Воспитување на дете кога живееме во близина на баба и дедо

• Креатор на темата Креатор на темата newborn
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам за аутизам зборите, негде читав дека Ајнштајн бил аутистичен, почнал да збори на 4 години, Бил Гејтс исто така е аутистичен, а и мојот омилен глумец Ентони Хопкинс.
Озбилно?

Гледам за аутизам зборите, негде читав дека Ајнштајн бил аутистичен, почнал да збори на 4 години, Бил Гејтс исто така е аутистичен, а и мојот омилен глумец Ентони Хопкинс.
+Elon Musk

Очигледно е дека сите заборавивте дека се работи за детенце од само 2 години, кое воспитување, кои бакрачи расправате.
Дотичната мајка не ги сака свекрвата и свекорот и ги казнува со тоа што не го пушта детенцето да си ги гушне баба и дедо.
:mad:
очигледно си лечите комплекси тука на форумот, детето секој ден оди кај баба му и дедо му. Проблемо е што не дака ни да ме слуша веќе бидејќи нон стоп јас сум лоштиот полицаец, а тие добриот. И јас најдов каде совет да барам …

очигледно си лечите комплекси тука на форумот, детето секој ден оди кај баба му и дедо му. Проблемо е што не дака ни да ме слуша веќе бидејќи нон стоп јас сум лоштиот полицаец, а тие добриот. И јас најдов каде совет да барам ...

А кој го воведе тој систем на лош полицаец/добар полицаец ?

И што велиш, кај кого лежи проблемот, а кај кого лежи решението на проблемот ?

Еве ти малку помош: Си размислил ти да поминуваш повеќе време со детето, наместо бабите и дедовците ?

А кој го воведе тој систем на лош полицаец/добар полицаец ?

И што велиш, кај кого лежи проблемот, а кај кого лежи решението на проблемот ?

Еве ти малку помош: Си размислил ти да поминуваш повеќе време со детето, наместо бабите и дедовците ?
da jas sum ne vrabotena i si go cuvam deteto , izleguvame shetame , go mesham so drugarcinja na negova vozrast , go nosam na lulashki , go nosam vo igroteka i mn dr raboti dodeka. Toa nekogash odbiva i toa go pravi so mene sekogash gi bara baba i dedo. Ne sudete bez zda znaete so kakvi napori jas se soocuvam. I kolku davam od sebe. Nemam izlezeno na kafe sama. Sekoe vreme gledam do go pominam zaedno so nego.

da jas sum ne vrabotena i si go cuvam deteto , izleguvame shetame , go mesham so drugarcinja na negova vozrast , go nosam na lulashki , go nosam vo igroteka i mn dr raboti dodeka. Toa nekogash odbiva i toa go pravi so mene sekogash gi bara baba i dedo. Ne sudete bez zda znaete so kakvi napori jas se soocuvam. I kolku davam od sebe. Nemam izlezeno na kafe sama. Sekoe vreme gledam do go pominam zaedno so nego.
Ради тоа што си невработена ти е досадно

Tochno toa e i tvojot problem!!!

Ne se krivi babata i dedoto a i deteto ne ti e krivo. Tuku ti sama zatoa shto mislish deka samo ti si mu potrebna na deteto i deka ti shto pravish e dovolno za nego. I koga deteto ce ti rechi babaaa ti si ljubomorna i zavidliva.

Ostaj go neka odi i neka si igra so niv. Mu treba socijalizacija a i tebe pauza.dodeka e toa kaj niv zemi zachisti si ja kunjata, sredi si gi noktite, istushiraj se ili ednostavno optegni se pred TV i zdivni.

Bash vcera na TV ja gledav Schlagerboom muzicki festival za Avstrija i Germanija. Beshe predsaven eden nov mlad muzichar koj imal samo EDNA Pesna izdadeno.

Ja napishal za pokojnata baba kako ja shto vo detstvoto sekoj den bila so nego . I ne samo toa na gradite imashe istetovirano Angelski krilja i nad niv imeto i prezimeto od baba mu napishano..
Allo, coekov e preku 40 godini i ushte taguva po baba mu.

9d3236eb969647f8ec12331cbeff9db6,deef30d0.jpeg

Mozhebi ce ti stani jasno kolku se tie vrski so baba i dedo silni i nezamenlivi.

Zatoa , shto vikaat Germancive "Locker lassen"

Последно уредено:

Тогаш значи е обратното: премногу му удоволуваш.

Од утре па понатаму, баба и дедо се на гости кај пријатели и не може да оди кај нив.

И однеси го некаде каде што ќе стекне некои нови знаења и искуства, на пример на пливање, на планинарење, некаде каде што повеќе ќе троши физичка енергија отколку да ужива во удоволувањата и играчките од детството.

Бидејќи кога ќе порасне ќе открие дека вистинскиот свет не е ниту малку сличен на стакленото ѕвоно во кое израснал. А потоа работите ќе одат само кон полошо.

Разгалено детиште и запоставено детиште се подеднакво најлоши опции за израснување на дете.

Треба подеднаква доза и од морковот и од стапот. Само гледај стапот да биде што е можно помек за да не те стави на црна листа кога ќе порасне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom