ne velam deka mora ls za da se saka klubot klubot go sakame i ko ke e posleden i prv , a vo minatoto cesto bevme dolu.. muabeto mie eve sampioni dva pati vo red pak ne cini promaseni igraci treneri.. razbiram ama toe del od sportot .. eve fk vleze prva liga i pak necini oti ovaj bil vo uprava oti onaj .. more lugje se raboti trpenie spasenie, ako od posle ima kiks plukaj ama vaka uste so se veli ne vlezeni prva liga so drva i kamenja..
Не ми се верва навистина шо читам од тебе, со секој еден коментар сум по запрепастен. За кое време збораш дека треба? Време можи да му треба само на некој шо не ја знај лигата, не ги знај играчите оти бил години надвор од спортот (во случајот фудбалот) па му треба време да се запознај со се то, па итн итн. За кое време ми збораш? За кое трпение? Знајш дека во случајот Фк Пелситер има исто или појќе потрошено од Фк Тиквеш? Знајш кај е Тиквеш каде ние? Треба да почнам приватни разговори да видиш како барат и договарат играчи, пошто 2 играчи не знаеа? Сезоната во фудбалот на толку пари фрлени, на толку шеми праење, на толку тресење со Детонит до крај, 3/10 сезоната.
ЗА моменталниот буџет и екипа, сезоната за Рк Е. Пелситер како колектив е НЕУСПЕШНА, Супер Купот во 1961, купот во Алкалоид, ќе нагласам ЗА моменталниот буџет, екипа и амбиции.
5/10 сезоната за Рк Е.Пелистер.
За КК Пелистер 3 години тапкаме в место, а секоја година се поголем буџет. Втори сме да, ама не е за мене изненадување пошто приближно ист буџет имаме со МЗТ, три години три комплетно различни екипи, за кое трпение и спасение ми збораш? За то шо имаа други шеми? За то шо не научија дека не е битен регуларниот дел дали ќе се 1ви или 4ти, туку битни се Март/Април/Мај и тогашниот ростер, за то трпение спасение? Во Кошарката 3/10 му ја отценвам сезоната. Купот се играше во Битола и не се освој.
За трпение и спасение ќе збораме ко ќе се работи системски и со план.
П.С. Со извинување шо сум малце надвор од темата, ама морав да ти одговорам оти мешаш баби и жаби.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk