Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
@PROROKOT
Немаш бе никакви аргументи, џабе маваш со глава у ѕид. Оди на тој што те острижа да му ги бараш парите назад.
Го подржуваш путлер у однос на украина а имаш иста ситуација со помоќен сосед на исток што не те признава како народ. Или можда у нашиот конфликт си за Бугарија, шо знам.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.364
@PROROKOT
Немаш бе никакви аргументи, џабе маваш со глава у ѕид. Оди на тој што те острижа да му ги бараш парите назад.
Го подржуваш путлер у однос на украина а имаш иста ситуација со помоќен сосед на исток што не те признава како народ. Или можда у нашиот конфликт си за Бугарија, шо знам.
Се чини дека штом тебе ти зафалат аргументи, преоѓаш на начелото „Удри лично по соговорникот„.

Твоите аргументи се извадени од дебелото ти црево. Гледам дека арно ти оди монологот па продолжи и понатаму...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.174
Поени од реакции
42.901
Буки го молел Блинкен на некој самит да не ги пушти у вода :icon_lol:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Се чини дека штом тебе ти зафалат аргументи, преоѓаш на начелото „Удри лично по соговорникот„.

Твоите аргументи се извадени од дебелото ти црево. Гледам дека арно ти оди монологот па продолжи и понатаму...
Уште не слушнав аргумент како навивање за путлер против Украина ни помага на нас како Македонија, како Македонци.
Вртиш глупи тези, како нато не ни помагало у врска со егејска и пиринска. Ваљда русија ни има повеќе помогнато со подржшката за санстефанска, шо знам.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.364
Уште не слушнав аргумент како навивање за путлер против Украина ни помага на нас како Македонија, како Македонци.
Вртиш глупи тези, како нато не ни помагало у врска со егејска и пиринска. Ваљда русија ни има повеќе помогнато со подржшката за санстефанска, шо знам.
Да...највероватно...можи да....можи не...

Патем кажано, не го споменав Путин во муабетов околу Македонија и ОТАН, туку ти самиот во „внесе„.

Терај даље...

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
За прв пат бугарашите и србоманите во Македонија се обидинија, за путлер. И претходно беа на иста линија, да не постоиме како држава ама имаа барем спортивни ставови едни со други.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.372
Буки го молел Блинкен на некој самит да не ги пушти у вода :icon_lol:
така ? супер тогаш, баш ради него ми е најмногу ќеиф што Алија и неговите разбојници ќе дремат сега во опозиција, му ебам мајката расипана.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.595
Поени од реакции
9.236
За прв пат бугарашите и србоманите во Македонија се обидинија, за путлер. И претходно беа на иста линија, да не постоиме како држава ама имаа барем спортивни ставови едни со други.
Toa требаше да се мисли на време, а не откако се тргна придавката македонски од државните институции.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.365
Поени од реакции
8.064
[QUOTE="ausländer, post: 10082443, member: 174
Автоматски споено мислење:

Можеш да одследиш/игнорираш членови што не ти се по кеиф. Пошо глеам дека немаш повеќе аргументи на твоја страна, би ти ја препорачал таа опција.
[/QUOTE]

Dobro be stranecu,

Beshe na glasanje ????

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.012
Поени од реакции
6.128
Зашо месијата твој, 2008 коа му дадовме 63, не ја “реши” работата? Шо ли оправдување ќе смислиш сеа :sneaky:
сериозно го споредуваш законот за јазици од 2008 со тој на Заев ти арен си?

не е точно, бугарашите и србоманите се поделени едни за еу други русија, дури и 2016 беа поделени, едни се со радев други со борисов или петков, сеуште не е јасна политиката на борисов, човекот незнае кај тера.

Последно уредено:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
сериозно го споредуваш законот за јазици од 2008 со тој на Заев ти арен си?
Ја ништо не споредувам, ти си ја имаш мувата на капата па секоја критика на сметка на месијата ја претвораш у споредба со заев. Не ти е малце бедно и мизерно "избраниот" да го споредуваш со него?

не е точно, бугарашите и србоманите се поделени едни за еу други русија, дури и 2016 беа поделени, едни се со радев други со борисов или петков, сеуште не е јасна политиката на борисов, човекот незнае кај тера.
Абе доста тресеш зелени, збориме како прво за нато, не за еу. Бугарија е една од нато членките со најизразено проруско расположение. Еве ти последна анкета.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Кога ќе размислам ми се свиѓа национализмот. 40000 коментари за Албанци, Бугари и Грци...речиси ни еден за економскиот систем :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Ја не плачам, видов колку е саат коа излеговте 450 илјади да одбраните 20 криминалци и се решив за живот во странство.
Секако тоа нема да ме спречи до крајот на животот да се борам за поубава татковина.
Vide zimi kurov vide.
Ne izlegoja 450 iljadi da odbranat kriminal be torko, za drugo izlegoja. Kako sto izlegoja i sega vo nadez deka ke spasat toa sto moze da se spasi, ali za zal malce zamina vozot za toa blagodarejki na takvite ko tebe, koi imavte samo najdobri nameri, vo podrum bevte, se nesto ne znaevte, ne ste bile vidoviti. Abe glupi i naivni bevte, iskompleksirani do koska, spremni da zrtvuvate nacionalna gordost radi zavist.
I bas me interesira kako ke se boris za poubava tatkovina. Ke mu se silis na Puno na kajgana ili kako ti e planot?

Kajgana Shop

На врв Bottom