Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
пуштете сега на Алфа . Сега гостува преставник на Вмро.

Збореше за инвестиции. Спомна од Франција.
Мицика мозок најголем ќе испадне. Нека ни дадат милијарда па ако не притиснат да влеземе у ЕУ, не им ги враќаме :vozbud:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Од кај им на французите толку пари за лихва нели се шкрипац и они.
почнаа со поздравот на бабоебачот на нашиот јазик до Давкова . И почнаа за Вучич и авиони нарачка па после дека ќе имало соработка за мала нуклеарка,воени проекти и нешто за наш Македонец во Франција

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431

Од која земја ќе носи миљарда Мицко?
ете од Француска ќе носел,
не е Кина, ништо такво антиевроатланско

ти дојде барем малку душата на место?
може овие пари?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
После 7 години владеење на оние фекалии од сервилни комуњари и дозволување да бидат черги за кондури на ДУИ, верувам дека е тешко да се замисли вистински лидер кој ќе ги стави државните интереси пред се, па како тоа калето нема да дозволи и слични бајки за деца...

Заборавате дека Грујо падна само бидејќи одби да го промени името а во меѓувреме затвараше телевизии весници и останати џган платеници и никој а не му велеше.

Да го променеше името Грујо до ден денес ќе владееше
Работев во ТВ станица спонзорирана од Грујо т.е регистрирана на кумот на Грујо. Директорот секој виекенд одеше на пеење и отчет последната година. Грујо прифати промена на име, не прифати да легнат лица како Мијалков. Тука пукна топката и кога виде дека нема договор почна да зборува за планот за името и се останато т.е кога беше јасно дека ќе го донесат СДСМ на власт. Ова беше потврдено и од еден градоначалник од ВМРО зад затворени врати и тоа беше негова последна вест како градоначалник за нас како нивна ТВ а и јас бев присутен на истото. Тој и ни кажа дека името е веќе сменето и дека ќе биде најверојатно Северна Македонија. Значи година дена пред СДСМ да дојде на власт.

Искрено не сум ни про ВМРО ни про СДСМ но кога е ваква политика и план во прашање не им е битно кој е на власт, ќе се истера. Мн валкани игри се играат зад кули 24/7 од страна на сите таму во Парламентот.

Колку срања се дешаваа само. Ковачевски го фативме на камера како на денот на избори на Битолски баир даваше пари по ѓупците за на крај да се ургира од Скопје од ВМРО да се бриши снимката ( се чудевме како вакво барање од ВМРО од СК).

Името ќе се менеше во секој можен случај и варијанта и ќе го истераше тоа Калето. Сигурен сум дека е истото со договорот со Бугарија. Али Ахмети мислам дека Калето го пушта низ вода и веќе чисти од такви фаци како него и Груби, мислам дека и огнените беа опомена дека ќе заврши како Грујо.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Демохристијани ќе ја водат државата, ќе се степаат на масата што и да им пуштам јас, батали! Подобро вие да им пренесете да си ги чуваат битните министерства за себе си, а не странци да трчаат наоколу по Земјата и сите да мислат дека во Македонија официјален јазик е албанскиот!

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.759
Поени од реакции
5.689
Макрон и честита на Македонски на Давкова, боже боже, зарем има поголем докажан душман од Франција за нашиот народ.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.759
Поени од реакции
5.689
Франција секогаш ќе го штити српскиот интерес, а тој интерес кон македонија е и интерес на бугарија.
Од сите страни Ѓорѓи сардисан.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.026
Поени од реакции
24.608
Демохристијани ќе ја водат државата, ќе се степаат на масата што и да им пуштам јас, батали! Подобро вие да им пренесете да си ги чуваат битните министерства за себе си, а не странци да трчаат наоколу по Земјата и сите да мислат дека во Македонија официјален јазик е албанскиот!
Види ако се врати шефот он знае на моменти повеќе да влече накај твоите. Тогаш демотелемити ќе ја водат државата, а ти како 8ми степен на Magnus Bigus Dikus Lex Maestrus Alisterius Новоеонски III ќе ја замениш оваа од аудиснимката која сигурно е уште прво ниво на Iniciatus Edvaj Neprofanus.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Види ако се врати шефот он знае на моменти повеќе да влече накај твоите. Тогаш демотелемити ќе ја водат државата, а ти како 8ми степен на Magnus Bigus Dikus Lex Maestrus Alisterius Новоеонски III ќе ја замениш оваа од аудиснимката која сигурно е уште прво ниво на Iniciatus Edvaj Neprofanus.

Лелелле ова скроз го забораив... Најјако е што врачарата со претседателе му се обраќа...

Член од
23 април 2024
Мислења
233
Поени од реакции
560
Далеку сме од враќање на Струга сеуште, во Кичево веќе неколку години се побројни Македонците од Албанците, само предавствата на СДС со гласањето за Дехари и оставањето на Турците и Циганите на тацна на ДУИ спречуваше подобри резултати досега таму.
Инаку ако продолжи досегашниот тренд на иселување на Албанците, не само Струга, туку и Гостивар е доста интересен за следење ама ќе пројдат години дур да може да се размислува за нив. Следниот попис ќе ни даде подобра слика од минатиов се надевам.
Гостивар реалистично ќе падне на помалце од 50% албанци или блиску на тоа во наредните 15 години.Македонците солидно се држат таму реалистично сега сме околу 25% во општината со тенденција на раст оти сме концентрирани во и околу градот а селата шипски во околината сите опустуваат.Голем дел од циганите и турците таму исто мајчин јазик им е македонскиот треба малку да се вложи да ги придобиеме нив

Последно уредено:
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.492
Поени од реакции
985
нема македонски. Нашиот јазик .
Давкова за Франција зборуеше у супрлативи.нешто викаше дека и од таму нешто ќе применела . некој закони .иле едноставнк му де свиџа француската култура

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Видно ме занима дали новата влада ке земе да ги чешла некои од договорите што ги склучи претходната влада. Бехтел и Енка, Државна Лотарија итн.
Бехтел и Енка тешко, аминувано е од амбасада.

Kajgana Shop

На врв Bottom