Se so pisa do sega ne e tocno.
Znam ke se najdi ovde nekoj sega ke pise mrsi muda na makedonski sajt od stranstvo, sranje u boja , ne sum patriot od stranstvo , ne sum ja nikogas kudel Makedonija , naprotiv ja obozavam, ja sakam od dusata , ama ja sakam makedonija so ja imav vo detstvo i kako pomlad , taa makedonija umre pred edno 20 godini...
Posledna plata vo makedonija sto ja zemav mi bese 61 340 denari, tolku mi legnaa na smetka, ne bev vraboten drzavno , ne bev vraboten preku partija , od mal ucev jazici , na 19 godini imav sreka da se zapoznaam so MRP / ERP sistemi i cela profesionalna kariera pominav vo toa ( tehicki i e i ne e vo IT sferata ).
Ne mozes da me ubedis deka zimas evropska plata, zosto evropa ne bega od evropa za da ti ja dade platata vo makedonija ...... Zimas nekoi 1500 - 1800 evra plata, za tvojata funkcija veryvaj vo evropa ne sedat pod 3-4 k , taka da malku namalete evropskata plata vo makedonija.
I pak se svedyva na zlaten kafez momentot.... Zimas " evropska plata " , kisnes 100 saati vo soobrakaj poso na vmro sds dui im prdnalo miting da pravat, ili nekoj strajkuva , ili na neko spon mu teknlao da sw vozi so drzaven mercedes pa blokirat cela ilindenska , deteto vo gradinka magocen svet, bolnici isto kako mrtovecnici, privatnite se malku posvetli, ne daj boze nesto da treba da izvadis na salter, ke ti treba google translate za sftis deka ti vika ne mozam denes mi zavrsi smenta vo 10.00 sabajle, " nokniot zivot " ebana kazablanka voda moze na skopje da nosi, ali top si e platata e evropska i doma si .....
Ne me zaebavaj drygar , kazi ybavo mi e i rizikot da izlezam ne mi e ekvivalenten so moznata dobivka , zatoa si sedam i si rabotam, ne mi vikaj deka sum 3 klasa graganin.
Od koga sum izlezen od mk najmaliot tim sto sum go vodel e 15 dusi, nikogas nikade od nikogo ne sum isetil deka sum vtora treta , peta klasa graganin.
Naprotiv koga ke probat da pomognat, probat , edinstveno plasticno e koga ke ti kaza , Morning love how are you today, nejze / ndmu kur ja boli za mene ama imat nivo na ptofesionalizam, za razlika od aspektot na " komsijata kozata " vo Makedonija
* Imam kebapi prsti se izvinuvam predvreme za nogopisot