Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Дечки буџетот дозволува стан во хиподром или во марино. (900е м2). Што мислите за овие локации? Едноставно, стискај стискај, толку е. Секоја чест како купуваат луѓе по 1500е м2 стан, половни. Кај новиве па, ај што е 1600е м2 стан, уште и 10.000е е паркинг место. За голтари како мене, само приградско подрачје, или главење во кредит следни 35 години.
Нема врска ако некој купува поскапо ти глеј си за себе.
Реалноста на маркетот ти дава до знаење каде имаш опција да купиш.
Марино е после Илинден. Таа зона се гради и развива. Пред 10 години све ниви беа.

Мој другар купи 2 стана во Илинден кога се продаваа по 500 евра квадрат. Такада 900 евра за таа локација е топ цена моментално.
Ако Скопје е ефтин за Белград, Белград е ефтин за Лондон.
Ако Центар е скап за Кисела Вода, Кисела вода е скапа за Марино.

Ако скапите населби стануваат поскапи, населението од скапите одат во поефтините и ги креваат цените таму.
Ако не ми веруваш види кои се цените на куќите во околните населби на Скопје. Не се ефтини.
Сега до тебе е да видиш дали ти е за седење или за под кирија тоа место. Ако е за под кирија види огласи прво дали се бара ова она.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Ај малку сеир. Најдов нова финта ок не е нова ама сега одлично функционира. Живеење во стан на иселници. Ни купуваш стан ни ренташ. А парите што ти се за стан на берза и ни работа не ти треба. Живот во земја Дембелија и тоа Северна. :ojeaa: Они ринтаат по Швабски клозети ти им јадеш чипс на кауч. :oeoeoe:

E

enzo8

Гостин
Ај малку сеир. Најдов нова финта ок не е нова ама сега одлично функционира. Живеење во стан на иселници. Ни купуваш стан ни ренташ. А парите што ти се за стан на берза и ни работа не ти треба. Живот во земја Дембелија и тоа Северна. :ojeaa: Они ринтаат по Швабски клозети ти им јадеш чипс на кауч. :oeoeoe:
Things that never happened, нит си паметен, нит си интересен, едноставно глуп и досаден створ.

E

enzo8

Гостин
Малку тролање е права ствар.
Ја како што гледам темава е од озбилен карактер и можеш да прочиташ квалитетни и издржани мислења за разлика од твоите, не знам зошто „тролаш“, не е играчница ова, плус си одвратен и антипатичен, мислам дека тоа ти е јасно и самиот кога ќе се видиш у огледало.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Ја како што гледам темава е од озбилен карактер и можеш да прочиташ квалитетни и издржани мислења за разлика од твоите, не знам зошто „тролаш“, не е играчница ова, плус си одвратен и антипатичен, мислам дека тоа ти е јасно и самиот кога ќе се видиш у огледало.
Дај олабави. Идејата има поента. И вреди да се размисли

Член од
16 мај 2016
Мислења
448
Поени од реакции
608
Англискиот збор за ова е house sitting. Да беше малку паметен, не само што ке седеше беспари во станот, туку и сопственикот ке ти плаќаше за тоа!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Англискиот збор за ова е house sitting. Да беше малку паметен, не само што ке седеше беспари во станот, туку и сопственикот ке ти плаќаше за тоа!
Идејата е супер. Малку сакам да се зезам. Реални да сме ова е најдобра идеја што е пишана тука во подолго време.
Луѓе имаат многу недвижности а не ги користат. Така да може да се живее во некоја од нив за беспари или еве дури и да ти плаќаат. А на берза се прават повеќе пари од недвижности...двоен бенефит.
А јас што правам не е ваша работа.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.777
Поени од реакции
39.854
Дечки добра агенција за огласување на куќи,станови некој да каже препорача од искуство? :)
Од мое искуство не би ти препорачал да соработуваш со агенцииве. Сите зимаат по 1% од купувачот и од продавачот и лажат дека имаат клиенти што баш таму ти кај што продаваш се најзаинтересирани. Освен ова, сите купувачи прво што прашуваат кога ќе се јават, е дали си од агенција или не. 99% од нив не сакаат да соработуваат со агенции. Така да според мене најубаво ти е да си направиш убави слики од станот/куќата, да си ги објавиш на овие групиве на фб за продажба на недвижнини, и да објавиш на реклама5 или пазар3.

Последно уредено:
Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Идејата е супер. Малку сакам да се зезам. Реални да сме ова е најдобра идеја што е пишана тука во подолго време.
Луѓе имаат многу недвижности а не ги користат. Така да може да се живее во некоја од нив за беспари или еве дури и да ти плаќаат. А на берза се прават повеќе пари од недвижности...двоен бенефит.
А јас што правам не е ваша работа.
Многу добра идеа да, јас имам празен стан ако сакаш седи во него испрди се користи све што е наместено унатре изгреби инвентар и заминиси. Незнам дали нафта пиеш или пушиш трева. Кој будала ке остава празен стан некој да користи?

На берза можеш да изгубиш доста пари ако незнаеш што правиш а 99% од луѓето незнаат што прават. Тоа што не си компетентен да направиш пари од имот незначи дека берзата дава можност повеќе пари да се направат. Али да не ја трујам темава демантирајќи ги твоите бисери на мудроста.

Барај станови од нашинци што ке ти дадат бесплатно да живееш. :facepalm:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Многу добра идеа да, јас имам празен стан ако сакаш седи во него испрди се користи све што е наместено унатре изгреби инвентар и заминиси. Незнам дали нафта пиеш или пушиш трева. Кој будала ке остава празен стан некој да користи?

На берза можеш да изгубиш доста пари ако незнаеш што правиш а 99% од луѓето незнаат што прават. Тоа што не си компетентен да направиш пари од имот незначи дека берзата дава можност повеќе пари да се направат. Али да не ја трујам темава демантирајќи ги твоите бисери на мудроста.

Барај станови од нашинци што ке ти дадат бесплатно да живееш. :facepalm:
Мислиш како обичен Македонец :(

GMC

Член од
18 мај 2024
Мислења
21
Поени од реакции
26
Да, баш ова е. И јас барам мал стан, и нема воопшто избор по огласници.
Јас продавам мал стан од 47м2 и тоа со две спални, да не те лаже квадратурата, распоредот е одличен. Се наоѓа во Даме Груев ГЕГЕ. Во новиот комплекс згради.
Позз

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
не ја труј темава имаш Хумор секција подоле на форумов таму штракај глупости
Предметите вредат треба некој да ги чува за за берза се учи не се дреме и гледаат што прави Заев Бабата и Мицко. Е затоа многу се жалат и појма немаат од животот. Ај гледај Топ Тема некој идиот ќе збори за името.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
385
Поени од реакции
869
Мислење за становите во Космос кај Фон?

Kajgana Shop

На врв Bottom