После подолг терор врз комшиите и една девојка, конечно се најде некој да го ликвидира.
Таткото и братот на девојката најпрво го претепале, па го пикнале во ѓепек и до ден денес не му го пронајдоа телото.
Напишав за него десетина страни поназад што гад од човек беше.
Автоматски споено мислење:
Инаку, кога сме веќе кај Вардар,пред едно 10-12 години, во краток период од околу година-две, многу тела се пронајдоа во Вардар.
Ми остави мистериозен впечаток целата работа и претпоставувам никој од полицијата не почна да истражува што беше работава со тие тела.Од полицијата за вакви случаеви изјавуваа дека најчесто се работи за лица што имале намера да си го одемат животот.
Знам на вести еден период почнаа на секоја недела-две да кажуваат за пронајдено тело во Вардар.Само во околината на Велес најдоа 3-4 трупови и никој од локалново население не дозна чии се тие трупови.
Да не мистифицирам многу, вредеше барем истрага да се потегне за сето тоа.Доста сомнителна беше целата работа.
Се распрашував по постари луѓе, дали и во минатото имаат пронаоѓано трупови толку често во Вардар.Повеќето рекоа дека отсекогаш било така.
Да не влегуваме многу во филмови, ама замислете само за момент, некој брутален сериски убиец со години наназад да убива луѓе и да ги фрла телата во Вардар.Без воопшто и да се знае дека сериски убиец коси во земјава.
Телата во река обично ги наоѓаат неколку дена подоцна, а некогаш месеци, па и години поминуваат.
Од самата вода телото е подуено, водата го пере од доказите, во повеќето случаеви како воопшто ќе се докаже од што починал тој човек, дали е несреќен случај или намерно убиство, дали е намерно турнат во реката...
Претпоставувам на повеќето тела при такви околности не ни им прават обдукција, а и да им прават прашање е колку е квалитетна обдукцијата.
Осомничениот Д.Д од Бор во саботата на 6 април бил задржан до 48 часа во полициската станица во Бор поради постоење основи на сомнение дека по извршеното кривично дело му помогнал на својот десет години постар брат, кој е осомничен за тешко убиство на двегодишната Данка Илиќ.
Истата вечер, три часа по полноќ, полицијата соопшти дека од „природна смрт“ починал Д.Д. Во соопштението на МВР од 7 април, се наведува дека на осомничениот му се „слошило“ во раните утрински часови и дека „и покрај навремената реакција на полициски службеници и лекари од Здравствениот дом во Бор, кои направиле обид за реанимација, во 03.10 часот починал Д.Д.
Вештачењето на Институтот за судска медицина во Белград, пак, покажало дека Д.Д. не починал од природна смрт, туку од претепување, чии траги биле јасно видливи и детално опишани во вештачењето.
Ајде да видиме која е причината што Љупчо Палевски не е се уште екстрадиран. Постои некоја причина или ќе треба да се измисли од сегашнава "власт"? Времето ќе покаже...
Mene me interesira dali tie sto go ubija eden od brakata na osomnicenite ke odgovaraat, klucen svedok vo slucaj ubien vo policiska stanica poradi tepanje. Uste edna stvar koja normalno, pali vatra kaj onie sto miluvaat da teraat so teorii na zagovor.
Kako mozea da si dozvolat da ubijat klucen svedok, osven ako znael nesto sto ne smee posirokata javnost da go doznae, realno ima osnova covek i na toa da pomisli kako i da ja vrtime.
I pak, prv pat da se najdat site osomniceni, involvirani, a da ne uspeat da izvlecat info od niv kade e teloto, u globala od uvek sum gi mrzel tie sto pod difolt baraat zagovor za sve, ama konkretno za ovoj slucaj fantasticna pomos i bust imaa od nadleznite u Srbija.
Како времето поминува се повеќе верувам дека овие двајцата осомничени немаат ништо со убиството на Данка. Многу ми е чудно што телото сеуште не е пронајдено и нема никаква трага што укажува на тоа што се случило.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.