Е ми од куде ги најде Авраама и Ноета за Евреи, жив ти сФе тФое незнање?...Исус е евреин.
И Мојсеј,и Авраам,Ное.
Сфи тфои најљубени предци.
И?
Е ми од куде ги најде Авраама и Ноета за Евреи, жив ти сФе тФое незнање?...Исус е евреин.
И Мојсеј,и Авраам,Ное.
Сфи тфои најљубени предци.
И?
Aaaaa океј извини моја грешка,не су Евреи.Ное е Ерменац а Авраам Ирачанац/Вавилонац.Океј,океј.Али ипак ваши људи.Е ми од куде ги најде Авраама и Ноета за Евреи, жив ти сФе тФое незнање?...
Aaaaa океј извини моја грешка,не су Евреи.Ное е Ерменац а Авраам Ирачанац/Вавилонац.Океј,океј.Али ипак ваши људи.
Еве Исус Евреин,а според вас Евреи су лоши,али господ направија грешку и пратија месију дирекно у еврејски стомак.Дешава се.
Колко селективно веруете у глупости.
Којзае што ке се дешаваше Марија да беше од Бенин,или Мјанмар например.Калакурница.
Затој што исти кур сте и они и ви.Мрзите се за чисти глупости.Веруете у детски приказне.Ако Исус бил евреин зошто сите евреи го мразат?
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA damn kakov burnЗатој што исти кур сте и они и ви.Мрзите се за чисти глупости.Веруете у детски приказне.
Ти Рон си доказ дека не постои господ.
Зависи според која класификација, ама за да не навлагам во терминолошки безпредметни расправи ќе ти кажам на што мислев. Значи на Блискиот исток семитите уште од бронзено доба, а највеќе со доаѓање на исламот, вршат систематски геноцид на население што е многу слично на Европското население. Хитити, Алавити, Ерменци, Асирци, Језиди и други.Сигурно не мислиш дека евреите се бели луѓе?
Aaaaa океј извини моја грешка,не су Евреи.Ное е Ерменац а Авраам Ирачанац/Вавилонац.Океј,океј.Али ипак ваши људи.
Еве Исус Евреин,а според вас Евреи су лоши,али господ направија грешку и пратија месију дирекно у еврејски стомак.Дешава се.
Колко селективно веруете у глупости.
Којзае што ке се дешаваше Марија да беше од Бенин,или Мјанмар например.Калакурница.
И ти си Рон.И Дарлинг.си склепа прича како му одговара и после ја куди, како била нелогична
Ја сум Рон и Дарлинг истовремено?И ти си Рон.И Дарлинг.
Како и да е,глупи сте како кур.Ја сум Рон и Дарлинг истовремено?
Или и ја и Дарлинг сме Рон?
Не си во право.Зависи според која класификација, ама за да не навлагам во терминолошки безпредметни расправи ќе ти кажам на што мислев. Значи на Блискиот исток семитите уште од бронзено доба, а највеќе со доаѓање на исламот, вршат систематски геноцид на население што е многу слично на Европското население. Хитити, Алавити, Ерменци, Асирци, Језиди и други.
Јас зборам генерално за блискиот исток (Сирија, Либан, Јордан, Ирак) или во тоа време Месопотамија, Асирија. Денешен Израел за време на белите фараони бил Египетска земја претежно. Точно е дека подоцна Феникија и да речеме Евреите и разни семитски групи оформуваат држави на оваа територија, но тоа не значи дека биле мнозинство таму, ниту дека се староседелци, туку само биле узурпатори после колапсот на бронзената цивилизација. Слично како Утригурите и Кутригурите кои се стопиле со словенските племиња и станале Бугари, за време на Арапската цивилизација, само го арабизирале домородното население и сите таму станале арапи. Нели го имаме примерот и со Турците кои денеска воопшто немаат генетска сличност со тие Турци што дошле од Алтај пред 1500 години, нема ништо турско во нив освен јазикот и културата.Не си во право.
Тој регион се викал Ханан пред да се вика Левант, и таму живееле Хананци, исто така Семитска група на народи.
Денешните Палестинци и Семитски Евреи како Самарјани делат генетика со нив.
Над Ханан да, било повеќе индо-европско, Келти и Хитити.
За овој си упрао.Ама кој ви кур да се докажуете кој е прф на коју територију и која религија е најбајковита.До толко ли се праите слепи и глупи и сфе глупо да негирате,а ваше глупо да е управо.Тј дел тамо е турлитава,сс милениуми.И ск некој ке си прави екскурзију на мозак дека тамо е ваша ветена земња.Па ти и Пророк како најоргинал правослафци,најмалце имате право да едете гомцики за тија територие и права.Не си во право.
Тој регион се викал Ханан пред да се вика Левант, и таму живееле Хананци, исто така Семитска група на народи.
Денешните Палестинци и Семитски Евреи како Самарјани делат генетика со нив.
Над Ханан да, било повеќе индо-европско, Келти и Хитити.