Емкаа
the worst thing about prison was the dementors.
- Член од
- 14 мај 2008
- Мислења
- 5.001
- Поени од реакции
- 12.604
Супер, сега системот ќе е катастрофа на два јазици.Ете од денес имаме во системот и двојазично да печатиме извештаи и упати.
Супер, сега системот ќе е катастрофа на два јазици.Ете од денес имаме во системот и двојазично да печатиме извештаи и упати.
Не знам што да кажам. Јас еве не знам албански јазик, како може да издадам таков извештај кога не го говорам јазикот?Супер, сега системот ќе е катастрофа на два јазици.
Тоа се прашања за други, посредени држави. Во држава кај што болничар бара лажен извештај за урина, и притоа излегува на тв и не гледа нишо лошо во тоа, Ама јас само прашав момент, не ни може да се очекува поинакво сценарио.Не знам што да кажам. Јас еве не знам албански јазик, како може да издадам таков извештај кога не го говорам јазикот?
...а инспекциите и тие кои ТРЕБА да казнуваат се пак истите, тоа е круг кој треба да се прекине и распарчи!Цело здравство плаче за инспекции и казни, а не за зголемување плати.
...во западна МКД во здравствените установи веќе подолг период има двојазични формулари и секој си пишува на „своја страна' така се почна „тивко“, никој не реагираше, сега за време на избори 2024 год, се изменија и на повисоко ниво централните формулари на клиники штом на пониско ниво во здравство (Општи болници, Здравствен дом) се може што па не во Универзитетски клиники, еве сега и тие што ќутеле по клиниките кога се укажувало за вакви девијации („што ме интересира што прават во Струга“) им дојде во сопствен двор,Не знам што да кажам. Јас еве не знам албански јазик, како може да издадам таков извештај кога не го говорам јазикот?
Ќе си научиш, според закон си обврзана.Не знам што да кажам. Јас еве не знам албански јазик, како може да издадам таков извештај кога не го говорам јазикот?
Е така де, ама кога почна она министерот во владата на Гурки во 3 сабајле да шета по болници и со ненајавени посети да ги фаќа од болничарки до лекари како си го држат таквото наместо да работат не чинеше.Цело здравство плаче за инспекции и казни, а не за зголемување плати.
Partiski ,,oboen,, kolega. Znae da ,,place i cimoli,, no i dobiva od aj da ne kazam kade //iako znam se//.Прегледај го приврзокот 415844
Не можам да разберам, како овој човек отсуствува по 6,7,8 месеци од клиника годишно и сеуште работи на државно?
... цела администрација во календарска година користат според Закон за работни односи три месеци неплатен одмор идејќи на сезонска работа во Хрватска или некаде во ЕУ.Прегледај го приврзокот 415844
Не можам да разберам, како овој човек отсуствува по 6,7,8 месеци од клиника годишно и сеуште работи на државно?
Епа ете закачуваат и тие македонски знамиња низ ЕУ и ја представуваат државата без да се качиле на врв, плус и носат пари во државата за разлика од овој погоре. Кач пробљем? х'?додека здравството трпи и кубури со кадарот и нема кој да работи да ги замени истите, односно тие кои остануваат треба и за нив да го изработуваат денот!
...тој апсолутно не е проблем, дури и од мене ќе му дадам денови, проблем се тие од албански етнос кои се партиски вработени, пола ден дури работат во свој приватен бизнис, пола ќе прошетаат во државна администрација, а потоа по Х време земаат неплатен одмор и работат некаде во ЕУ.Епа ете закачуваат и тие македонски знамиња низ ЕУ и ја представуваат државата без да се качиле на врв, плус и носат пари во државата за разлика од овој погоре. Кач пробљем? х'?
плаче за ПРИВАТИЗАЦИЈА, т.е. освен Породилните установи, Душевни болници и Ургентни центри, се друго да биде ПРИВАТНО, тие ПЗУ што ќе работат со фондот мислам дека ќе бидат и ПОЕФТИНИ од сега Државните !!, т.е. помал трошок за ФондотЦело здравство плаче за инспекции и казни, а не за зголемување плати.
...грешка си, треба само да се почитуваат и спроведат законите во здравството, приватизација не носи добро на ниеден пациент, освен на сопственикот!плаче за ПРИВАТИЗАЦИЈА, т.е. освен Породилните установи, Душевни болници и Ургентни центри, се друго да биде ПРИВАТНО, тие ПЗУ што ќе работат со фондот мислам дека ќе бидат и ПОЕФТИНИ од сега Државните !!, т.е. помал трошок за Фондот
Екстремно лоша идеја. Народецот сега му е скапо да плаќа смешни суми за прегледи и дијагностики во јавно здравство, приватизирај го целосно па после за еден преглед кај матичен кога ќе ви опнат сметка од 500 денари+ има да биде циркузи. Да не збориме за покомплицирани специјалистичи прегледи и дијагностики, пензијата за два дена нема да стасува.плаче за ПРИВАТИЗАЦИЈА, т.е. освен Породилните установи, Душевни болници и Ургентни центри, се друго да биде ПРИВАТНО, тие ПЗУ што ќе работат со фондот мислам дека ќе бидат и ПОЕФТИНИ од сега Државните !!, т.е. помал трошок за Фондот