Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Бугарите .

Залудни се сите твои критики ако мнозинството гласачи кои не гласаа на вонредните парламентарни избори во 2020 и на првиот круг од редовните претседателски избори на 24 април 2024 не излезат масовно да гласаат на 8 мај 2024.

Еве запиши си го ова за да не заборавиш:

Доколку излезеноста на парламентарните избори на 8 мај 2024 не изнесува над 60%, велешкиот даскал ќе освои максимум 5 (ПЕТ) пратенички места, а најсигурно ќе освои многу помалку.
5 е океј
дупло повеќе и плус, од сега што има

Ne e strasno. Kje tepa vmro, makso kje bude nsdp a kovacevski bucko. Ocekuvam za 5 godini da se vrati zaev kako spasitel i da se kompletira krugot.
Помеѓу 2те зла помалото. 2016-2017 се направи огромна грешка овие што дојдоа на власт.

Ако пак останат да постојат многу полошо ќе биде. Најдобра опција е да бидат забранети како политичка партија и да бидат истерани од државата.

Тоа што во последниве 7 години го направија за курово здравје, знам дека знаеш на што треба да бидеме спремни за да се поништи.

5 е океј
дупло повеќе и плус, од сега што има
Но, сепак е дупло помалку од очекувањата и хајпот што го креираа. Максим им помати доста сметки, за жал.

КРМОВ ГИ ОТКРИ ОЧЕКУВАЊАТА: Ќе освоиме повеќе од 10 пратеници на претстојните избори, анкети не правиме, го гледаме пулсот на народот

Несомнено најверодостојниот извор на развојот и состојбата на јавното мислење. :D

Според Кајгана, Ванковска победи во првиот круг. Сега идеме на победа и во вториот :D

Има некој инфо кој би можел да биде овој среќен добитник?

iOPPJZe.png

Помеѓу 2те зла помалото. 2016-2017 се направи огромна грешка овие што дојдоа на власт.

Ако пак останат да постојат многу полошо ќе биде. Најдобра опција е да бидат забранети како политичка партија и да бидат истерани од државата.

Тоа што во последниве 7 години го направија за курово здравје, знам дека знаеш на што треба да бидеме спремни за да се поништи.
Znam deka ne mozhe da se ponisti, znam deka ne e ni geopoliticki pametno da se igra taa igra.
Zalno e sepak mu deka nema ni gram volja kaj narodot bar fiktivno nekoj otpor da se pruzi posle se sto se sluci. 80k glasovi za makso se slika i prilika za toa sto saka ovoj narod. Drugo sve se opravduvanja.
Автоматски споено мислење:

Но, сепак е дупло помалку од очекувањата и хајпот што го креираа. Максим им помати доста сметки, за жал.

КРМОВ ГИ ОТКРИ ОЧЕКУВАЊАТА: Ќе освоиме повеќе од 10 пратеници на претстојните избори, анкети не правиме, го гледаме пулсот на народот
Levica i apasiev go imaa pikot pred 2 god, sea nekako se mainstrim a ja nemaat masinerijata za toa. Togas mozhe i kje zemea 10, sea treba da se sreknji ako opstanat vo sobranie.

Нека зборат што сакаат. И два да се пак, ако продолжат како до сега ќе ги подржувам и понатаму. Ја не ги подржувам затоа што имаат 5 или 8 пратеника, него затоа што сум видел дека тие кои ги избрале, до сега, си стојат на кажаното. Очекувам и понатму да биде така.

А за Максми, лично мислам дека е далеку полош избор од ВМРО, ама време ќе покаже.

Levica i apasiev go imaa pikot pred 2 god, sea nekako se mainstrim a ja nemaat masinerijata za toa. Togas mozhe i kje zemea 10, sea treba da se sreknji ako opstanat vo sobranie.
Не ќе да е до машинеријата, не се од вчера на политичкава сцена. Максим има партија 3 месеци стара, па е далеку поприфатен од народот општо, без разлика што до вчера за Северна се борел.

Веројатно си има некој ефект идеологијата и тие некои крајно-левичарски ставови, како да се неприфатливи и одбивни за луѓево, и покрај тоа што прилично долго време водат ултра-популистичка политика за националните прашања, со вклучено сè што сака да чуе народот на кој му значи државата.

Максим и Левица се скоро исто мислам... Едните разочарани од СДСМ Другите од ВМРО, можеби најдобар избор за Македонија моментално. Штета што немаат повеќе пратеници. Ама и најсовршената партија да дојде на власт ќе и треба 10-15 години да ја среди државата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom