Ми се плаче, срце ме стега...
Имав некое чувство дека ќе усереме, а кога видов дека Лемос се повреди, искрено се плашам дека нема ни бараж да фатиме.
Не знам што да кажам, изгледа одигравме неколку кола во еуфорија, кога не се очекуваше многу од нив и се залажавме.
Џабе се вика по играчите, тој е квалитетот во нападот. Шушњара е најумрен играч што сме го имале после Илбер Али и Благојче Гешоски на стари години. Умрен, едвај стои на нозе. Солзи ми потекоа кога го направи спринтот во второ полувреме.
На крај само Ѓуриќ се покажа океј, џабе негодував кога го потпишавме.
Брда дефанзивно преслаб, Глишиќ исто, едино што ги подобри нафелувањата и само така креираме шанси.
Средината мртва, што повеќе да ср каже кога Пато ни е најдобар играч. Дечкото игра од срце, душа остава на терен. Ама џабе кога го нема квалитетот на Панта на пример. Бришки во средина е очајна опција.
Не пресече повредата на Лемос. Швајц пак со 0 учинок, џабе само менуваше страни, некои дриблинзи безвезални, никаков импакт денес.
И секако, на китарата Алтипармаковски Мацата. Очобол, исти ранг со Шушњара.
Полжави. Жими се јас сум поподвижен од овие кога играм фудбал, а важам за најспор играч на светот.
Нема што да бараме, што да ги строиме, толку е квалитетот.
Имавме три добри шанси, копилето Захов ги одбрани. Му ебам мамицата негова.
Нема среќа Омерагиќ да даде гол, беше добро поставен во сите ситуации, ама завршница 0. За таа шансата што ја утна во прво полувреме, тројца беа сами. Како успеа да го погоди Захов не ми е јасно...
Јас пак ќе кажам, не знам зошто не се проба со Сусо и Омерагиќ заедно во нападот.
Секако кој и да игра како полунапаѓач, никаква улога нема.
Мујезиновиќ имаше океј партија откако влезе.
Остана впечатокот дека ептен меко влегоа, без дуел игра, за разлика од гостинот кој знаеше што сака.
Ама пак ќе кажам, можеби и премногу бараме од нив, толкаво е знаењето...
Џабе таквите сцени на крајот, тотално непотребно да се случува јавен линч на играчи сред ТВ пренос. Сепак сме во ептен лоша позиција, на раб директно да испаднеме и такви работи нема да донесат ништо добро. Беа посетени на тренинг, може ќе добијат некаква казна на плата, ама на крајот од денот тие се играчите кои треба да донесат опстанок, немаше потреба од таков јавен бродолом.
Не ми се верува, 0/9 бодови со Воска, 0/9 со Слога, 1/9 со Шкендија, 2/9 со Гостивар и 3/9 со Струга.
Тоа се вкупно 6 бода од можни 45 бода. Па не може толку мотивирано да играат со нас албанскиве екипи и толку бода да ни земат маме му ебам.