- Член од
- 27 мај 2018
- Мислења
- 901
- Поени од реакции
- 1.553
Замисли колкаво Ф ќе ви биде газетоќе треба цел камион тоалет хартија да бришете солзи како РФМ и остала багра ве местат ...Zamisli gi samo tajmautite na nervozen resenski dijalekt
Замисли колкаво Ф ќе ви биде газетоќе треба цел камион тоалет хартија да бришете солзи како РФМ и остала багра ве местат ...Zamisli gi samo tajmautite na nervozen resenski dijalekt
Мислам дека шутерски сме добро покриени, ако остане Петриќ на лев бек уште подобро, таман да може Николиќ да се ротира на среден со Јасухира плус ако дојде и Танкосен. Голман дефинитивно ќе биде клучно, дај Боже да се земе некој квалитетен, а не некое разочарување ко порано кога се носеа од типот: Али Сафар, Кантегрел, оној летонецот, па и Гедбане (мада беше солиден понекогаш).Otsekogaš imalo skepticizam koga doagjale nepoznati rakometari, posebno od arapskite zemji. Skepticizam beše prisuten i pri doveduvanjeto na Nikolič, Srdanovič, na vremeto i na Milosavljev, posebno po golman kako Šterbik. Toa e, vo takva situacija pola-pola e rabotata. Pa šurite prošlata godina kakvi utki imaa isto, od onoj poljakot piker, pred nego eden danec isto piker drvo, a plus doagjaa od rakometni zemji. Nema pravilo za takvi rakometari. Isto e i so tunižanecov. Ke vidime, ke mora i resenčanecot da kreira akcii i za bek, da se otvara prostor za šut, pa može i ke izleze potencijalov na dečkovo ma videlina. Sea mnogu biten faktor ke bide golmanskava pozicija. Baš me interesira što ke iskopa Bore.
Не се сложувам. Сите тие горенаведени дојдоа на помлади години и скепсата беше дека им беше прв предизвик посериозен. Овој има 27 години, ќе полни 28 годинава и ова му е прв предизвик во Европа. Да бил добар, бар во втора француска ќе играл некогаш во животот. Во репрезентација ќе играл постандардно.Otsekogaš imalo skepticizam koga doagjale nepoznati rakometari, posebno od arapskite zemji. Skepticizam beše prisuten i pri doveduvanjeto na Nikolič, Srdanovič, na vremeto i na Milosavljev, posebno po golman kako Šterbik. Toa e, vo takva situacija pola-pola e rabotata. Pa šurite prošlata godina kakvi utki imaa isto, od onoj poljakot piker, pred nego eden danec isto piker drvo, a plus doagjaa od rakometni zemji. Nema pravilo za takvi rakometari. Isto e i so tunižanecov. Ke vidime, ke mora i resenčanecot da kreira akcii i za bek, da se otvara prostor za šut, pa može i ke izleze potencijalov na dečkovo ma videlina. Sea mnogu biten faktor ke bide golmanskava pozicija. Baš me interesira što ke iskopa Bore.
Еј, остај. Мислев дека сум единствен што смета дека Тунижанецов е тешка превара. Ми се чини дека е превара на нивото на Али Сафар. Пеколно тешко ќе биде догодина со вака слаби играчи на позиција десен бек, ама ајде. Да му дадеме шанса, да изигра некоја утакмица.Кај ли го најдоа овој десниов бек од Тунис. Јас не знам некој арап да се прославил во лигава (да не зборам интернационално), а продефилираа бајаги египќани, алжирци и тунижани. Можеби Гедбан имал онака просечни настапи.
Секогаш балканците ми се подобра варијанта од ваквиот тип на играчи. Има 27 години, никогаш не играл во Европа. Во репрезентација има под 20 настапи, резервист на друг десен бек кој игра во некој катарски клуб и е година помлад.
На олимпискиов турнир одиграл солидно и имал 9 гола (но од 16 шутеви), како и 6 асистенции, со само една загубена топка. Највеќе асистенци има (затоа што десното крило им е најдобар стрелец) и е трет стрелец зад другиот десен бек и десното крило.
Ама ова е дискутабилна статистика затоа што многу веројатно во игра влегувал на веќе решени утакмици кога се игра без одбрана. Биле во група со Норвешка, Унгарија и Португалија и завршиле со гол разлика од -34 голови.
Не мачка во вреќа, туку чудо треба да се случи за да излезе дека е добро засилување. Да не излезе на крај дека е послаб и од Обина од Тиквеш.
А десната бековска позиција е клучна, без нејзе сме отсечени. Но и најтешка за наоѓање добар играч, особено со лимитиран буџет.
Ме мрзеше сите да ги пишувамНе би бил изненаден Арсеновски да заврши кај нас, го раскина договорот со Пролет, плус е „наше дете“.
Јас лично немам ништо против тоа Танкоски да дојде кај нас. На нивото на кое што е моментално клубот/тимот, мислам дека ќе биде солидно засилување и upgrade од Карапалевски. Далеку поискусен е, игра во одбрана како халф, и може да одигра на две позиции (среден и лев бек) во напад.
PS. Томче Стојановски, како и Марио Стојановски на лево крило и Ќосевски на десно крило си ги заборавил.
Слаб турнир ке е,Ме мрзеше сите да ги пишувам
За Танкоски мое мислење не е лош играч , не му дадоа многу шанса во Пелистер ..
Иначе излезе инфо дека за првпат нема да играме на турнирот во Струга годинава ...