Крајници!

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Со години ми гноеја крјаниците, ама со гооодини, ги чистев сама со миени прсти, исечени нокти, се разбира, брцнуваш во грло, на огледало, ги стискаш, тече гнојта плукаш и после ракија гаргара, сега веќе не ми гнојат, не ми паднало на крај памет да ги вадам .
Да напоменам не сум се напила ниеднаш антибиотик за крајници или синуси.
А ракија пред или после стискање?
deep throat talent!

А ракија пред или после стискање?
deep throat talent!
...во двата случаеви и тоа е еден вид дренирање природно на гнојот, инаку народот како народен „лек“ го користел „нишадорот“ (амониум хлорид ослободувајќи го амонијакот кој делува на крајниците), а не баш „со стискање“ оти треба голема концентрација да не се добие нагон на повраќање со прстите до грло!

Епа земи мала лажичка и стави малку нишадор на врвот и тоа мајкати нека ти го стави на крајникот може можеш и ти сам и остај така една минута не голтај да се растопи прашокот на крајникот и нема да ти загноат ама без терапија загноени крајници да поминат не сум ја имала таа среќа ..нишадорот помага кога ти е воспален зацрвенет и те боли крајникот да не ти загнои така да една доза оспен да испиеш ако ти е загноен не е така стршно.

...но треба да се внимава при ова народен метод за третирање и зaгноени крајници, препорачливо под надзор на лекар.

... @Artemisia Vulgaris слушни го д-р Несторовиќ околу крајниците!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom