Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.364
Не е баш така. Во нашава геополитичка ситуација кога нато доминира во Европа и ние иаме 3/4 соседи нивни членки, и те како гарантира и за внатрешна и надворешна безбедност. Со нашиве соседи не може да глумиш Швајцарија, ќе ти ја земат државата. Инаку во друга геополитичка поставеност, би бил против членство во нато.
Не го пренасочувај муабетов-не споменав никакви закани од нашите соседи кои се веќе дел од ОТАН (ама тоа не ги спречува и понатаму да си ги практикуваат веќе вековните стремежи за завземање што појќе од Македонија и од македонското, а ОТАН во тоа не ги попречува!...),туку пишував за внатрешната стабилнот на „нашата земјата„, за која ОТАН не е обврзан по никој основ да глуми гарант...освен ако самиот знаеш нешта кои не ми се познати по таа тема.

На пример, кога Македонија го доби спорот со Грција, околу нејзиното прекршување на „Времената...„, прв се јави токму ОТАН (онака, ничим изазван!...) и посочи дека судската одлука, која беше во корист на државата Македонија, ОТАН не е должен да ја почитува!

Значи, ОТАН не да ни помага....а бе што да ти кажувам....

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Не го пренасочувај муабетов-не споменав никакви закани од нашите соседи кои се веќе дел од ОТАН (ама тоа не ги спречува и понатаму да си ги практикуваат веќе вековните стремежи за завземање што појќе од Македонија и од македонското, а ОТАН во тоа не ги попречува!...),туку пишував за внатрешната стабилнот на „нашата земјата„, за која ОТАН не е обврзан по никој основ да глуми гарант...освен ако самиот знаеш нешта кои не ми се познати по таа тема.

На пример, кога Македонија го доби спорот со Грција, околу нејзиното прекршување на „Времената...„, прв се јави токму ОТАН (онака, ничим изазван!...) и посочи дека судската одлука, која беше во корист на државата Македонија, ОТАН не е должен да ја почитува!

Значи, ОТАН не да ни помага....а бе што да ти кажувам....
Класично млатење празна слама. Познати ми се овие насочени плукања против нато. Да отидам у темата за Украина сигурно ќе ге најдам како навиваш за путлерот.
Да нато не е семоќен и нема од се да те одбрани ама со членство во однос на многу работи си раат.

Имаш два соседи, слика и прилика, едната само нато нато, другата уа нато. Кој помина подобро последниве 30 години? Помош: тие што беа за нато добија втора држава на сметка на другиве.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Жими цара Душана,Урош. Волкашина Углеша и Кралевиќа Марка,Цара лазара и Царица Милица и Асенова Влашка династиа,и Косовску битку,
не памтите вие мали сте коа цар душан го крунисаја у Скопље со амин од патријаха цариградски и архипоскопе и саградио трдину кале па дојдоја Турците а трбаше да владеат немањичи мрнчавлјичи,
и дојдоја американците го зедоја калето на цар душан со помош на албанците вазали .то српски народ никад нече заборавити :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.366
Поени од реакции
8.066
Не е баш така. Во нашава геополитичка ситуација кога нато доминира во Европа и ние иаме 3/4 соседи нивни членки, и те како гарантира и за внатрешна и надворешна безбедност. Со нашиве соседи не може да глумиш Швајцарија, ќе ти ја земат државата. Инаку во друга геополитичка поставеност, би бил против членство во нато.
Abe kako ne ti skurch samo da serish i preseruvash ovde?
Vejche ne ja chitam temava zatoa shto sekoj vtror post e nekoe tvoe sranje.
Nato kurot go boli za Makedonija, nie sme im samo ushte eden pottrchko od mnogute na istok.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Abe kako ne ti skurch samo da serish i preseruvash ovde?
Vejche ne ja chitam temava zatoa shto sekoj vtror post e nekoe tvoe sranje.
Nato kurot go boli za Makedonija, nie sme im samo ushte eden pottrchko od mnogute na istok.
Какаш против нато а седиш у земја членка на нато и навиваш путлер да ја срамни со земја.

Никогаш не е касно за преглед и почеток на терапија. Ако ти требаат контакти и препораки од доктори овде, пиши ми.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.595
Поени од реакции
9.236
Класично млатење празна слама. Познати ми се овие насочени плукања против нато. Да отидам у темата за Украина сигурно ќе ге најдам како навиваш за путлерот.
Срам да му е. Навива за путлерот што е погрешно, за разлика од некој што навивал за Сухарто, Армас и Пиноче - сигурно тоа било правилно, нели?

1717156288086.png
1717156359345.png
1717156409306.png
1717156523059.png

Или пак за овие да навива? Велиш тоа е пожелно и тоа се бара денеска?

1717156690095.png

Последно уредено:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Срам да му е. Навива за путлерот што е погрешно, за разлика од некој што навивал за Сукарно, Армас и Пиноче - сигурно тоа било правилно, нели?

Прегледај го приврзокот 418851
Прегледај го приврзокот 418853
Прегледај го приврзокот 418854
Прегледај го приврзокот 418855
Ти живееш у јужна/средна Америка или југоисточна Азија? Глеј си бе твојот двор, да не го изгубиш. Имаше еден скеч од к-15, коа кажа шипото: “ако многу се занимаваш со историја, ќе го изгубиш географија”.
Бидете малце прагматични, сме се средиле ние па туѓо гајле ќе береме.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.366
Поени од реакции
8.066
Какаш против нато а седиш у земја членка на нато и навиваш путлер да ја срамни со земја.

Никогаш не е касно за преглед и почеток на терапија. Ако ти требаат контакти и препораки од доктори овде, пиши ми.
Nishto jas ne kakam i nikogo ne branam.
Kazhav deka preku Kur mi e od tvoite idiotski komentari.
I @Shakespear mozhi da ti pozavidi na glupavata energija.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Не, не би го оставил паторот на власт 2017. Не се движеше државата во добра насока и никој не знае дали ќе ја имавме денес ако останеше на власт и каде ќе стигнеме. Не само што не би го оставил, го сметам за директен соучесник за секоја пиздарија што следеше.
Да можам да го вратам времето, би се активирал многу порано уште ‘10-11 и би одел на протести.
Kill it before it lays eggs. Шарена беше задоцнета.
Da de, da se vratime kaj Aleksandar Makedonski i tamu da ja opravime. Ali posle 2017 se odkazavme od taa istorija, grk e sega toj, a nie sme severdjani.
Da se vratime vo vremeto na Car Samoil i tamu da ja opravime. Tuku cekaj, i toj bugarin stana posle 2017. Da se vratime 1903, uba cifra., ama cekaj.... Izgleda ke treba tamu 1945 da se vrakjame posto pred toa ne postoime posle 2017.
Ali majtapot na strana, i pokraj se sto se sluci potoa ti sepak pak bi pravel sarena.
Izvini be glup si ili so e rabotata?
A i so placis, so se penjavis sega deka spiker bil albanec, tolku ministri imalo, deka si severdjan, bugarite vo ustavot itn itn koga se e toa proizvod na taa sarena koja pazi pak bi ja povtoril. Aj togas ne znaese, sega so ti e izgovor?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.595
Поени од реакции
9.236
Ти живееш у јужна/средна Америка или југоисточна Азија? Глеј си бе твојот двор, да не го изгубиш. Имаше еден скеч од к-15, коа кажа шипото: “ако многу се занимаваш со историја, ќе го изгубиш географија”.
Бидете малце прагматични, сме се средиле ние па туѓо гајле ќе береме.
Па тогаш зошто ти не го гледаш твојот двор, туку се интересираш за дворот на Путин?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Па тогаш зошто ти не го гледаш твојот двор, туку се интересираш за дворот на Путин?
Па работите се повезани,Путин ќе го деамреканизира свето,а ние сне американизирани преку албанските вазали и автоматски сне ослободени ,ако не се русофизираме

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Da de, da se vratime kaj Aleksandar Makedonski i tamu da ja opravime. Ali posle 2017 se odkazavme od taa istorija, grk e sega toj, a nie sme severdjani.
Da se vratime vo vremeto na Car Samoil i tamu da ja opravime. Tuku cekaj, i toj bugarin stana posle 2017. Da se vratime 1903, uba cifra., ama cekaj.... Izgleda ke treba tamu 1945 da se vrakjame posto pred toa ne postoime posle 2017.
Ali majtapot na strana, i pokraj se sto se sluci potoa ti sepak pak bi pravel sarena.
Izvini be glup si ili so e rabotata?
A i so placis, so se penjavis sega deka spiker bil albanec, tolku ministri imalo, deka si severdjan, bugarite vo ustavot itn itn koga se e toa proizvod na taa sarena koja pazi pak bi ja povtoril. Aj togas ne znaese, sega so ti e izgovor?
Без нервози владе, кај и да е ќе се врати паторот и тоа на бел коњ. Си ја заврши он работата, начека доволно сива маса и убаво ја измеси.
Автоматски споено мислење:

Ја си го гледам својот двор, ти не си го гледаш твојот. Живееш у членка на нато а навиваш за најголемиот противник на нато и си загрижен за благодетот на русите у украјна. Дијагноза е ова.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Без нервози владе, кај и да е ќе се врати паторот и тоа на бел коњ. Си ја заврши он работата, начека доволно сива маса и убаво ја измеси.
Dobro.
Aj sega prodolzi so placenje.
Ili smisluvaj vremenska masina. So ti e polesno toa.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Dobro.
Aj sega prodolzi so placenje.
Ili smisluvaj vremenska masina. So ti e polesno toa.
Ја не плачам, видов колку е саат коа излеговте 450 илјади да одбраните 20 криминалци и се решив за живот во странство.
Секако тоа нема да ме спречи до крајот на животот да се борам за поубава татковина.

Nishto jas ne kakam i nikogo ne branam.
Kazhav deka preku Kur mi e od tvoite idiotski komentari.
I @Shakespear mozhi da ti pozavidi na glupavata energija.
Можеш да одследиш/игнорираш членови што не ти се по кеиф. Пошо глеам дека немаш повеќе аргументи на твоја страна, би ти ја препорачал таа опција.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.364

Намали од какањето-територијата Македонија стана дел од ОТАН.
Туку...дај потсети ме, кога Македонците посакаа и одлучија да влезат во ОТАН?

Да нато не е семоќен и нема од се да те одбрани ама со членство во однос на многу работи си раат.

Имаш два соседи, слика и прилика, едната само нато нато, другата уа нато. Кој помина подобро последниве 30 години? Помош: тие што беа за нато добија втора држава на сметка на другиве.
Уаааааууу!...

По твојава „логика„, сега, штом „нашата земјата„ е дел од ОТАН, ќе си ги земеме назад и Беломорска и Пиринска...:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom