Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ne me sfakjaj pogresno, premnogu e slozeno ova za tebe . Ne deka stvarno e slozeno, za tebe velam e slozeno.
Teraj si so sareno kurtonska logika, taa ocigledno najpovekje ti lezi.
Ја па со цел памет прашав и очекував да се декларираш. Каква идеологија, ти си камелеон со паразитски предиспозиции.
Автоматски споено мислење:

десница, левица... муабети за мали деца

Тука имаш две одредници во политичката реалност.

Едната е колку си национал-шовинист.
Кај Македонците е 50%-50%.
Кај Албанците е 98%-2%.

Другата е колку ги следиш напатствијата/стратегијата на Западот.

И тоа е. У овие две одредници, слободно обој кој сакаш како левица или десница.
Па, у својата историја СДСМ носеше некои типично десничарски закони, а Грујо, типично левичарски.
Србо, кажи си бе, иднината и спасот на нацијата и народот е во некоја нова јужна бановина. Шо се препелкаш тука со филозофии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.015
Ја па со цел памет прашав и очекував да се декларираш. Каква идеологија, ти си камелеон со паразитски предиспозиции.
Ako ti e polesno taka ok.
I drzavno rabotam, i tenderi lapam, odam po mitinzi za sendvic i takvi raboti. Ne deka prv na ova se seti.
Tuku ti koga izvadi bugarski, pred ili potoa koga izlegoa 450000 da go branat kriminalot. Koga ti zdokurce pa skokna do ambasada ?

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ako ti e polesno taka ok.
I drzavno rabotam, i tenderi lapam, odam po mitinzi za sendvic i takvi raboti. Ne deka prv na ova se seti.
Tuku ti koga izvadi bugarski, pred ili potoa koga izlegoa 450000 da go branat kriminalot. Koga ti zdokurce pa skokna do ambasada ?
Доека бев кај тебе у партија, со помош на твоите сопартијци го извадив пасошот. Се зачудив колку од нив имаат контакти за блгарски пасош. После коа беа протестите за блгари у устав, у први редови бевме, што од патриотизам, што од грижа на совест што сме кажале аз сам блгарин.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Денеска прочитав дека официјално медијатор помеѓу Македонија и Бугарија ќе оној психопатот/ебачот на мачки ? Шо ќе го рушеше Груевски ?

Може потврда ?

Вмро како падна на ова дереџе:pos:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Денеска прочитав дека официјално медијатор помеѓу Македонија и Бугарија ќе оној психопатот/ебачот на мачки ? Шо ќе го рушеше Груевски ?

Може потврда ?

Вмро како падна на ова дереџе:pos:
А шо ќе им е медијатор? За да се перат пред народот што ќе внесат блгари у устав? Ма слободно, се им е простено. Само под еден услов: тие маичките со "НЕ" да ги донираат тука на членовите на форумов што тврдеа дека нема да има уставни измени, за да си ги набијат у шупак. На владе 2 ќе му дадеме, он има два шупаци, еден србомански друг патриотски.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
А шо ќе им е медијатор? За да се перат пред народот што ќе внесат блгари у устав? Ма слободно, се им е простено. Само под еден услов: тие маичките со "НЕ" да ги донираат тука на членовите на форумов што тврдеа дека нема да има уставни измени, за да си ги набијат у шупак. На владе 2 ќе му дадеме, он има два шупаци, еден србомански друг патриотски.
Бугари за кешарица. Вечната дилема на Македонците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.015
Pooo glup kolku si, to cudo edno.
Ali stvarno glup, ona tipicno levicarski glup.
Ko eden kur site da ve ima praveno. Jas drugo logicno objasnuvanje za tuposta na random levicar na forumov stvarno nemam.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.015
Доека бев кај тебе у партија, со помош на твоите сопартијци го извадив пасошот. Се зачудив колку од нив имаат контакти за блгарски пасош. После коа беа протестите за блгари у устав, у први редови бевме, што од патриотизам, што од грижа на совест што сме кажале аз сам блгарин.
Daj napravi drug profil, tugj sram pocnuva da me jadi.
Ko boga te molim.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ај да воведме тест за најголем патриот ќе полага. И кој ќе освои најмногу бодови и ќе го ставиме за премиер плата не му даваме за народот ќе работи од љубов.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Pooo glup kolku si, to cudo edno.
Ali stvarno glup, ona tipicno levicarski glup.
Ko eden kur site da ve ima praveno. Jas drugo logicno objasnuvanje za tuposta na random levicar na forumov stvarno nemam.
Владе тебе сигурно у удбашките денови доека си се кунел на тито те пердашеле двајца другари левичари и оттаму траумата и опсесијата. Како расипан грамафон си: глупи левичари, шарени куртони, хехе хехе. Следен пат коа ќе ме цитираш, вклучи нешто ново. Па имај милост за твоето форум другарче, и тие мозочни клетки што му се останати ќе му ги исушиш.

Член од
19 мај 2014
Мислења
244
Поени од реакции
349
Бугари за кешарица. Вечната дилема на Македонците.
За вистинските Македонци тоа никогаш не било дилема, а не па вечна. Тоа може само за златољубци, среброљубци и останато, што би си ја продале и сопствената жена за материјалното

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.360
Ај да воведме тест за најголем патриот ќе полага. И кој ќе освои најмногу бодови и ќе го ставиме за премиер плата не му даваме за народот ќе работи од љубов.
Napij se apcinjata i legni si. Utre nov den, novi predizvici, samo da si ziv i zdrav.

Член од
24 август 2017
Мислења
593
Поени од реакции
1.351
За вистинските Македонци тоа никогаш не било дилема, а не па вечна. Тоа може само за златољубци, среброљубци и останато, што би си ја продале и сопствената жена за материјалното
Ne im zamervi, pokraj niv I Zoran Zaev bi deluval na pameten coek

Kajgana Shop

На врв Bottom