Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.979
Ја па мислев дека некои како Ибрахимович Адриано Занети или Камбиасо ви важат за побитни во тимот, али ако бил Самуел тоа ондак добро. :toe:
Aлудираше на очајната одбрана, која беше составнеа од играчи кои се на се заедно изиграле 6 меча сезонава и тоа во ситуација кога остатокот од одбраната не била во можност да настапи .

Како и да е, Сампдорија заслужи да победи, се гледа дека имаат желба за излез во Европа. Неутрално гледано тоа е добро, не за друго, колку толку финансиски ке профитираат па ке бидат за нијанса поконкурентни наредна сезона, иако и вака и онака гостувањата во Џенова за јаките екипи секогаш биле незгодни . Сезонава никој не победил таму :), Јуве и Интер со Сампдорија изиграа 1-1, Милан изгуби 2-1, а и од Џенова изгубија 2-0 . . . се надевам од првите две наведени екипи, само втората ке успее да победи против истоимениот тим од овој град .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.242
ибрахимовиќ,самуел,Киву,Сантон,камбиасо,Цезар,Мајкон,Станковиќ-од сите овие што јас ги сметам за незаменлив дел од тимот(сезонава) само мајкон играше 45 минути.
Добро бе сеа што треба да ти објаснувам што значи “ВАКА-ТАКА’’ ли...

Вака така е фраза што се користи кога нешто се десило без разлика на околностите....значи Сампдорија вака така ги тепаше и Милан и Интер.(факт нешто биднато) без добар дел од клучните играчи тим(околностите).

ии жити се не ме цитирај турбо глуп човек си, знам дека не треба да вреѓам и не ми е пракса одамна, ама некој чуден склет ме фаќа кога ти одговарам тебе, се осеќам ко нива да сум копал.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
А што е важно тоа кој е важен во Интер, кој е клучен.. и не знам што толку се крена прашина околу оваа утакмица? На моменти помислувам дека овие очајни фанови на Милан го пратат Интер на секоја утакмица и се радуваат на било кој клуб бидејки не можат на нивниот.. ама изгледа дека така е.. така да.. како што би рекле некои.. исто ко да не ве читаме вас.. особено фановите на Милан кои се исфрустрирани од резултатите на нивниот клуб Милан.. кои за цел си поставија трето место.. пишуваат една нова историја.. историја на стагнација.. статус кво.. или жив песок.. знаете ли што е тоа?... е тоа е МИЛАН! Ајт таму..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Jose Mourinho, Mario Balotelli and Daniele De Rossi are deferred to the Disciplinary Commission after the Inter-Roma row.
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Mourinho has also been put forward for disciplinary action after Tuesday’s fiery Press conference, where he suggested Juventus had earned far more points from refereeing errors.
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Midfielder De Rossi added fuel to the fire with his comments, in which he insinuated that Inter receive regular ‘favours’ from the officials.
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Balotelli has also been deferred for provoking the Roma fans after his goals by sticking out his tongue at the visiting supporters and making rude gestures.[/FONT]
Целосниот текст тука

А

Адриано

Гостин
Добро бе сеа што треба да ти објаснувам што значи “ВАКА-ТАКА’’ ли...

Вака така е фраза што се користи кога нешто се десило без разлика на околностите....значи Сампдорија вака така ги тепаше и Милан и Интер.(факт нешто биднато) без добар дел од клучните играчи тим(околностите).

ии жити се не ме цитирај турбо глуп човек си, знам дека не треба да вреѓам и не ми е пракса одамна, ама некој чуден склет ме фаќа кога ти одговарам тебе, се осеќам ко нива да сум копал.
фала на коментарот!
за разлика од тебе јас го ценам мислењето на сите на форумов без разлика за кого навиваат,тоа што ти немаш ни грам респект е твој проблем и ти советувам да си го решиш кај психијатар. поздрав

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
А што е важно тоа кој е важен во Интер, кој е клучен.. и не знам што толку се крена прашина околу оваа утакмица? На моменти помислувам дека овие очајни фанови на Милан го пратат Интер на секоја утакмица и се радуваат на било кој клуб бидејки не можат на нивниот.. ама изгледа дека така е.. така да.. како што би рекле некои.. исто ко да не ве читаме вас.. особено фановите на Милан кои се исфрустрирани од резултатите на нивниот клуб Милан.. кои за цел си поставија трето место.. пишуваат една нова историја.. историја на стагнација.. статус кво.. или жив песок.. знаете ли што е тоа?... е тоа е МИЛАН! Ајт таму..

Жити се?

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Ете , типично Миланиста....
Знае да соли памет - а не знае што му се случува него...

1- Интер е ШАМПИОН!
2- Гледај на 11 што ке и се случи на Самдорија.
3- 17тата титула убаво ке ни прилега.
4- Дали сте свесни дека паднавте и од Куп УЕФА и тоа на домашен терен (ако Вердер беше премногу јак за Интер - Зошто Милан не можеше да го тепа?)
5- Дали ке успеете да тепате овој викенд , после одредени порази.
6- Клучни играчи ако бараш , тогаш залудно се трудиш (Балотели - не игра 5 утакмици, ке влези и ке дај 2 гола , Сантон е 18 годишно дете исто како Марио а прекрасно изигра против врвен тим , како Манчестер.
Ибро не им беше потребен против Рома , така да влезе Креспо после толку време)
7- КАКА е кај вас клучен играч , затоа губите како ГРЧКА , а Интер , нема потреба од Клучни играчи - И ДОМА НЕ ГУБИ НИКАД!
8- Какво е чуството да се игра во втора лига?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.242
Што е поентат со оваа втора лига што сакате да докажете со тоа .Шо демек сме играле втора лига пред богзнае колку години и не постоиме више, автоматски во некој ваш гро план со напатена логика сте прв клуб во Италија... :pos: :pos:??!?!

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Ете , типично Миланиста....
Знае да соли памет - а не знае што му се случува него...

1- Интер е ШАМПИОН!
2- Гледај на 11 што ке и се случи на Самдорија.
3- 17тата титула убаво ке ни прилега.
4- Дали сте свесни дека паднавте и од Куп УЕФА и тоа на домашен терен (ако Вердер беше премногу јак за Интер - Зошто Милан не можеше да го тепа?)
5- Дали ке успеете да тепате овој викенд , после одредени порази.
6- Клучни играчи ако бараш , тогаш залудно се трудиш (Балотели - не игра 5 утакмици, ке влези и ке дај 2 гола , Сантон е 18 годишно дете исто како Марио а прекрасно изигра против врвен тим , како Манчестер.
Ибро не им беше потребен против Рома , така да влезе Креспо после толку време)
7- КАКА е кај вас клучен играч , затоа губите како ГРЧКА , а Интер , нема потреба од Клучни играчи - И ДОМА НЕ ГУБИ НИКАД!
8- Какво е чуството да се игра во втора лига?
Само на ова ке ти реплицирам,за другите е милион пати правено муабет.Кака е клучен играч истото и кај вас се дешава со Ибра.Неможеш да го кажеш спротивното,се виде што се дешава без него против Рома.И ред други утакмици на кој не играл Ибра!

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Tracy Chapman - Give Me One Reason

I DONT HAVE A REASON to stay here - Ill turn back around
Because I don't want eat shit
Like i did in 1963

I dont want no one to squeeze me - but the do that all the time
I just want someone to hold me and F*CK me through the night

Ова песна , добро би ви одела како ХИМНА....
Трејси ви ја посвети...

BTW - ИБРО НЕ Е ИГРАЧ ЗА ГОЛЕМИ НАТПРЕВАРИ , А АКО НЕШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО , ВИДИ ГО РЕЗУЛТАТОР КАКО ЗАВРШИ БЕЗ ИБРО!!!

И не се секирај , годините се пред нас....
Има време , ке дојде време пак да земите титула...но само АКО ИНТЕР СЕ ОТКАЖЕ од ФУДБАЛ!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.242
Tracy Chapman - Give Me One Reason

Because I don't want eat shit
Like i did in 1963

I just want someone to hold me and F*CK me through the night

Ова песна , добро би ви одела како ХИМНА....
Трејси ви ја посвети...
Што е поентат со оваа втора лига што сакате да докажете со тоа .Шо демек сме играле втора лига пред богзнае колку години и не постоиме више, автоматски во некој ваш гро план со напатена логика сте прв клуб во Италија... :pos: :pos:??!?!
кажи бе жити све...ептен ме занима....кажи ми

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
НЕ БЕ, туку едноставно ме занима , какво е чуството да се биде РЕТАРДИРАН !!!??

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Е ова е веќе чуство за солиден хумор.
А да прашам,има некаква логика твојов пост или ова се знаци на немоќ ?

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
милан го преслуша а за интер не би бил толку сигурен.
тој што го следи интер знае дека нешто се криеше вечерва и знае дека некој некому нешто должи.
камбиасо,станковиќ,цезар,мајкон,сантон и Ибрахимовиќ се шестмина од вкупно 11 на теренот стандардни кај интер од кои само мајкон истрча 45 минути.
сампдорија го надигра интер ама само втората постава во куп на италија,а во вашиот случај сампдорија го надигра милан во серие А со комплетна постава.
Признај дека не си ја гледал утакмицата, жити се.

Не сум у твоја кожа, па да ти кажам.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom