Причаш српски, а?...Ма каки, ви сте синови и кчери Цара Лазара и Цара Душана
,,,Ерга омнес значи и тие секаде и во секое време да го користат името Северна Македонија, а општо познато е дека за тоа нема шанса да биди од нивна страна.
Неможи да се замисли сцена Мицотакис да излези на вести и да речи Северна Македонија.
така да ерга омнес го прекршуваат тие
,,,Ерга омнес значи и тие секаде и во секое време да го користат името Северна Македонија, а општо познато е дека за тоа нема шанса да биди од нивна страна.
Неможи да се замисли сцена Мицотакис да излези на вести и да речи Северна Македонија.
така да ерга омнес го прекршуваат тие
I Bugarija i Grcija si imaat "Kosovo ili Vojvodina" aka Pirinska i Egejska Makedonija...pa skokaat...Шпанците имаат Косово или Војводина X 17 од кои 2 големи економски локомотиви кои ги влечат останатите 15 и затоа си седат мирни и не скокаат како останатите.
,,,ne ja zaboravaj i Albanija na koja 1913 i e dodelen del od Ohridskoto krakbrezhje,,,I Bugarija i Grcija si imaat "Kosovo ili Vojvodina" aka Pirinska i Egejska Makedonija...pa skokaat...
бугарите и грците имаат многу повеќе да изгубат од нас, но немаат рамковен договор и се подржани, да не беа подржани турците и ние одамна ќе им го дотеравме паметот, додека грција има и со нас, албанците, бугарите и турците.,,,ne ja zaboravaj i Albanija na koja 1913 i e dodelen del od Ohridskoto krakbrezhje,,,
Автоматски споено мислење:
,,,a grcite ja imaat na vrat i Chemeria,,,
,,,ne e bash taka idealno i so Turcija,,,bidejki medžitot _golemoto tursko sobranie e praven naslednik na osmanliskata imperija, tie so edna odluka na državno nivo mozhat na Makedonija da i dadat samouprava ili sloboda kako na site drugi, od site turski kolonii samo Makedonija se vodi pravno formalno kako da e pod Turska uprava,,, tochno Turcija ja prizna Makedonija no ne go ukina aktot za pripadnost na osmanliskata vlast, ama i Turcija si ima svoi glabobolki, i e pod direktna kontrola na angliskata kruna, Erdo ne otide na pogrebot na Elizabeta , no zatoa isprati 5,000 ruzhi, a i za vreme na II SV Turcija iako neutralna e pod direktna kontrola na London,,бугарите и грците имаат многу повеќе да изгубат од нас, но немаат рамковен договор и се подржани, да не беа подржани турците и ние одамна ќе им го дотеравме паметот, додека грција има и со нас, албанците, бугарите и турците.
Затоа на долгорочен план бугарските пасоши и не се лоша идеја, незнам каква ќе биде политиката на бугарија на евентуално наше влегување во еу кон тие пасоши, и дали законски може да ги одземе.
Од тие пасоши бугарија профитира но ќе дојде ден ќе плаќа цена.
тотално различни примери, Косово и Војводина се два сосема посебни случаи, камо ли со останатитеI Bugarija i Grcija si imaat "Kosovo ili Vojvodina" aka Pirinska i Egejska Makedonija...pa skokaat...
Ни егејска ни пиринска не се пуштени низ вода, во егејска сеуште се држат до своето потекло, додека во пиринска македонија може издадените бугарски пасоши да направат лом.тотално различни примери, Косово и Војводина се два сосема посебни случаи, камо ли со останатите
од сите овие само Косово има чиста етничка структура, преку 90% Албанци
Војводина Срби 70% и 10% Маџари, останатите на ниво на статистичка грешка
Пиринска и Егејска одамна исчистени од Македонци, што преку протерување, што со асимилација и репресија
Од сите сепаратистички можности на Балканот, Косово е за сега единствено успешно, бар до некаде
Втора би била Р.Српска, Војводина и евентуално Санџак
Пиринска и Егејска одамна низ вода пуштени, помина тој воз
Го делам истото мислење со тебе,но проблем голем е веќе кога тие што зеле бугарски пасош и веќе се откажуваат за материјални добра,како да очекуваш возврат дека ќе покажат покајание во еден вид со контрола на политичките гласови во Бугарија.Со тие пасоши и место на живеење може да се направи такви проблеми првично на локални избори во бугарија, бугарите мислам уште не се свесни за многу работи.
После ова што го прават монголите во албанија и косово и 10% од тие еби ветри што земаа пасош треба да се насочат кон пиринска македонија.Го делам истото мислење со тебе,но проблем голем е веќе кога тие што зеле бугарски пасош и веќе се откажуваат за материјални добра,како да очекуваш возврат дека ќе покажат покајание во еден вид со контрола на политичките гласови во Бугарија.
Проблемот во твојата теза лежи во што тие луѓе се класични клиенти кои и својот родител се спремни да го продадат за подобра иднина,не гледаат принципи,не гледаат чест,не гледаат наследство дали културно итн.
Се работи за нестабилна база на тела гласачи.Кратко,еби ветер
ако навистина чекате ме интересира дали ако со тек на време се стекнете со друг странски пасош би се откажале од бугарскиот и би си го побарале македонскиот пасош назад?Брат ја чекам бугарски, само да добијам веднаш ќе почнам за Пиринска да се борам од станот во Немачка
Posle 5 godini prestoj vo Germanija mozhite site da si podnesite za Drzhavjanstvo. I go vrajchate Bugarskito.ако навистина чекате ме интересира дали ако со тек на време се стекнете со друг странски пасош би се откажале од бугарскиот и би си го побарале македонскиот пасош назад?