Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
Za mene AKO si ja brka rabotata kako shto treba mi e galje dali utre che rechi deka doshol od Mars!
Што е за тебе “si ja brka rabotata kako shto treba“ ?
Дали пеење на албанска химна на албански од позиција на претседател на Собрание е “си ја брка работата како што треба?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.515
Поени од реакции
22.153
Sekade rekle deka Turcija im e Tatkovina! Ili Jordan ili Indija, Irak!
Da ne treba da ti baram Videa?

Rabotata e "aha eve Gasho reche Kosovo mu e tatkovina!"
Uaaaa VMRO.
I zamisli pochnaja odkako im gi izvadija kurovite secheni i im pominaja bolkite !

Za mene AKO si ja brka rabotata kako shto treba mi e galje dali utre che rechi deka doshol od Mars!
Како може да ја брка работата во институција, чии правила не ги почитува (пеење химна да туѓа држава) и како може да биде репрезентант на држава за која вика дека не е негова? Ти стварно мислиш дека со овие предуслови може да ја брка работата добро? Па ете и Македонски нема да зборува.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.645
Поени од реакции
5.537
Како може да ја брка работата во институција, чии правила не ги почитува (пеење химна да туѓа држава) и како може да биде репрезентант на држава за која вика дека не е негова? Ти стварно мислиш дека со овие предуслови може да ја брка работата добро? Па ете и Македонски нема да зборува.
Па никој не вика дека ќе работи добро или дека ќе почитува химна, знаме или грб, тоа е очекувано од шошон, туку треба да се поздрави кога некој си каже дека ова не е негова држава, и во право е, не е, и нема да биде.

Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
Што е за тебе “si ja brka rabotata kako shto treba“ ?
Дали пеење на албанска химна на албански од позиција на претседател на Собрание е “си ја брка работата како што треба?
Гаши пееше на 27ми или некој друг? М? Гаши пееше албанска химна откако е избран за претседател на собрание?
И за крај најважното прашање. Зошто си изгубен?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.645
Поени од реакции
5.537
Оваа изјава е добра и тоа во два сегменти, прво признава дека оваа држава како на албанец не е негова, туку национална држава на македонците, второ признава дека има многу албанци кои се доселени од Косово кои се разбира не се автохтони.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
Гаши пееше на 27ми или некој друг? М?
Што е важно?
И онака не разбирам албански, така да може да каже што сака.

Но по обичај се фаќаш за небитна работа, еве не пеел
-Дали како претседател на партија БАРАШЕ и БАРА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА на Македонија ?
-Дали е потписник на тиранската пљатформа?

Ама не, не пеел тој, пеел неговиот двојник :yid:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.645
Поени од реакции
5.537
Што е важно?

-Дали како претедател на партија БАРАШЕ и БАРА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА на Македонија ?

Си го читал ти рамковниот договор? Пишува цитирам, нема територијални солуции за етнички прашања, он ако бара федерација и го прекрши рамковниот нека се спрема за војна, па да видиме колку ќе издржат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
Си го читал ти рамковниот договор? Пишува цитирам, нема територијални солуции за етнички прашања, он ако бара федерација и го прекрши рамковниот нека се спрема за војна, па да видиме колку ќе издржат.
Ти навистина не си ги слушнал изјавите на Гашито за федерализирање на Македонија?
Мислам дека ги има на интернет, побарај ги.
Инаку рамковниот изгуби на важност (што може да се толкува престана да важи - потписници се лидери на политички партии а не носители на јавни функции ама друга тема да не шириме) со неговото имплементирање во Уставот.

сепак малку да појаснам.
Го читаше договорот од Нивици?
Кој е потписникот?
Која е таа ДРУГАТА СТРАНА?
Каде се видело и чуло држава субјект во меѓународни односи да дозволува да ја нарекуваат другата страна, никаде во договорот не стои името дури ни провизорното...............

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.826
Поени од реакции
7.446
Што е важно?

Druzhe, site znaene shto e najdobro.
E sega imame situacija shto e takva kakva shto e.
I za toa krivi che bidat tie shto go namestile tamu kade shto e.

Vo sekoj sluchaj, mene lichno me zabole shto lanja toj che jadi na ulica. Bitno e negovata funkcija da si ja izvrshuva kako i shto se ocekuca od predsedatel na sobranie.

Se drugo e vejche kazhano i nema potreba od povtoruvanje.
Автоматски споено мислење:

Ushte ednash!!!!
Negova Tatkovina nitu e nitu che bidi!!!
I shto ne ti e tuka jasno?

Edno e Tatkovina drugo Drzhavjanstvo!

Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
Што е важно?

Значи сепак не си изгубен како што делуваш. Нека се формира влада и да видиме како ќе функционираат институциите и државата и каква ќе биде надворешната политика. Тогаш ќе има нешто опипливо за што ќе можете да се фатите. Сега само се фаќате на комуњарокуртонскиот наратив „Еј вмровци предавници изгласаа шиптaр претседател на собрание, не скараа со европа, визи ќе имаме за Грција“, а уште им смрди устата на кур изваден од коза (или овца, не ги знам преференците на малцинството).

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.645
Поени од реакции
5.537
Ти навистина не си ги слушнал изјавите на Гашито за федерализирање на Македонија?
Инаку рамковниот изгуби на важност (што може да се толкува престана да важи - потписници се лидери на политички партии а не носители на јавни функции ама друга тема да не шириме) со неговото имплементирање во Уставот.
Сум ги слушнал, и тие изјави се во наша корист, како и на другите албанските партии, за илирида како таа на Меџити и слично, но на крај со тие изјави ќе си плаќа обичниот албанец.
Автоматски споено мислење:

сепак малку да појаснам.
Го читаше договорот од Нивици?
Кој е потписникот?
Која е таа ДРУГАТА СТРАНА?
Каде се видело и чуло држава субјект во меѓународни односи да дозволува да ја нарекуваат другата страна, никаде во договорот не стои името дури ни провизорното...............
Не е време за радикални чекори кон договорот од преспа, но го подржувам тоа што дпне ја повлече грција за нос кое може да помогне во случајот со бугарија. Мицко треба паметно да изигра против бугарите на тој преспански договор, дали е паметен ќе видиме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.016
lele mkd_vlade pritaeniot vmrovec objasnuva na nekoj za da sfati. najglupavoto sushtestvo posle ron misli deka ima mozok da objasni na nekoj. :icon_lol:
ti decata kje si gi krstish sarena i revolucija od shto si mentalno zabolen od istoto, decata. zenata moze ke si ja vikas levica oti sakas da ja ebavkash ili pa nekoj roleplay ako praite, ona kje bide grujo i so veshtachki kje go brca toj tvoj kooperacija-selski-chmar :icon_lol:
Mene nekoj da mi reci deka sum se izglupiral za site pari so stariot profil i zatoa sum otvoril nov, cisto onaka radi princip ke mu go posocam stariot da se uverat site deka vrska nema muabetot.
Ali toa jas, Ti od druga strana izgleda ko frlase kurtoni, so se madinja gi imas frleno ;)

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
Значи сепак не си изгубен како што делуваш. Нека се формира влада и да видиме како ќе функционираат институциите и државата и каква ќе биде надворешната политика. Тогаш ќе има нешто опипливо за што ќе можете да се фатите. Сега само се фаќате на комуњарокуртонскиот наратив „Еј вмровци предавници изгласаа шиптaр претседател на собрание, не скараа со европа, визи ќе имаме за Грција“, а уште им смрди устата на кур изваден од коза (или овца, не ги знам преференците на малцинството).
Многу ми значи тоа што мислиш дека не сум изгубен! Сепак јас не сум тема, а ни ти.
Повторно се обидуваш да манипулираш.
Цело време коментирам за изборот на претседател на Собрание, а не за влада и политика на влада која ја нема.
Фокусирај се на изборот на претседател на Собрание една од 3 најзначајни функции во Македонија.

Е заради овој потез на ДПсНЕ и ако така продолжи да води политика ... напишав дека ќе заврши како сдсСС,... потезот го сметам за инфантилен и против македонските интереси, ако Македонците гласале да ги штити нивните интереси тогаш тоа треба и да го прави а ако тргува со истите... се знае.

Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
Многу ми значи тоа што мислиш дека не сум изгубен! Сепак јас не сум тема, а ни ти.
Повторно се обидуваш да манипулираш.
Цело време коментирам за изборот на претседател на Собрание, а не за влада и политика на влада која ја нема.
Фокусирај се на изборот на претседател на Собрание една од 3 најзначајни функции во Македонија.

Е заради овој потез на ДПсНЕ и ако така продолжи да води политика ... напишав дека ќе заврши како сдсСС,... потезот го сметам за инфантилен и против македонските интереси, ако Македонците гласале да ги штити нивните интереси тогаш тоа треба и да го прави а ако тргува со истите... се знае.
И како е работа против интересите на Македонците со тоа што Албанец е спикер? Или Апасиев така кажа и така е?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
И како е работа против интересите на Македонците со тоа што Албанец е спикер? Или Апасиев така кажа и така е?
Повторно по 100-ти пат правиш замена на тези.

Не е важно што е Арнаут важно е што од позиција на претседател на Собрание ќе ги води седниците на албански!
Не би било проблем да ги води седниците на собранието во Албанија на албански ама е проблем кога е тоа Собрание на Македонија!

Колку пати треба да ви се повтори?

Ако сакаш да разменуваш мислење со Апасиев прашај некој од Лефица овде на форумов да ти даде број, јас не реков дека си ти ... на Мицкоски.

Kajgana Shop

На врв Bottom