- Член од
- 30 мај 2018
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 68
Neznam. Ovaa strana na fb ja sledam, cesto se postavuvat informacii za se povrzano so bg drzavjanstvoколку има од 2021 дали занеш
Attachments
-
518 KB Прегледи: 68
Neznam. Ovaa strana na fb ja sledam, cesto se postavuvat informacii za se povrzano so bg drzavjanstvoколку има од 2021 дали занеш
Okolu 22600 prepiski.колку има од 2021 дали занеш
Zavisi kakov dokument ste podnele. Kako bil pisan na toj star dokument a kako na umrenicata.Сопругот одбиенинтервју битола 10ти март. Доставено потврда, не најдовме стар документ.
ne e tocno zavisi kolku vreme e cekal na zadolzitelna, ako na zadolzitelnas i bil 2 godini togas finalna moze i 1 od 3 meseci da cekas, momentalno na finalna ne se ceka mnogu, jas momentalno cekam da mi se smeni vo finalnaNa finalna se ceka 1 mesec
Moj sovet e da go zeme makedonskiot i da idi vo sofija da si sredi se so treba i potoa ako ima potreba uste ednas da odi da si go zeme ama mislam deka moze i da ostane nekoja nok vo hotel a preku ambasadote moze da zaglavi i 4 5 meseci da cekate za dzabe a vaka koga ke zeme mk pasos neka si zakaze u sofija i zavrsena rabota podobro avionska karta odkolku da cekas 1 godina po ambasaditeDobar den na site. Deneska proveriv, kerkata e vlezena vo ukaz. Polozitelno na 19.01.2024, br izlezeno vo juli 2021 (bidejkji intervjuto go napravi vo amb vo Skopje). Momentalno ziveeme site vo Avstrija. Pa imam prasanje dali nekoj podigal drzavjanstvo vo Bugarska ambasada niz nekoja od evropskive drzavi? Bi bila blagodarna ako nekoj mi pise. Za zal zaglavena e so mk pasosot do kraj na maj (duri togas dobi termin vo mk ambasada, probavme i po brza postapka bo mk ama nikoj ne se javuva na tel, a elektronskoto zakazuvanje na im raboti, kako sto bese porano). Sekoja informacija vo vrska so moeto prasanje pogore e dobredojdena. Pozdrav do site!
Koga bevte na polozitelno?Blagodaram majko BG !!!
Ukaz 48
Prepiska okolu 11700/2021
Int. 07.2021
Pr.roditeli
Srekno na site !
Па се зависи со какви документи си, ако си преку родител или оригинал бугарски документ тогаш би требало да поминеш, во спротивно голем е ризикот да те одбијат.Zdravo na site.
sakak da prasam dokolu dojdeme na Finalna. Kolkavi se moznostite da trgnat rabotite po loso. I kolku vreme se ceka da se smeni status od finalna vo sleden..
Blagodaram.