Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
меморандуми... хехе
ова како коминикиеата на ОНА (1 и 2) за ослободување на териториите од словенските окупатори
(пред призренскиот состанок)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Да тоа во право си. Општо познат факт е дека политичкиот спекар од лево кон десно всушност корелира со нивото на интелигенција, земајќи ја левата страна како нулта интелигенција.
Туку кои и да го работат форумов, секоја им чест. Ја да морам да читам ликови како тебе што како папагали повтараат 2-3 реченици, веројатно за скоро би се убил. Ама онака, хард кор, глава би бркнал у кофа со киселина.
Pred da ne napustis, barem spodeli koja petarda bese prethodno. Site se kriete ko nekoj picki levicarski. So ste tolku tainstveni, ne deka porano bevte pomalce glupi. Isto ti e, samo nikot smenet.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Pred da ne napustis, barem spodeli koja petarda bese prethodno. Site se kriete ko nekoj picki levicarski. So ste tolku tainstveni, ne deka porano bevte pomalce glupi. Isto ti e, samo nikot smenet.
Како ти вака, удбашче у душа, се декларираш дека си десница? Или до пред дпмне си се кунел дружега тита па си сменил дрес? :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Што се мене тиче и двајцата сте глупи ко кур, ама со профили како владе или кано, мислам дека барем можам да се поклопам за главните стратешки интереси на нацијата и државата.

Ова го пишувам како некој уопште да ме прашал што мислам за дуелов моментално што е у темава.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Што се мене тиче и двајцата сте глупи ко кур, ама со профили како владе или кано, мислам дека барем можам да се поклопам за главните стратешки интереси на нацијата и државата.

Ова го пишувам како некој уопште да ме прашал што мислам за дуелов моментално што е у темава.
Што е главниот стратешки интерес? Приклонување кон која мајка, блгарија или србија? Ти некако повеќе ми влечеш за вторава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Што е главниот стратешки интерес? Приклонување кон која мајка, блгарија или србија? Ти некако повеќе ми влечеш за вторава.
После све ова, стратешкиот интерес во овие мачни моменти е - зачувување на македонскиот народ, но и зачувување на македонската нација.
Ако Македонија не е држава на македонскиот народ, македонската нација не постои.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
После све ова, стратешкиот интерес во овие мачни моменти е - зачувување на македонскиот народ, но и зачувување на македонската нација.
Не околиши, или шо би рекле твоите, не кружи као киша око крагујевца, кажи си јасно и гласно, како ќе го зачуваме народот и нацијата? Со станување јужна бановина?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Не околиши, или шо би рекле твоите, не кружи као киша око крагујевца, кажи си јасно и гласно, како ќе го зачуваме народот и нацијата? Со станување јужна бановина?
не

Ти некако повеќе ми влечеш за вторава.
ова доволно кажува дека ама баш ништо не знаеш за мене

и така треба да биде, тоа е нерелевантно
темата не е за мене

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016

Najde koj da reci :facepalm:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
не

ова доволно кажува дека ама баш ништо не знаеш за мене

и така треба да биде, тоа е нерелевантно
темата не е за мене
Епа како?
И од кога ќе го кажеш начинот, замислата, планот наведи кој мој став се коси со тој план. Да бидеме на чисто. Не као тинејџерка у пубертет, не ова, не она.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Како ти вака, удбашче у душа, се декларираш дека си десница? Или до пред дпмне си се кунел дружега тита па си сменил дрес? :pos:
Jas desnica.
Pa ti si poglup i od najglupiot tuka sto bilo koga napravil profil ever. A da si zborame realno baagji glupi likovi imalo.
Ti si pecen za levicar druze (y)

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Jas desnica.
Pa ti si poglup i od najglupiot tuka sto bilo koga napravil profil ever. A da si zborame realno baagji glupi likovi imalo.
Ti si pecen za levicar druze (y)
Како не си десница, дрпмне на паторот шо идеологија тераше? Фино лепо издекларирај си политичка идеологија ако сум згрешил и ќе продолжиме да дискутираме. Не сум ја удбашче како тебе па да демнеам други шо се кои се и како праат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Како не си десница, дрпмне на паторот шо идеологија тераше? Фино лепо издекларирај си политичка идеологија ако сум згрешил и ќе продолжиме да дискутираме. Не сум ја удбашче како тебе па да демнеам други шо се кои се и како праат.
десница, левица... муабети за мали деца

Тука имаш две одредници во политичката реалност.

Едната е колку си национал-шовинист.
Кај Македонците е 50%-50%.
Кај Албанците е 98%-2%.

Другата е колку ги следиш напатствијата/стратегијата на Западот.

И тоа е. У овие две одредници, слободно обој кој сакаш како левица или десница.
Па, у својата историја СДСМ носеше некои типично десничарски закони, а Грујо, типично левичарски.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Ne me sfakjaj pogresno, premnogu e slozeno ova za tebe . Ne deka stvarno e slozeno, za tebe velam e slozeno.
Teraj si so sareno kurtonska logika, taa ocigledno najpovekje ti lezi.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
десница, левица... муабети за мали деца

Тука имаш две одредници во политичката реалност.

Едната е колку си национал-шовинист.
Кај Македонците е 50%-50%.
Кај Албанците е 98%-2%.

Другата е колку ги следиш напатствијата/стратегијата на Западот.

И тоа е. У овие две одредници, слободно обој кој сакаш како левица или десница.
Па, у својата историја СДСМ носеше некои типично десничарски закони, а Грујо, типично левичарски.
И како гласа народот Албанци за албански, Македонци за Македонски. Нација пред класа.

Kajgana Shop

На врв Bottom