Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
534
Bratce so zboruvas ako nema mreza od telekabel i telekom nema televizija, ne e mtel zavisen od telekom i telekabel razbiras li, neznam kako da ti pojasnam.
Sto ima povrzanost move tv i msat tv so telekabel i telekom te molam?

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.056
Поени од реакции
1.551
Bratce so zboruvas ako nema mreza od telekabel i telekom nema televizija, ne e mtel zavisen od telekom i telekabel razbiras li, neznam kako da ti pojasnam.
Sto ima povrzanost move tv i msat tv so telekabel i telekom te molam?
И јас најдов со кого да водам дискусија. Ти си човече изгубен случај.

Абе неписмен, ако ти побара некој Мтел ресивер преку Телко во Битола, кога ќе појдиш дома кај него, на што ќе го приклучиш боксот? На чешма?

Ќе бараш од Телекабел да ти ослободи влакно дома кај клиентот или да ти пушти ако е во можност, ќе ти монтираат ONU, или ќе го користиш истото од Телеком/ТК, до кое во секој момент имаат пристап преку некоја локална ип адреса.

Немој да појаснуваш ништо, доволно се изнатреска глупости за 3 животи. И навистина не е можно олку да си отиден со паметот, до толку појма да немаш а си вработен кај нив

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
534
И јас најдов со кого да водам дискусија. Ти си човече изгубен случај.

Абе неписмен, ако ти побара некој Мтел ресивер преку Телко во Битола, кога ќе појдиш дома кај него, на што ќе го приклучиш боксот? На чешма?

Ќе бараш од Телекабел да ти ослободи влакно дома кај клиентот или да ти пушти ако е во можност, ќе ти монтираат ONU, или ќе го користиш истото од Телеком/ТК, до кое во секој момент имаат пристап преку некоја локална ип адреса.

Немој да појаснуваш ништо, доволно се изнатреска глупости за 3 животи. И навистина не е можно олку да си отиден со паметот, до толку појма да немаш а си вработен кај нив

Bratce tocno e deka ako nema internet vo drzavava ke nemoze da se koriste vo pravo si, no resiverot moze da raboti i na telekom i na a1 i na telekabel i na starlink, jas nema da baram nisto od telekabel, odam kaj korisnikot i instaliram boks a toj si ima internet koj go zemal od a1/tk/telekom/starlink, da televizijata zavisi od toj internet, no mtel nema dopirna tocka so telekom i telekabel tuku uslugata zavisi od internet.
Telco sto ima dogovor da koristi mreza od Telekabel e sosem treto.
Автоматски споено мислење:

Se zboruva deka Telekabel ke se prodade, ja prosiruvaat mrezata i po selata nadvor od gradovite, jas sum od rodnoto mesto na Robi, gledam deka pocnaa da sirat mreza tuka i za skoro ke ja pustaat vo cela opstina, a i na drugi mesta pocnaa da se prosiruvaat mozno e taka poskapo da se prodadat ipak podobro e da ne se davaat ama kako e taka e.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.111
Поени од реакции
753
Robi sam ke padne so ova 650 den..pretplata za tv, neka ne se glupiraat

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.448
Поени од реакции
785
Телекабел го продаде кучата? :)))))

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
534
Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.448
Поени од реакции
785
Се спрема терен за продажба мислам

Член од
16 март 2019
Мислења
3.308
Поени од реакции
5.362
Se soglasuvam, edinstven domasen operator
Автоматски споено мислење:

On sekako sam si se rastura videte mu gi komentarite na fb i ke svanite kakva e kabelskata televizija
Treba da ja pojacaat kabelskata televizija da nema prekin i da vklucat novi tv kanali A NE DA SE PRODAVA TELEKABEL TOA NE E RESENIE

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.056
Поени од реакции
1.551
Treba da ja pojacaat kabelskata televizija da nema prekin i da vklucat novi tv kanali A NE DA SE PRODAVA TELEKABEL TOA NE E RESENIE
За тебе може не е, ама Роби кур го боли, полн е како брод. Си инвестира во Грција, си го лади курот таму, па ти прави математика дали му одговара или не. :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Муабетов за продавање на Телекабел веќе 6-7 години се прави и ништо не се десило, не верувам ни сега. Си ги кренале цените за телевизија ради авторски права, тоа е тоа. На крајот на краиштата на тие што им е скапо нека се пребацат на друг оператор, има опции 2 години договор и тоа е тоа. Вие сакате ем да е Телекабел ем да е поефтино. Епа нема тоа :)

А да го има и тој операторот погоре што го имам сопнато Датаком кој нуди пакети без договор, поефтин од Телекабел. Од кукање абер не бидува, менуваш и то је то.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.308
Поени од реакции
5.362
За тебе може не е, ама Роби кур го боли, полн е како брод. Си инвестира во Грција, си го лади курот таму, па ти прави математика дали му одговара или не. :)

Poenata e da ne se prodava MK brend kako Sto e Telekabel bidejki koj i da go kupi nema togas bez dogovor so tie ceni i slicno plus parite ke odat vo stranski drzavi a vaka domasno si e domasno e zatoa ne treba da se prodava tuku treba da se pojaca televizijata ponudata i toa e toa

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.056
Поени од реакции
1.551
Poenata e da ne se prodava MK brend kako Sto e Telekabel bidejki koj i da go kupi nema togas bez dogovor so tie ceni i slicno plus parite ke odat vo stranski drzavi a vaka domasno si e domasno e zatoa ne treba da se prodava tuku treba da se pojaca televizijata ponudata i toa e toa
Во ред.

Пиши му го ова на Роби додека се вози со јахтата на Миконос.

Кажи му и за телевизијата дека треба да појача, и тоа е тоа :)

Член од
2 октомври 2018
Мислења
97
Поени од реакции
202
Не знам за која дел ми зборуваш, кога Телеком или Телекабел не губи финансиски апсолутно ништо со тоа што некој од как нив преминал кај вас. Парите одат бо Телеком или кај Роби, јасно ти е сега?
Ќе губи Телекабел и тоа дебело во делот на ТВ. За интернет се супер поставени, имаат мрежа, други оператори рентаат од нив, одлично. Ама телевизијата комотно може да си ја укинат. Кој нормален би останал на ТК за 650 да плаќа застарена технологија? Потегов едино има логика ако се повлекуваат комплетно од ТВ сегментот, па вака партнерски со Telco или некои други да работат за телевизија.

Kajgana Shop

На врв Bottom