Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.503
Поени од реакции
987
Скопје е рекордер во Европа а можеби и во светот по број на кладилници на 1км квадратен простор.
За свеќи да си ги дат парите од народо шо го пљачкат :)

Attachments

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
За свеќи да си ги дат парите од народо шо го пљачкат :)
на Бранко Црвенковски ме потсети и на неговата легендарна слика каде е сликан со знамето

Branko_Crvenkovski_1992.jpg

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.170
Праша по дома, па така ти рекоа или ти се сони?
Со вокабулар кој истура по Македонците вие сте се само не сте Македонци.

Сработено 0. Сите пари овие години на тренирање магариња отидоа.
Их, па ти што си... го истренаираа пучанството и сеа што да прават, па си велат ајде уште магарињата останаа и се ќе биде истренирано.

Кажав погоре што мислам за кажаното на Османи, а околу тоа за Сребреница не би го класифицирал баш како геноцид, геноцид за мене Македонците од егејот, Ерменците и слично, за мене Сребреница е масакар и итекако Србија е виновна за тоа, и за многу масакри кои ги направиле во Македонија.
Многу е важно твоето мислење за Сребреница. што знаеш за случувањата во Сребреница....?
Па редно беше, по овозможување на ОТАНистите да вршат напад врз соседна земја Србија, по признавањето на Косове Репубљик, а нели цело време се говори дека ја признавате Србија па како ја признавате ако и отсекувате дел :yid::yid: или според Ќеко... кој јавно говореше дека Доиста и Боро-мрвката отварале шампањац кога ОТАНистите ја бомбардирале Србија редно и ти да се приклучиш кон соседите кој види тоа единствени имаат нерешени прашања со Македонија и Македонците...
Разумен би се запрашал што ви агендата, одговорот би бил или се квислинзи или недораснати!

Туку да прашам имаш ли поднесено барање за бугаристански пасош па затоа овде го тупиш за да те имаат во предвид или за некој пријател одработуваш?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.279
a tebe pa koj ti dade pravo da odreduvas koj e makedonec koj ne?
samo lugeto sho ne mozat da se poglednat prvo sebesi i svojata grupa od treta strana apstraktno da gi vidat svoite nedostatoci mozat da se shokiraat od takva samokritika.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.170
a tebe pa koj ti dade pravo da odreduvas koj e makedonec koj ne?
samo lugeto sho ne mozat da se poglednat prvo sebesi i svojata grupa od treta strana apstraktno da gi vidat svoite nedostatoci mozat da se shokiraat od takva samokritika.
Правото извира од небулозите кои ги пишувате, си велам Македонец такви работи сигурно нема да пишува за својот Македонски народ.
Самокритика дај не б...., во вашите коментари нема критика туку проектирање на своите фрустрации врз цел народ.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712

Их, па ти што си... го истренаираа пучанството и сеа што да прават, па си велат ајде уште магарињата останаа и се ќе биде истренирано.

Многу е важно твоето мислење за Сребреница. што знаеш за случувањата во Сребреница....?
Па редно беше, по овозможување на ОТАНистите да вршат напад врз соседна земја Србија, по признавањето на Косове Репубљик, а нели цело време се говори дека ја признавате Србија па како ја признавате ако и отсекувате дел :yid::yid: или според Ќеко... кој јавно говореше дека Доиста и Боро-мрвката отварале шампањац кога ОТАНистите ја бомбардирале Србија редно и ти да се приклучиш кон соседите кој види тоа единствени имаат нерешени прашања со Македонија и Македонците...
Разумен би се запрашал што ви агендата, одговорот би бил или се квислинзи или недораснати!

Туку да прашам имаш ли поднесено барање за бугаристански пасош па затоа овде го тупиш за да те имаат во предвид или за некој пријател одработуваш?
Си ги читал моите мислења за бугарите? седи кец. Јас исто немам добро мислење за доста и борис, но ти тука изиграваш поголем србин од србите.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.170
Си ги читал моите мислења за бугарите? седи кец. Јас исто немам добро мислење за доста и борис, но ти тука изиграваш поголем србин од србите.
Како заклучи дека “изиграваш поголем србин од србите“?
Затоа што реков дека копитото кое дозволило да се користи територијата на Македонија за да се вршат напади врз Србија, која е наш сосед и како што изгледа и наредните милениуми ќе биде, е чин/дело против Македонските национални интереси.
Дека не може да се имаат/градат добрососедски и пријателски односи ако вршиме признавање на дел од Србија како посебен ентитет е непријателски чин против тој сосед, алооо толку ли е тешко да разберете елементарни работи, неверојатно колку антимакеднски ставови овде можат да се прочитат, ми се чини многу повеќе отколку на некој форум во соседните земји.
Значи ако говорам за македонски интереси јас сум Србин, бог да чува што се човек овде може да прочита.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.503
Поени од реакции
987
Сељандура која сеуште опасно игра на политичката сцена и од која зависат изборни резултати.
многу малку се знае за бранко ,каде е сега што прави некако во тајност не се експонира како лјупцо и груевски ,некој викат градел у београд згради

од син му имаедна фотографиа само и шо беше на некој форум во босна,некој викаја ќе праел партија ,ама итој ко грујо помина неговото владеење ја одигра улогата со приватизацијата транзицита .

1713354831796.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.279
Правото извира од небулозите кои ги пишувате, си велам Македонец такви работи сигурно нема да пишува за својот Македонски народ.
Самокритика дај не б...., во вашите коментари нема критика туку проектирање на своите фрустрации врз цел народ.
Ne, greshite, zatoa sho nema opravduvanje za banalnite naviki na mojot narod sho se okarakteriziraat so seir, rasfrlanje smet, bespotrebna zloba kon poslabite, kompleksi i alchnost za pari bez rabota.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712
Како заклучи дека “изиграваш поголем србин од србите“?
Затоа што реков дека копитото кое дозволило да се користи територијата на Македонија за да се вршат напади врз Србија, која е наш сосед и како што изгледа и наредните милениуми ќе биде, е чин/дело против Македонските национални интереси.
Дека не може да се имаат/градат добрососедски и пријателски односи ако вршиме признавање на дел од Србија како посебен ентитет е непријателски чин против тој сосед, алооо толку ли е тешко да разберете елементарни работи, неверојатно колку антимакеднски ставови овде можат да се прочитат, ми се чини многу повеќе отколку на некој форум во соседните земји.
Значи ако говорам за македонски интереси јас сум Србин, бог да чува што се човек овде може да прочита.
Сега звучиш баш како српска жолта штампа, македонија ја нападна србија 1999, но ете за твоја жал не се случи копнена интервенција, но затоа пак србија/косово не нападнаа со цели балатлјони нас 2001.
Е сега одлучи ти која земја не нападна 2001, тоест чија територија.
Ако не нападна косово и србите сами си потпишаа кумановски договор што се прават сега мутави.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
@Таксист не знам заради која причина не сметаш сите непријатели и влезе во кавга со сите кога сме во иста бранова должина на размислување кога е прашање на тема Македонија и интересите на македонскиот народ .
Брате,кога јас лично критикувам ,го критикувам реално зошто е вистина од моја гледна точка . Мицковски е слабост а ни е водечки лидер на македонскиот блок . Уште полошо како спомнав е македонскиот народ . Амеби . Најочајно е што прифативме што ја изгубивме Егејска Македонија и промена на името а денеска во Северна Грција после 100 години сеуште има 100.000 Македонци етнички кои негуваат јазик и култура покрај голема асимилација.Најважно не забораат дека Егејска не е грчка,туку е наша и украдена .
И најпросто српска музика не ечи доле како во Вардарска.

Kajgana Shop

На врв Bottom