Друштво / Пријатели или партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Во таква ситуација настојувам да излегувам подеднакво и со другарките и со него. За да нема лутење. И моите другарки никогаш не би ми се мешале во изборот на дечко.

Друштвото како фактор за распаѓање на врска?

дали ви се случило вашите најблиски другари/ки да бидат директни или можеби индиректни фактори за распадот на вашата врска?

еве од каде идеа за ова. Со многумина што разговарав кои имале проблеми со врската, несогласувања или пак распаѓање на врсакта мислат дека нивните најблиски се еден од поголемиот фактор за тоа што се случило.

еве малце посликовито ке ви објаснам од моја гледна точка што ми се случи.

На почетокот кога ја оформивме нашата врска со Анастазија се одовоивме и двајцата од нашите друштва, си креиравме свој свет и среќно живеевме без да имавме потреба од некој друг, менувавме друштва секоја вечер, најчесто искачавме со други парови оти сингл друштвата не беа интересни правеа дркачки муабети. И со тоа што јас немав пријатели и мојата девојка немаше пријатели автоматски сигурноста беше сведена еден спрема друг. (незнам дали ме сфативте, ајт и ова ке го објаснам. Кога имаш другари си сигурен на нивниот грб дека секогаш можеш да се изнаплачеш, додека кога ги немаш тие другари туку само една личност - таа личност ти значи се и би направил се само за да остане твоја) е сеа од др гледна точка, многумина ми љубомореа, не велам дека директно и наштетиле на врската но сепак приметив дека последните неколку недели Анастазија излагаше се почесто со тоа старо друштво...

толку од оваа приказна. Кажете нешто споделете и дали сте имале вакво искуство?

имам слушано дека најчесто од љубомора тоа го прават пријателите...

сфакам како е, и мене ми се има случено најдобриот другар да се затреска во некоја типка, да ме игнорира и јас да и бидам љубоморен на таа врска... :blabla:

mene licno ne-nikogas!no poznavam luge na koi im se slucilo ova!mislam deka do takva situacija doaga samo koga nema dovolno doverba megu dvajcata koi se vo vrska!toa go sogleduvaat nivnite "prijateli" koi vednas im sreduvaat rabota da raskinat!

Ако другарите што ги имам, ми се вистински другари, и ако мојот партнер во случај не им се допаѓа, можат искрено да го посочат тоа и да дадат некој совет. Затоа се другари. Но, треба да го почитуваат и мојот избор, затоа што на крај тоа е мој партнер.
Значи совет, но не и мешање, контрола.
Исто важи и за партнерот, може да каже мислење за друштвото, но не да се меша.
Друштвото како причина за прекин на врската, воопшто не ми е реална причина, нема основа. Или парнерот/друштвото не се вистински или самата личност е слаба.

mene ne mi se ima sluceno ama na eden drugar na drugar.
tipceto si odese so zenskata mnogu vreme, i mnogu se oddaleci od drustvoto, pa pocnaa da mu zaviduvaat, i eden den mu kazale drugarite deka ke mora da napravi izbor megu niv i zenskata.toj gi odbra niv i i raskina na zenskata, ama se pokaja zs mnogu ja saka,pa za den-dva pak se fati so zenskata i gi napusti drugarite.
e sea ko prvo, tie drugarite, ne mu se drugari ako mu ja unistuvaat srekata na deteto, zaso vistinskite drugari gledat na so si sreken i se trudat da te napravat sreken,a ova e cisto od ljubomora
i ko vtoro, spored mene, drustvoto e sekogas pred zenskata, zaso vistinski drugari tesko se naogaat,a zenski imalo, ima i sekogas ke ima.
ova vtorovo go kazav od gledna tocka na tinejdzer zaso zivotot e pred nas,i uste na ovie godini da se obvrzeme za edna osoba ne e bas najdobro,
znam deka povozrasnite razmisluvaat poinaku...

Секако дека на почеток на секоја врска на двајцата им треба повеќе време заедно. Време кое ќе им помогне да се запознаат многу подобро, да се откриваат, надополнуваат, усогласат.
Но никако и изолирање, отстранување на сите дотогашни учесници во нашиот живот.
Другарите, ако се вистински, нема зошто да љубоморат, уценуваат, поставуваат ултиматуми...тамам работа ако другарството се заснова и искажува на таков начин...од такви луѓе што подалеку:)

Со тек на време нештата мора да се балансираат. Време има за се и за секого, само треба добра организација и вистински пријатели наоколу:)

Mene licno mi se nema sluceno vakvo nesto, no poznavam osoba koja odese so deckoto odreden peroid i za vreme na celata taa vrska izleguvase so drugarkata i so deckoto (znaci trojcata na sekoe izleguvanje vo diskoteka). A "drugarkata" bese vo sostojba da izleze so niv i koga izleguvaat na samo, samo da ne bi sedela doma i da ne bi se dosaduvala. I taka posle nekoj odreden period devojcevo dozvoli "drugarka i" da ja nabedi da go izlaze deckoto za toa kako,kade i so kogo ike izleze edna vecer. Deckoto normalno deka bese navreden zosto go izlazala, a i mu doslo preku glava na covekot da izleguvat sekogas vo trojka i ja napusti. Moze i ljubovta ne im bila tolku cvrsta stom on dozvolil za toa da raskinat ama sepak i jas toa bi go napravila, zosto stom ednas me izlazale ke me izlazat i drug pat i toa pod tugo vlijanie.
A devojkata ispagja deka e slab karakter zosto dozvoli drugi das i solat pamet ama taa samo mnogu veruvase vo vistinsko drugarstvo i bese spremna da napravi se za "drugarkata". Deckoto iako i znaci, ne e i den denes so nego, konecno i se otvorija ocite i se trgna od drugarkata (ne za ovaa rabota, za sosema druga), ama toa bese iskustvo.
Znaci sepak mislam drustvoto moze mnogu da vlijae na vrskata i na nejzinoto raspaganje, ama treba i tie koi se vo taa vrska da znaat sto dobivaat a sto gubat. Dobro da sednat i da razmislat sto sakaat.Ocigledno e od gorenavedeniot primer deka tokmu greskite povrzani so temava mozat mnogu da bolat.

дали ви се случило вашите најблиски другари/ки да бидат директни или можеби индиректни фактори за распадот на вашата врска?

еве од каде идеа за ова. Со многумина што разговарав кои имале проблеми со врската, несогласувања или пак распаѓање на врсакта мислат дека нивните најблиски се еден од поголемиот фактор за тоа што се случило.

еве малце посликовито ке ви објаснам од моја гледна точка што ми се случи.

На почетокот кога ја оформивме нашата врска со Анастазија се одовоивме и двајцата од нашите друштва, си креиравме свој свет и среќно живеевме без да имавме потреба од некој друг, менувавме друштва секоја вечер, најчесто искачавме со други парови оти сингл друштвата не беа интересни правеа дркачки муабети. И со тоа што јас немав пријатели и мојата девојка немаше пријатели автоматски сигурноста беше сведена еден спрема друг. (незнам дали ме сфативте, ајт и ова ке го објаснам. Кога имаш другари си сигурен на нивниот грб дека секогаш можеш да се изнаплачеш, додека кога ги немаш тие другари туку само една личност - таа личност ти значи се и би направил се само за да остане твоја) е сеа од др гледна точка, многумина ми љубомореа, не велам дека директно и наштетиле на врската но сепак приметив дека последните неколку недели Анастазија излагаше се почесто со тоа старо друштво...

сфакам како е, и мене ми се има случено најдобриот другар да се затреска во некоја типка, да ме игнорира и јас да и бидам љубоморен на таа врска... :blabla:

Секако дека друштвото ќе влијае на врската...кога се што ни се случува е поврзано и меѓусебно влијае едно на друго.
Вистинското прашање е колку ќе дозволиме да влијае!

Ми се има случено да морам да бирам помеѓу друштво и дечко.Се разбира, за личност како мене, која и не е баш баш по верноста и доследноста, го одбрав друштвото.
Не зажалив за изборот...иако покасно продолжив сама по мојот пат, за една одредена личност кога не само друштвото, туку и целосниот начин на живот го сменив за него, а се разбира типот не беше баш баш способен да ме стави мене пред неговите пријатели.
Не зажалив за изборот, затоа што имам вистински пријателки кои беа покрај мене додека се се случуваше и кога заврши беа тука.

Инаку мислам дека се зависи од тоа колку е голема љубовта.Зошто тоа што може да ти го даде некој кој те сака и те обожава...никогаш нема да може да се спореди со тоа што ќе ти го даде пријател/пријателка.
Понекогаш некои избори се неопходни.
Тоа е само тест + за стабилноста на врската.:toe:

ОФ
Споена е темата и следен пат пребарајте пред да отворите нова тема има и слични,немора да се исти насловите.
И уште нешто... АМАН некрофилија ОД ТВОЈАТА ВРСКА!!!

и јас би рекла дека и за двете страни треба да им се посветува време.
јас и го направив тоа,но сфатив дека некои не заслужуваат да се жртвуваш за нив,сватив со кого сум се дружила//

и јас би рекла дека и за двете страни треба да им се посветува време.
јас и го направив тоа,но сфатив дека некои не заслужуваат да се жртвуваш за нив,сватив со кого сум се дружила//

Јас пак искрено не те разбрав - болдираното:)
Некои не заслужуваат да се жртвуваш? Се додека тоа дружење ( ако се во прашање пријателите ) или врската - партнерот ( откажување од пријателите заради него/неа) го дефинираш како жртва....нешто не е во ред било кој да е во прашање :wink:

Гледам да биде тоа подеднакво. Поано го запоставував повеќе партнерот, ама гледам дека тоа не го прават другарките, сите си тераат по свое, такво време е нормално. Порано повеќе бев со другарките, ама сите си имааат свој живот и партнери, нели? Ми фали помалку тоа дружење, пиење, забава, разговор кој само ние си го разбираме и знаеме. Али кога ќе се видиме се е исто, зашто и јас и тие имаме разбирање за се.

Со добра организираност се се може.
Додуша на почеток на врска, нормално е повеќе партнерите да се заедно од причина што се запознаваат, но сепак и покрај тоа може да се најде време за пријателите.
Треба само добар баланс да се прави измеѓу работите, за да никој не се чувствува запоставен.

Секогаш баланс помеѓу друштвото и партнерот.
Со партнерот можеби ќе раскинам, а ако сум го запоставувала друштвото нема да имам лице да се појавам пред нив. Во тој случај сигурно би се чувствувале како да ми се онака колку да помине време додека да запознаам некој. :pipi:

сфакам како е, и мене ми се има случено најдобриот другар да се затреска во некоја типка, да ме игнорира и јас да и бидам љубоморен на таа врска... :blabla:[/quote]
Незнам како не се срамиш да кажеш дека си се одвоил од друштвото само да бидеш со својата сакана?Значи ти не си вистински другар,кога поради девојката ги отфрлаш сите други околу тебе.Тоа значи дека еден ден,кога ке сретнеш некое интересно другарче,ке ја отфрлиш девојката!А тоа дека ти љубоморат и ти влијаат на врската-така размислуваат несигурните луѓе.Ако си ти сигурен во себе и во твојата врска-нема да се криеш од друштвото и нема да се плашиш.Љубовта не познава страв!И уште нешто:ти си љубоморен на твоите другари??????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom