Фан Клуб: Пелистер

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Citam rek za sponzor se spomnuva.Momentalni esm e okolu 100 milioni evra broc za to sho se pokrivaja smetkite za struja,odvaj za plata imat,ne se madevajte na nikavo sppnsorsvto

Член од
6 февруари 2011
Мислења
859
Поени од реакции
3.715
Citam rek za sponzor se spomnuva.Momentalni esm e okolu 100 milioni evra broc za to sho se pokrivaja smetkite za struja,odvaj za plata imat,ne se madevajte na nikavo sppnsorsvto
Да знам имаше на код емисија комуањарата маме ебаја шо фатија се исушија.

• Тажно
Reactions: JOE
D

DupiMandalo

Гостин
Глеам го спашкале Мацата од Вардар... Да не ги лажи умо да го соберат тука, то ќе биди поразително.
Пошо со тој другио другарму го чекаја исходот со спонзорите таму, нека се ебат двата сеа и нека ги збркат од таму.
Нека одат шум-љум или беса добридол, тука да не помислуват да ги вратат.

А ако Мирко се врати во Пелистер, капа дп под за него и огромен респект. Мада засеа ми е тешко остварливо, гледајќи ги досегашните потези на ова управа.

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.437
Ne be ne dzabe nie kako grad sme fenomeni, eksperti i ne znam sho drugo za vadenje na oci edni so drugi i sirenje na negativa. Sterjev ne cinel, legendite ne cinele Al Mubarak da dojdi ako ne mu najdime mana nema zivi da sme!!!
Nisto ne zasluzvame kako narod samo potop tuka nisto da nema dno od narod sme strasno nesto. Ednas ne znajme da se obedinime da bidi se kako sho treba a za razlika od nas rivalite od sk od nisto ke naprat film kako kuznaj sho da se desava i ke se palat (kako sega vo slucajot so fudbalot) i ke bidat slozni.

Mirko ako dojdi ke bidi premija vo ovaa situacija a nemoj da gi lazel umo Macata da se donesi! Ni toj ni Vladica pokje nikogas okolu stadion da ne pominat ne nas dres da oblecat tie dve gnasi predavnicki!!!!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.618
Поени од реакции
6.363
Не планирав поќе да пишам за истото шо се вртиме 5-6 дена ама пак ги мешаме лонците , јас озбилно дел не ве разбирам , се знај по функција што задачи има претседател на клуб , што задачи има спортски директор на клуб итн.

Не измислуваме овде топла вода , без разлика дали сега е Мирко утре Славко , другиден Петко.
Ама кај нас се нешто се импровизира , тогаш според ова шо читам претседател на клубот треба да биди Градоначалникот и готово , нека биди Митко тим менаџер и готово, па тогаш Градоначалникот да го прашваме оти не наоѓа плус спонзори за клубот на место да седат за почеток бланко дресојте.

Јас се сложвам дека се ок од аспект нема да има дополнителни задолжувања , дека нема да има местенки и ред други позитивни работи , ама кога нешто е за критика е за критика , неможи претседател на клуб да не е одговорен за спонзори.

И како бе тоа немало во Битола фирми шо ќе дат пари во клубот , па дават некој пари во куглање , пинг понг ама во ФК не сакат , епа тогаш е прашањето зошто тоа баш во ФК не сакат .

п.с.Ај реков нешто незнам како терам ќе го прашам ChatGpt , ама сега ќе му ебам матер се dislike ќе му манам се нешто глупости ми пиши IMG_20240711_005601.jpg IMG_20240711_005615.jpg IMG_20240711_005629.jpg IMG_20240711_005644.jpg

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
925
Поени од реакции
1.234
Не планирав поќе да пишам за истото шо се вртиме 5-6 дена ама пак ги мешаме лонците , јас озбилно дел не ве разбирам , се знај по функција што задачи има претседател на клуб , што задачи има спортски директор на клуб итн.

Не измислуваме овде топла вода , без разлика дали сега е Мирко утре Славко , другиден Петко.
Ама кај нас се нешто се импровизира , тогаш според ова шо читам претседател на клубот треба да биди Градоначалникот и готово , нека биди Митко тим менаџер и готово, па тогаш Градоначалникот да го прашваме оти не наоѓа плус спонзори за клубот на место да седат за почеток бланко дресојте.

Јас се сложвам дека се ок од аспект нема да има дополнителни задолжувања , дека нема да има местенки и ред други позитивни работи , ама кога нешто е за критика е за критика , неможи претседател на клуб да не е одговорен за спонзори.

И како бе тоа немало во Битола фирми шо ќе дат пари во клубот , па дават некој пари во куглање , пинг понг ама во ФК не сакат , епа тогаш е прашањето зошто тоа баш во ФК не сакат .

п.с.Ај реков нешто незнам како терам ќе го прашам ChatGpt , ама сега ќе му ебам матер се dislike ќе му манам се нешто глупости ми пиши Прегледај го приврзокот 423298Прегледај го приврзокот 423300Прегледај го приврзокот 423301Прегледај го приврзокот 423303

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
@Џони От
Искрено, не те познавам ама те сметам за интелегентен чоек и не разбирам како можиш вака да размислуваш. Мислам дека има толку ЈАВНИ тајни шо не треба да се пишат на форум, ама за да се расчистат некои работи изгледа потребно е.

1. Митко е претседател, НЕ Е СОПСТВЕНИК.
2. Митко не е тој што одлучува дали клубот ќе се продај или не.
3. Дошле неколку заинтересирани инвеститори, Митко им презентирал шо е како е, НО одлуката ДАЛИ клубот ќе се продај или не, ЈА НОСИ ДРУГ ЦЕНТАР.

Лонците ги мешаме оти не се разбираме. Ако мислиш на "смоки" спонзори не нашол Митко, од типот на 5.000, 10.000 евра(тоа е максимумот во Битола да се спонзорира без никаков позадински дил) ДА, привлече но недоволно. Јас не сфаќам како не сфаќате дека власта(локална или централна) е таа која е способна и која можи да "мотивира и поттикни" бизнисмен кој не знај кај е салата или стадионот да дај пари. Дали навистина очекуваше дека ко го кладоја Митко како претседател на клубот, бизнисмените од Битола ќе почнат да се тепат да дават пари во Пелистер, кој до вчера беше сеуште задолжен клуб?

Ќеф ми е шо гледам дека хајката шо ја прат неколку луѓе на ФК ПЕЛИСТЕР се САМО НЕКОЛКУ ЛУЃЕ. Јас да бев ПРЕТСЕДАТЕЛ не само шо ќе забранев коментари на фб, туку ќе забранев и ВЛЕЗ на стадион на гробарите на мојот клуб.

Последно уредено:
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.147
Поени од реакции
895
@Џони От
Искрено, не те познавам ама те сметам за интелегентен чоек и не разбирам како можиш вака да размислуваш. Мислам дека има толку ЈАВНИ тајни шо не треба да се пишат на форум, ама за да се расчистат некои работи изгледа потребно е.

3. Дошле неколку заинтересирани инвеститори, Митко им презентирал шо е како е, НО одлуката ДАЛИ клубот ќе се продај или не, ЈА НОСИ ДРУГ ЦЕНТАР.

Лонците ги мешаме оти не се разбираме. Ако мислиш на "смоки" спонзори не нашол Митко, од типот на 5.000, 10.000 евра(тоа е максимумот во Битола да се спонзорира без никаков позадински дил) ДА, привлече но недоволно. Јас не сфаќам како не сфаќате дека власта(локална или централна) е таа која е способна и која можи да "мотивира и поттикни" бизнисмен кој не знај кај е салата или стадионот да дај пари. Дали навистина очекуваше дека ко го кладоја Митко како претседател на клубот, бизнисмените од Битола ќе почнат да се тепат да дават пари во Пелистер, кој до вчера беше сеуште задолжен клуб?

Ќеф ми е шо гледам дека хајката шо ја прат неколку луѓе на ФК ПЕЛИСТЕР се САМО НЕКОЛКУ ЛУЃЕ. Јас да бев ПРЕТСЕДАТЕЛ не само шо ќе забранев коментари на фб, туку ќе забранев и ВЛЕЗ на стадион на гробарите на мојот клуб.
ubo kazano

Член од
30 август 2012
Мислења
3.618
Поени од реакции
6.363
@Џони От

Да мислам на спонзори СМОКИ шо не можат да најдат 20 по 10K или 700-800 евра месечно од еден Смоки спонзор.

Мислам на официјален редовен прес оти е општински клубот транспарентно да се објават унапред планирање наредни години., финансии .

Абе "клубот на народот' фирмиче шо увезува масла прат приказна ко Google да дал спонзорство приказна , овие ќе биди , се работи итн.

Немат маркетинг соодветен , и не треба тие да го прат оти не се ни стручни ни знат , најмуваш агенција и ти тера. Значи Пелистер е бренд вака или така и мора да најдиш тие такви шо ги рековме Смоки реклами да можи да најдат .

Јас барем лично не очекувам да најдат спонзор од 1 милион евра , ама дека неможат да најдат СМОКИ спонзори уште не ми е јасно.

Шо се однесува дека нашол такви СМОКИ спонзори еве јас не се согласувам , како нема во завршни сметки дека има приходи од спонзори ?

И зошто на пример завршни сметки не се објавуваат директно на сајтот него треба да се барат на други начини.

Барем сите сериозни АД а сакаме да бидиме одиш на сајт прикачваш завршна сметка и толку.

Значи јас одам по официјални документи , а таму за 2021 и 2022 нема ни 1 денар приход од спонзорство , а не по рекла казала и чаршиски муабети , значи ако дал некој ќе прикажеле мора да се прикажи на завршна , а ние имаме таму нула.

Така да мене најголема замерка ми е таа шо неможат да најдат па колку и да дојсат ќе биди подобро и за нив и за сите оти со тој дополнителен приход ќе можи клубот да има и поголеми амбиции.

Значи да резимирам , клубот мора да остани Општински , ама не можи клубот да зависи само од пари од општината .
Генерални спонзори треба да најди локална власт , а Смоки спонзори да најди управа на клубот .

И пак ќе кажам на завршни сметки нема ни 1 денар прикажано дека нашле .
Автоматски споено мислење:

Епа дај прикачи завршни сметки на сајтот , да биди транспарентно за сите , ако сакаш јас ќе ти ги дам за 2021 и 2022, па секој фан на Пелистер оди на сајт и да можи да види , за да немаме дилеми со @favorito дали има некој Смоки спонзор или нема .

Последно уредено:
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Мислам на официјален редовен прес оти е општински клубот транспарентно да се објават унапред планирање наредни години., финансии .

Абе "клубот на народот' фирмиче шо увезува масла прат приказна ко Google да дал спонзорство приказна , овие ќе биди , се работи итн.

Немат маркетинг соодветен , и не треба тие да го прат оти не се ни стручни ни знат , најмуваш агенција и ти тера. Значи Пелистер е бренд вака или така и мора да најдиш тие такви шо ги рековме Смоки реклами да можи да најдат .
Скрос сме согласни...место за КРИТИКА И М А, конкретно за транспарентноста и маркетингот најмногу. То шо е така е така. Околу тоа дали се согласуваш или не дека имало некои "смоки" спонзорчиња... ете една шо сите ја знајме шо дала и е објавена е Евротип. Зошто не е на завршни сметки, навистина не знам. Не ја знам ни конкретната сума ни формата на спонзорството (парична или матријална). Како шо пишав и погоре, привлекле но недоволно. Но од искуство какви каскати бизнисмени имаме, не ме ни чуди неуспехот на ова поле. Спасот не лежи во овие спонзорчина, нас ни треба или генерален спонзор или приватник сопственик. Сите знајме кој е спасот, управата назначена од општина Битола не е ни надлежна ни моќна да го напрај тоа.

Член од
28 февруари 2023
Мислења
219
Поени од реакции
859
Колку злоба и инает има во сите нас да ни е алав, и после ќе речиме оти приватниците пари не давале во спортските колективи на Пелистер.

Е како да дават бе на некој пари за карта шо не му се дават да ми кара жената, да ми кажва шо да прам не можи така.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.433
Поени од реакции
8.561
Eden coek nema da se logira na forumot pepel se naprajvte ubo e barem se pisi za razlika od prethodno so na site glavna tema vo bese samo rakometniot klub no da se razberime klubot e opstinski so znaci moj,tvoj na site nas a upravata e tamu da go vodi klubot so znaci za da zabrani vlez mozi samo vo Poesevo na drugo mesto ke treba da izvadi pari od dzep pa da kazuva pravila I propisi no druga rabota gledam glaven vinovnik e deksi oti pisal taka oti pisal onaka negovo prvo nikade nema navreda ili nesto na licna osnova sekoj ima pravo na svoe mislenje bez razlika dali e vo pravo ili gresi oti vremeto ke pokazi no mora da se kritikuva ko ke se zgresi ili pred da se zgresi ne mozi site amin na se i sesto da mu prajme kolku so gledam unazad site bea konstruktuvni kritiki so da se praj pomozi na klubot a so toa I da se bara odogvornost za rezultatite gledam I na fb se razgorila debata so se raduvam bez razlika dali se slozuvam ili ne ubo e da se praj muabet nekoj mozi ke kazi ili napraj nesto arno ili pametno oti mora da se podobrat rabotite mislam site sakame samo arno na klubot I gradot samo sekoj go bara toa na svoj nacin so znaci deka nekogas coek mozi I da zgresi no rabotata e ako se napraj nesto ubo I da se pofali primer eve za egri nikoj loso ne rece ne pisa bas naprotiv deka e dobar poteg isto za Mirko so se spomenuva ke bidi top ako dojdi no isto mora da se kazi deka upravata ne uspea I ne se snajde za plus sredstva osven 10 000 evra od klub sport 77 odnosno evrotip kladilnicite tuka treba da klaj raka I opstinata kako I centralnata vlast itn...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
22 септември 2021
Мислења
237
Поени од реакции
953
Критика е здрава работа, и треба да се критиква. Секој си има право на мислење јбг демократија, ама Декси со страна од 10 000 следачи треба малце да се замисли шо треси. Сигурен сум дека како сите нас сака најдобро за клубот ама несвесно нанесва и штета. Сто пати е опоменван и од групата да не се пика кај шо не му е местото. Се понаша како 16 годишна инфлуенсерка желна за внимание.

Kajgana Shop

На врв Bottom