Би сакал да зборувате барем 10% на албански , како јас на македонски, бидејќи нема ништо лошо да знаеш плус еден јазик.
А за првиот дел не се согласувам, бидејќи јас македонци не навредувам, во споредба со тие што ги спомнав, на кои од уста им излегува оган како да се аждаји, кога станува збор за навреди кон албанците.
Но ОК, и ти си субјективен, и тоа не можеш да го приметиш.
Стилот на пишување е исто како од невладина да пишуваш, да фала на сугестиите јас сум си супер само вие не ме сфаќате и вашите заклчуци се субјективни.
Еве ќе се обидам по 2 пат (и последен) да ти реплицирам.
Доволно долго сум на форумот за да знам што зборам, само што ми е мака да ти вадам цитати каде твојата субјективност оди во голем минус кога зборуваш и го браниш својот етникум (а таквите цитати ги има и постојат, но не би го трошел сопственото приватно време за да се докажуваме пошто ќе добијам реплика како таа погоре).
Второ, знам доволно јазици, меѓу кои и основен грчки и бугарски до некое ниво, со албанци сум растен и почитуван од истите многу повеќе од некои македонци што ме почитувале во тоа време, но не значи дека морам да им го учам јазикот затоа што сме делеле софра.
Сум растел и со муслимани, па не значи дека треба да им ја прифатам религијата (или тие мојата) за да сме пријатели.
Тој „аргумент“ дека не е на одмет да се знае албански паѓа во вода во моментот кога ќе користите инжинеринг за попис, тоа што „македонците“ ви го дозволија истото е сосема друг муабет и никој не им/ни е кабает за таа работа. За знамиња со орли, двојазичност во државата и останато, другите ти напишаа, не би да се повторувам.
Така да, ете, супер е да се знаат јазици, макар и на некој што не е повеќе од 16% во моментот кога го бара тоа „право“ и воопшто кога започнавте војна на оваа територија (по осамостојувањето, не дека претходно не харавте како Балисти и бевте од страна на фашистите кои цела меѓународна заедница ги има осудено, се одвивале Нирнбершки процеси за истите и денес во таа поранешна Наци Германија да спомниш или истакниш симбол кој повикува на тоа време ќе го ебиш ежот - начисто, де факто и де јуре), НО, сепак, не би да учам јазик на некој кој не се срами од Бали Комбентар, ниту од УЧК, ОВК, АНА и било која друга творевина што наместо по мирен пат да си ги бара правата отиде да коли туѓо и сопствено население (само за ѕверствата врз сопствените и за арачот кој беше правен не смеете да зуцните).
Таа морална хипокријзија во која живеете и во која и на овој форум опстојувате ви ја има озвможено никој друг туку Македонската држава.
Работите сега се отидени у пичку матер пошто како генерација потфрливме, но ќе дојдат некогаш идни генерации кои ќе ги оправат историските неправди и после што најверојатно ќе го јадите немиен (пошто моментално таков го јадите само од своите и ви е срам да зуцните пред нас, а ви е страв да зуцните пред вашите пошто нели таму нема многу размислување и неретко се оди курбан).
Ти објаснив со убаво, отприлика ова е времето што можам да ти го посветам.
Со лесно.