Новата Влада на ВМРО ДПМНЕ/ВРЕДИ/ЗНАМ

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе чекам НАТО самиот во Вашингтон на 9-11 јули што ќе се одржува па да видиме какви први потези на Мицика во однос со прашањето на старото име и кога е закажан првиот меѓународен судир со Грција во врска со Преспанскиот Договор .
Мицика рече правел список на работи во врска со Грција .
Мислам дека нема што да се чека, ништо таму нема да се реши или одлучи или промени. Преспанскиот договор останува и тоа е тоа. Нека прави кој што сака список, Грција може да не е.е во секое време и тоа и ќе го прават. Како само почнаат да вриштат кога Преседателката наша не ја спомна Северна.
Треба да гледаме друга работа, колку ќе биде способна новата власт. Да видиме каи луѓе ќе ги стават, кој ќе биде државен секретар, замениј министар, дректор, дали се тоа саглам луѓе или курајбери ко сиве овие години. Дали стопанството ќе жиивне, дали ќе има правда во државата. Јас тоа ќе го гледам, МИцко рече не му требаат 100 дена, ево од мене ги има.

Преспанскиот договор останува и тоа е тоа
Не може да остане оти е прекршен во повеќе наврати и не е валиден од самиот почеток при нормата на донесување законски . Се придружуваме до неправилен договор кој дури и едната страна не исполнува обврски . Едностран договор тогаш е .

Имам, еве си дозволувам да претпоставам, највероватно да нема други условувања, посебно од типот поврзан со историја и слични глупости. Дали ќе избоксува, ќе видиме, јас не сум баш некој оптимиста, пред се ради поставеноста на западниве пријатели во конкретниов случај и сервилноста на нашите политичари кога се работи како се поставуваат пред господава од запад.
Аха значи твоја претпоставка, добро.

Најголемиот циркуз ќе биде кога ќе го седнат и како попче има да потпиши француски, бугарски, или каков и да е. И најтрагично е што цела маса на поддржувачи има магично да го голтнат тоа без никаков проблем. Ќе им се испомоча во уста на сите што со две раце го гласаа и имаа некави очекувања од него и партијата

НЕТОЧНО!
Не се замараат со името Македонија само оние кои учествуваа во велепредавството и во насилната промена.

а ДПсНЕ ќе ја плати цената “за незамарање“ веќе на наредните локални избори.
Малку трпение локалните (ако не ги укинат) се следната година.

абе едвај ги чекам локалниве догодина, едвај.
Тоа ќе биде и трет пат у низа како Вмро ќе издоминира насекаде (сега и Струмица, Центар и Карпош) и ќе трубите дека поради сплет на околнисти се гласало за Вмро дека девица немала никакви шанси за било која општина, а сдсм е распадната.

Најголемиот циркуз ќе биде кога ќе го седнат и како попче има да потпиши француски, бугарски, или каков и да е. И најтрагично е што цела маса на поддржувачи има магично да го голтнат тоа без никаков проблем. Ќе им се испомоча во уста на сите што со две раце го гласаа и имаа некави очекувања од него и партијата
Не сум баш убеден дека насилно ќе го седнуваат, повеќе би рекол дека тој самиот се нуди да потпише само за да им се допадне уште повеќе.
Ќе биде интересно да се читаат коментарите на интернет бригадата на ДПсНЕ со какви релативизирања тогаш ќе излезе.
Автоматски споено мислење:

абе едвај ги чекам локалниве догодина, едвај.
Тоа ќе биде и трет пат у низа како Вмро ќе издоминира насекаде (сега и Струмица, Центар и Карпош) и ќе трубите дека поради сплет на околнисти се гласало за Вмро дека девица немала никакви шанси за било која општина, а сдсм е распадната.
И јас едвај ги чекам.
Не само Струмица, Центар... ами и Солун.

сдсСС ќе престане да постои ама и ДПсНЕ е на тој пат, среќен пат!

@Hoy
Да те прашам,
Како гледаш на тоа во Собрание на Македонија да се водат седници на албански јазик (а е решение на ДПсНЕ)?
Како го оправдуваш тоа?
Имаш ли некаков аргумент, можеби закон или .. /
Зошто ДПсНЕ не си го смени името и од своето име го исфрли ВМРО, зошто се вози на тоа?
Нели северџганистан им е реалност зошто тогаш и името на партијата не го прилагодат на реалноста?
Зошто постои партија која во своето име го има ВМРО прифаќа северџганистан/реалност па нели е создадена да штити македонски национални интереси или е создадена да го менаџира буџетот и продава магла ? ? ?

Ако имаш издражани аргументи на овие прашања повели поинаку ќе завршите како сдсСС!

Аха значи твоја претпоставка, добро.
па имам право на претпоставка, јас не идам од штабот на Мицко како потпарол, јас пробвам да ги преведам неговите изјави, и јасни ми се очекувањата за разлика од некој други што очекувањата им биле лични желби, па сега демек навредени (а не ни гласале за него), овој не им ги исполнил желбите.

па имам право на претпоставка, јас не идам од штабот на Мицко како потпарол, јас пробвам да ги преведам неговите изјави, и јасни ми се очекувањата за разлика од некој други што очекувањата им биле лични желби, па сега демек навредени (а не ни гласале за него), овој не им ги исполнил желбите.
...во ред е не спорам, претпоставувам дека твоите претпоставки се темелат врз некакви изјави или конкретни активности, но бидејќи не посочуваш такви не гледам причина да влегувам во дискусија само врз база на твоја претпоставка.
Но кога веќе имаш свои претпоставки дозволи и другите да ги имаат, па спорете се околу истите, јас ќе се задржам на конкретни изјави и делување и нивно толкување/интерпретации.

...во ред е не спорам, претпоставувам дека твоите претпоставки се темелат врз некакви изјави или конкретни активности, но бидејќи не посочуваш такви не гледам причина да влегувам во дискусија само врз база на твоја претпоставка.
Но кога веќе имаш свои претпоставки дозволи и другите да ги имаат, па спорете се околу истите, јас ќе се задржам на конкретни изјави и делување и нивно толкување/интерпретации.
Јас никого не спорам да претпоставува, претпоставуај колку сакаш, мене ме нервираат манипулации, демек душегрижници од кога ја посраа работата. На некој работи требаше да се мисли 2015/16 а не сега, касно е, ама како што вели @мкд владе тогаш имаа само добри намери, а од кога ја посрааа работата, треабло "вмровците/патриотите"( истите тие термини кој и денес со потсмев ги коментираат, пошто само во Македонија патриот е синоним за глупак, некапен, заостанат и слично) да ги бришат лајната што ги сереа по улици. Наместо истите тие да излезеа и да си ги собереа лајната што ги исфрлија по улици кога беше моментот за тоа, тие сега бараат некој друг да ги избрише, пошто нив и смрделе, а кога ги фрлаа не им смрдеше.

Последно уредено:
Јас никого не спорам да претпоставува, претпоставуај колку сакаш, мене ме нервираат манипулации, демек душегрижници од кога ја посраа работата. На некој работи требаше да се мисли 2015/16 а не сега, касно е, ама како што вели @мкд владе тогаш имаа само добри намери, а од кога ја посрааа работата, треабло "вмровците/патриотите"( истите тие термини кој и денес со потсмев ги коментираат, пошто само во Македонија патриот е синоним за глупак, некапен, заостанат и слично) да ги бришат лајната што ги сереа по улици. Наместо истите тие да излезат и да си ги соберат лајната што ги исфрлија по улици, сега бараат некој друг да ги избрише, пошто нив и смрделе, а кога ги фрлаа не им смрдеше.
А не не, не со тие куршуми.
Во 2015/16 овие од ДПсНЕ добија недвосмислена подршка истата ја истргуваа за своја слобода, да не завршат во затвор заради некои нивни постапки и криминал во кој имале учество. Значи за да си ја спасат кожичката ја ПРОДАДОА Македонија и Македонците!
Пример за тоа е типот во Пешта, иако се знаеше НИШТО не стори за да спречи такво сценарио.
Неколку години пред тоа, со делегација бил во Фашингтон каде Јое го информирале што треба да прави и тој на место да бара решение само глумеше глинен голуб и жртва а всушност учествуваше во разградувањето на Македонија.

За Владе те молам немој, тип кој постојано вели дека гласа и гласал за балистите од ДУИ е репер за нешто, ова веќе станува несериозно.

Никој не спори дека сдсСС се велепредавници и трговци со Македонците и Македонија, сите се прашуваат што мајка правеше ДПсНЕ за тоа време ? ? ?
Зошто не спречи такво сценарио ? ? (а знам тие да ти биле прозападно ориентирани - читај љубители на западни задници)
Остави ги троловите и ботовите што пишуваат, ним тоа им е задача, очекуваш од некого кој во животот се што знае е спорт и обложувалници да разбере политички игри и манипулации, тие едноставно не се капацитарни за такво нешто.

Во секој случај велепредавството на сдсСС не е оправдување за колаборирањето на ДПсНЕ во тоа велепредавство...
И да илузорно е да се очекува од партија-ДПсНЕ која активно зела учество во насилната промена на името сега да го враќа, но остави ги луѓето да го искажат свото гнев, единствено е тоа дозволено барем овде, за сега.

А не не, не со тие куршуми.
Во 2015/16 овие од ДПсНЕ добија недвосмислена подршка истата ја истргуваа за своја слобода, да не завршат во затвор заради некои нивни постапки и криминал во кој имале учество. Значи за да си ја спасат кожичката ја ПРОДАДОА Македонија и Македонците!
Пример за тоа е типот во Пешта, иако се знаеше НИШТО не стори за да спречи такво сценарио.
Неколку години пред тоа, со делегација бил во Фашингтон каде Јое го информирале што треба да прави и тој на место да бара решение само глумеше глинен голуб и жртва а всушност учествуваше во разградувањето на Македонија.

За Владе те молам немој, тип кој постојано вели дека гласа и гласал за балистите од ДУИ е репер за нешто, ова веќе станува несериозно.

Никој не спори дека сдсСС се велепредавници и трговци со Македонците и Македонија, сите се прашуваат што мајка правеше ДПсНЕ за тоа време ? ? ?
Зошто не спречи такво сценарио ? ? (а знам тие да ти биле прозападно ориентирани - читај љубители на западни задници)
Остави ги троловите и ботовите што пишуваат, ним тоа им е задача, очекуваш од некого кој во животот се што знае е спорт и обложувалници да разбере политички игри и манипулации, тие едноставно не се капацитарни за такво нешто.

Во секој случај велепредавството на сдсСС не е оправдување за колаборирањето на ДПсНЕ во тоа велепредавство...
И да илузорно е да се очекува од партија-ДПсНЕ која активно зела учество во насилната промена на името сега да го враќа, но остави ги луѓето да го искажат свото гнев, единствено е тоа дозволено барем овде, за сега.
Со се ќе се сложам ама не со последното (болдираното), не, не можам да се сложам, луѓе да си го искажат гневот a активно учествувале на рушење на Македонија а од кога се руши се скрија ко пички под кошули со изговор "Ние се изморивеме, не можеме повеќе (пошто никој не плаќаше повеќе) сега другите" ( демек вмровците/патриотите) нека се кршат по улици да го спасат тоа што ние го заебавме, баш тие што денес сакаат да си го искажат гневот требаше први да излезат на улица кога Заев не продаде ко партали на пазар, а не да ги чекаат тие глупите/некапените или сега некој Мицко да вади костени од жив оган.

едит/ ќе додадам
Овде имаше членови кој јавно и гордо се фалеа како биле дел од револуцијата за после наеднаш да ги снема, и сега дел од нив наеднаш повторно се будат после 6-7 години, и ти ми викаш тие требало да си го искажат гневот, немој да ме ебеш.

Последно уредено:
Po Dragan Daravelski, povtorno kumanovo dobiva direktor na carina, airlija rabota!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom