- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.673
- Поени од реакции
- 42.245
@Ne_sum_ja и Роботне го изгубивте.
Му е гајле, и така се работи за едно нивче со автобуска станица ...@Ne_sum_ja и Роботне го изгубивте.
Ме пресече сред ракија на ручек со информацијава.@Ne_sum_ja и Роботне го изгубивте.
Зарем се пропи поради тоа што го изгубивте?Ме пресече сред ракија на ручек со информацијава.
Не се прави како не те дира. Со месеци се надеваше како ја вртат. Али сега гледаме вртење и рикверц.Ме пресече сред ракија на ручек со информацијава.
Наздравје ручекот и ракијатаМе пресече сред ракија на ручек со информацијава.
Se brzas za nekade ?Ништо од блиц-кригот кај Харков, сега за Липци и Вовчанск ќе се водат урбани битки како и за Авдиевка. Ако русиве ги завземат после ќе се оди со освојување на шумски појас по шумски појас, куќа по куќа, село по село.
Незнам за вас ама јас имам дојам да цела Украина е тотално милитализирана.
Украинциве алал да им е, нација која не е во фул дефинирана, создадоа таков национализам што од војската им направи фанатици ала исламска држава, само за национална кауза.
Со ова темпо на освојување на едно село за 2 недели во просек, на русиве ќе им биде потребна минимум уште 1 година само за освојување на овие 4 области што ги анектираа.
А кај се Харков,Одеса, да не збориме за внатрешноста и Киев.
На Путин цел мандат ќе му отиде на украинското прашање.
Не си бил ти во војна, ниту на стража. Шетај си по сити мол и ист гејт и уживај.Ништо од блиц-кригот кај Харков, сега за Липци и Вовчанск ќе се водат урбани битки како и за Авдиевка. Ако русиве ги завземат после ќе се оди со освојување на шумски појас по шумски појас, куќа по куќа, село по село.
Украинциве алал да им е, нација која не е во фул дефинирана, создадоа таков национализам што од војската им направи фанатици ала исламска држава, само за национална кауза.
Со ова темпо на освојување на едно село за 2 недели во просек, на русиве ќе им биде потребна минимум уште 1 година само за освојување на овие 4 области што ги анектираа.
Така е од прилика на терен има вистина во тоа што го кажуваш, но во позадина има едно 1000 други фактори што се дешаваат, како на пример ЕУ - GDP, намалување на економијата на цела Европа, раст на 5% на економија на Русија во прв квартал од 2024 година, НАТО и САД, Австралија испраќаат воена опрема секој месец во Украина и истураат милијарди долари што патем САД ги штампа без покритие, диверзификација на доларот се случува во позадина, влегуваат нови играчи како Бразил, Иран, Египет, Индија, Африка гледаме воени удари за превласт и ред други работи да не ги набројувам..Ништо од блиц-кригот кај Харков, сега за Липци и Вовчанск ќе се водат урбани битки како и за Авдиевка. Ако русиве ги завземат после ќе се оди со освојување на шумски појас по шумски појас, куќа по куќа, село по село.
Русија очигледно гледаме не и се брза, на Македонците им се брза да фатат магла од државава..Se brzas za nekade ?
затоа имаат 500к жртви, на русите не им се брза додека овие даваат отпор. Ќе начукаат уште 500к овие и тогаш нема да остане никој повеќе во Украина. Тоа е најверојатно и една од целите на русите во војнава, да се ослободат од све што дава отпор во Украина и да ја населат со свои луѓе. Национализмот отприлика ќе им ја уништи нацијата у превод.Ништо од блиц-кригот кај Харков, сега за Липци и Вовчанск ќе се водат урбани битки како и за Авдиевка. Ако русиве ги завземат после ќе се оди со освојување на шумски појас по шумски појас, куќа по куќа, село по село.
Се сложувам со скоро се. Е сега, не знам од каде муабетов дека ова од север требало да биде блиц-криг? Јас никаде не видов некој такво нешто да каже, збориме од руска страна или некои од запад релевантен, ниту пак украинците. Со оглед на тоа што и самите украински извори уште пред да почне офанзивава, излегоа со информации дека на северната граница, во три области русите имаат распоредено околу 50000 војници. И нормално тие 50000 војници не се пуштени сите у офанзива. Со овие бројки, претпоставките се дека Русија иде да направи бафер зона за почеток, па во некоја следна фаза ако донесе повеќе војска, би идела на освојување на Харковски регион. Така да за некаков си билц-криг сега прв пат читам од тебе.Ништо од блиц-кригот кај Харков, сега за Липци и Вовчанск ќе се водат урбани битки како и за Авдиевка. Ако русиве ги завземат после ќе се оди со освојување на шумски појас по шумски појас, куќа по куќа, село по село.