ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Уба кореографија на комити. Во 3д изведба, изведена како шо треба се. Не велам дека е иста, но ме потсетува на една наша дамнешна кореографија, двата амблеми, позадина со краци, мотив родниот град....не ве обвинувам за копирање, не ми е намерата таа, само ете дискутираме за колку е тешко да се изведи нешто шо е невидено досега.
IMG_20240408_130930.jpg

Последно уредено:

Дали сеуште се држите до тезата дека ако една група прва препее странска песна во Македонија после сите други групи шо ќе ја препеат таја иста песна е копија на првите?

Дали сеуште се држите до тезата дека ако една група прва препее странска песна во Македонија после сите други групи шо ќе ја препеат таја иста песна е копија на првите?
Искрено немам поим кој ја пеел пред нас мелодијава во Македонија, јасно е дека е позната низ цела Европа. Лично мое мислење е дека низ цел свет се копираат мелодии меѓу навивачките групи, а текстот ако е сосема различен, апсолутно не е проблем.
Мене срце ме боли што не се пее игра магично, дека ептен била копија и со текстот на Таурунум. Иако има и други прсни кои ги пееме и кои скоро целосно имаат исти текст со песните од групи во соседството.

За мене не е океј кога група од Македонија копира песна од а до ш од друга група во Македонија (ако ги тргнеме некои универзални песни/скандирања од 90-тите). Ако е копирана само мелодијата (да речеме од странска група), а текстот е различен, не е проблем.

не е проблемот ритамот ако се ископира или препее , еве на касабланка песната со марихуана и кока цела европска сцена ја пеат сега , или аргентинската од светското исто ритамот 90 % од групите во европа го земаа , за мене не е во ред да ископираш од гробари или делије цел ритам со се текст само сменет на Македонски , како еден тим на светот цел , или гледам сега и цпб ја пеат од делије со исти текст , само за тебе увек уз тебе а њих ко јебе , или ко што кажа комити од таурунум , исто и маринци земаа од ФА срцево ми чука цела иста со сменет на српски , за ритамот не ми е проблем ама текстот цел да го ископираш не ми е нешто ...

Allez Allez Allez е песна која излезе во 2018 година помеѓу фановите на фудбалскиот клуб Ливерпул, и стана апсолутен хит во битката до финалето против кралскиот клуб од Мадрид!
Каде и да играше Ливерпул грмеше Allez Allez Allez од Скаузерите на англискиот гигант!

Грми и до ден денес посебно на Европски ноќи на Енфилд, и гостувањата на скаузерите низ цела Европа.

По ова сезона, песната со молскавична брзина се рашири низ сите навивачи од целиот свет!

Буквално преголем број на групи, вклучувајќе не и нас како мак тифо сцена, направивме преработки на оваа верзија!

Ја слушнав преработката на Комити, за мој вкус сосем добро, и баш се вклопвит со приказната и моментот на враќането на градскииот стадион!

Исто знам дека и Чкембари имаја преработка "Свето име е Пелистер Але"

Инаку оригиналот на Allez Allez Allez е во изведба на Локален музичар од градот Ливерпул, Jamie Webster!

Еве и линк од оригиналот:

Ние како Рибари, преработка на оваа песна напрајвме уште во 2019 година, беше идеа на еден од постарите членој, и текстот е баш на Охридски, и со такви мотиви!

#Живели!

Последно уредено:
Allez Allez Allez е песна која излезе во 2018 година помеѓу фановите на фудбалскиот клуб Ливерпул, и стана апсолутен хит во битката до финалето против кралскиот клуб од Мадрид!
Каде и да играше Ливерпул грмеше Allez Allez Allez од Скаузерите на англискиот гигант!

Грми и до ден денес посебно на Европски ноќи на Енфилд, и гостувањата на скаузерите низ цела Европа.

По ова сезона, песната со молскавична брзина се рашири низ сите навивачи од целиот свет!

Буквално преголем број на групи, вклучувајќе не и нас како мак тифо сцена, направивме преработки на оваа верзија!

Ја слушнав преработката на Комити, за мој вкус сосем добро, и баш се вклопвит со приказната и моментот на враќането на градскииот стадион!

Инаку оригиналот на Allez Allez Allez е во изведба на Локален музичар од градот Ливерпул, Jamie Webster!

Ние како Рибари, преработка на оваа песна напрајвме уште во 2019 година, беше идеа на еден од постарите членој, и текстот е баш на Охридски, и со такви мотиви!

#Живели!

Па не може Енглези да смислат ваква мелодија :D
Еве го оригиналот:
Италијанска летна романтика :D
https://www.youtube.com/watch?v=7Z-bmmuAY-w

И историјатот на песната кога се преокупиравме толку кој прв и кога почнал да ја преработува:
https://off.net.mk/offside/navivach...gna-od-malo-mesto-a-sega-se-pee-po-stadionite

#Живели!

Videoto objaveno na 19ti Mart 2016

https://www.youtube.com/watch?v=TBtclohtApk

Па не може Енглези да смислат ваква мелодија :D
Еве го оригиналот:
Италијанска летна романтика :D
https://www.youtube.com/watch?v=7Z-bmmuAY-w

И историјатот на песната кога се преокупиравме толку кој прв и кога почнал да ја преработува:
https://off.net.mk/offside/navivach...gna-od-malo-mesto-a-sega-se-pee-po-stadionite
Е ова е добра дискусија, фала на реплика не сум знаел искрено :)))

Ама на голема врата ја пробија "Ливерпулци" и поради то се добива дека потекнала од нив :)))

Нашата верзија има дупло повеќе прегледи за 3 саати него ли оваа за 4 години :P
Секси е во стил на Запрешиќ Бојс :misticen:
Касните едно 4 години плус не го активиравме Сашо Паркет за прегледи. :misticen:

Здраво на сите,
02 312-2301. Ова е бројот на ЗАМП, мислам дека е најубаво да се јавите тука и да разговарате со нив, а по потреба и да поднесете пријава за повреда на авторско дело. Ги разбирам фрустрациите, сепак сите тука сме приврзаници и заштитници на сопственичките права, вклучувајќи ги и авторските права.

Битолчани и Чаирчани, ако од тука не ве услужат, тогаш слободно јавете се на овој број +38923095607

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom