Платформи за инвестирање/тргување и се во врска со нив!

• Креатор на темата Креатор на темата mesoboranija
  • Време на започнување Време на започнување

Која платформа за онлајн инвестирање/тргување ја користите?

• Вкупно гласачи
    34
Одам денес да уплатам пари на Интеркатив во мк банка (за првпат), ми побараа, еден куп документи:
- Документ за Интерактив (број на лицена, датум, итн)
- Инструкциите испечатени (јас ги имав како screenshot)
- Account opening confirmation (дека поседувам акаунт)
- Некој дополнителен "agreement" (наведено колку пари ќе депонирам)
- Нешто како "funds transfer form"

Очигледно и дека вработената не беше на јасно, ми вели ова е многу деликатно, за вакви работи им ѕвонеле од народна банка, има барале еден куп документи.

Претходно уплаќав и исплаќав преку Wise, многу едноставно беше.

Си викам, ако треба и за исплата вака, страв ме фати....

Некој слично искуство, совет?

Фала :)

Wise -> Trading212 -> WIse.
Чисто, брзо и без перипетии. Тоа е најдобро според мене. Ако успееш да ги донесеш парите до Wise.

Wise -> Trading212 -> WIse.
Чисто, брзо и без перипетии. Тоа е најдобро според мене. Ако успееш да ги донесеш парите до Wise.
Фала на одговорот.
Извадив неколку пати успешно пари од Wise, проблемот е што ми е некако страв да не ми го блокираат Wise, еднаш ми се случи тоа, од некој други причини (документација).
Да скратам приказна: мк банка ми е алтернатива, во случај пак нешто да ми се случи со Wise.
За да можам withdraw на мк банка мора барем една трансакција да има поминато низ таа банка (уплата), барем така ми кажа live chatot на Interactive.

Има некој купувано ETF од пред неколку години, како оди растот дали е реално како што се прикажува по you tube, за почеток купив SPYL, 2 акции :) преку IBKR, не сум сигурен дали да продолжам со повеќе средства?

Има некој купувано ETF од пред неколку години, како оди растот дали е реално како што се прикажува по you tube, за почеток купив SPYL, 2 акции :) преку IBKR, не сум сигурен дали да продолжам со повеќе средства?

Супер си терат ЕТФс (индекс фондови), доста добар период.
Еве го гледам моментално SPYL качил 17% за 6 месеци :)

Zdravo drustvo, samo sto se zacleniv i verificirav na Trading212 pred nekolku casa, pred da stavam sredstva na akauntot da mi potvrdi nekoj sto ja koristel platformata iskustvo kolku e bezbedna i dali ste povlekuvale do sega pari bez problem?

Апликацијата е одлична, практична и безбедна. Лесно се повлекуваат пари преку повекето домашни банки. Со среќа во инвестициската авантура !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom