ТИФОМАНИЈА!

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Уба кореографија на комити. Во 3д изведба, изведена како шо треба се. Не велам дека е иста, но ме потсетува на една наша дамнешна кореографија, двата амблеми, позадина со краци, мотив родниот град....не ве обвинувам за копирање, не ми е намерата таа, само ете дискутираме за колку е тешко да се изведи нешто шо е невидено досега.
IMG_20240408_130930.jpg

Последно уредено:
Член од
22 септември 2021
Мислења
238
Поени од реакции
956
Дали сеуште се држите до тезата дека ако една група прва препее странска песна во Македонија после сите други групи шо ќе ја препеат таја иста песна е копија на првите?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.898
Дали сеуште се држите до тезата дека ако една група прва препее странска песна во Македонија после сите други групи шо ќе ја препеат таја иста песна е копија на првите?
Искрено немам поим кој ја пеел пред нас мелодијава во Македонија, јасно е дека е позната низ цела Европа. Лично мое мислење е дека низ цел свет се копираат мелодии меѓу навивачките групи, а текстот ако е сосема различен, апсолутно не е проблем.
Мене срце ме боли што не се пее игра магично, дека ептен била копија и со текстот на Таурунум. Иако има и други прсни кои ги пееме и кои скоро целосно имаат исти текст со песните од групи во соседството.

За мене не е океј кога група од Македонија копира песна од а до ш од друга група во Македонија (ако ги тргнеме некои универзални песни/скандирања од 90-тите). Ако е копирана само мелодијата (да речеме од странска група), а текстот е различен, не е проблем.

Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
не е проблемот ритамот ако се ископира или препее , еве на касабланка песната со марихуана и кока цела европска сцена ја пеат сега , или аргентинската од светското исто ритамот 90 % од групите во европа го земаа , за мене не е во ред да ископираш од гробари или делије цел ритам со се текст само сменет на Македонски , како еден тим на светот цел , или гледам сега и цпб ја пеат од делије со исти текст , само за тебе увек уз тебе а њих ко јебе , или ко што кажа комити од таурунум , исто и маринци земаа од ФА срцево ми чука цела иста со сменет на српски , за ритамот не ми е проблем ама текстот цел да го ископираш не ми е нешто ...

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Allez Allez Allez е песна која излезе во 2018 година помеѓу фановите на фудбалскиот клуб Ливерпул, и стана апсолутен хит во битката до финалето против кралскиот клуб од Мадрид!
Каде и да играше Ливерпул грмеше Allez Allez Allez од Скаузерите на англискиот гигант!

Грми и до ден денес посебно на Европски ноќи на Енфилд, и гостувањата на скаузерите низ цела Европа.

По ова сезона, песната со молскавична брзина се рашири низ сите навивачи од целиот свет!

Буквално преголем број на групи, вклучувајќе не и нас како мак тифо сцена, направивме преработки на оваа верзија!

Ја слушнав преработката на Комити, за мој вкус сосем добро, и баш се вклопвит со приказната и моментот на враќането на градскииот стадион!

Исто знам дека и Чкембари имаја преработка "Свето име е Пелистер Але"

Инаку оригиналот на Allez Allez Allez е во изведба на Локален музичар од градот Ливерпул, Jamie Webster!

Еве и линк од оригиналот:

Ние како Рибари, преработка на оваа песна напрајвме уште во 2019 година, беше идеа на еден од постарите членој, и текстот е баш на Охридски, и со такви мотиви!

#Живели!

Последно уредено:
Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Allez Allez Allez е песна која излезе во 2018 година помеѓу фановите на фудбалскиот клуб Ливерпул, и стана апсолутен хит во битката до финалето против кралскиот клуб од Мадрид!
Каде и да играше Ливерпул грмеше Allez Allez Allez од Скаузерите на англискиот гигант!

Грми и до ден денес посебно на Европски ноќи на Енфилд, и гостувањата на скаузерите низ цела Европа.

По ова сезона, песната со молскавична брзина се рашири низ сите навивачи од целиот свет!

Буквално преголем број на групи, вклучувајќе не и нас како мак тифо сцена, направивме преработки на оваа верзија!

Ја слушнав преработката на Комити, за мој вкус сосем добро, и баш се вклопвит со приказната и моментот на враќането на градскииот стадион!

Инаку оригиналот на Allez Allez Allez е во изведба на Локален музичар од градот Ливерпул, Jamie Webster!

Ние како Рибари, преработка на оваа песна напрајвме уште во 2019 година, беше идеа на еден од постарите членој, и текстот е баш на Охридски, и со такви мотиви!

#Живели!
Па не може Енглези да смислат ваква мелодија :D
Еве го оригиналот:
Италијанска летна романтика :D
https://www.youtube.com/watch?v=7Z-bmmuAY-w

И историјатот на песната кога се преокупиравме толку кој прв и кога почнал да ја преработува:
https://off.net.mk/offside/navivachi/disko-prerabotkata-od-1985-ta-koja-trgna-od-malo-mesto-a-sega-se-pee-po-stadionite

Член од
12 јуни 2007
Мислења
37
Поени од реакции
14

#Живели!

Videoto objaveno na 19ti Mart 2016

https://www.youtube.com/watch?v=TBtclohtApk

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Па не може Енглези да смислат ваква мелодија :D
Еве го оригиналот:
Италијанска летна романтика :D
https://www.youtube.com/watch?v=7Z-bmmuAY-w

И историјатот на песната кога се преокупиравме толку кој прв и кога почнал да ја преработува:
https://off.net.mk/offside/navivachi/disko-prerabotkata-od-1985-ta-koja-trgna-od-malo-mesto-a-sega-se-pee-po-stadionite
Е ова е добра дискусија, фала на реплика не сум знаел искрено :)))

Ама на голема врата ја пробија "Ливерпулци" и поради то се добива дека потекнала од нив :)))

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Нашата верзија има дупло повеќе прегледи за 3 саати него ли оваа за 4 години :P
Секси е во стил на Запрешиќ Бојс :misticen:

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.784
Нашата верзија има дупло повеќе прегледи за 3 саати него ли оваа за 4 години :P
Секси е во стил на Запрешиќ Бојс :misticen:
Касните едно 4 години плус не го активиравме Сашо Паркет за прегледи. :misticen:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.975
Поени од реакции
15.291
Здраво на сите,
02 312-2301. Ова е бројот на ЗАМП, мислам дека е најубаво да се јавите тука и да разговарате со нив, а по потреба и да поднесете пријава за повреда на авторско дело. Ги разбирам фрустрациите, сепак сите тука сме приврзаници и заштитници на сопственичките права, вклучувајќи ги и авторските права.

Битолчани и Чаирчани, ако од тука не ве услужат, тогаш слободно јавете се на овој број +38923095607

Kajgana Shop

На врв Bottom