Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.440
Поени од реакции
17.841
abe ti misli sto sakas... fakt e deka ete stom znaes deka nema a pak glasas za niv togas go sitnis makedonskiot glas i defakto gi podrzuvas teroristite da ostanat na vlast. sfakas sega zosto ste najgolemoto zlo i zosto prvo vas ke ve cistat i vmro i sds?
Vidi, i ti si malku konfuzen, cas ti smetaat uckarite, cas ok si so niv, kraj ne ti se naoga. Kako i da zavrtis, SDS i VMRO se tie sto koaliciraat so balisti, aj SDS se abortusi i nisto ne se ocekuva od niv, ama ovie? Micko uste nesednat im zaigra na popisot, sto ke bide koga ke e vlast? Eden Gruevski mu se javuvase na Ahmeti da go prasuva za dozvola za rusenje,i za toa li se od Kale krivite? Ko ke vidis paradoksalno ironicno edino Branko gi tretirase kako sto treba da se tretiraat.

Na Makedonija i treba politika koja nema da bide sluga na Albancite, ekonomija i slicno veke nas ne ne interesira zasto odamna e vozot na dnoto na provalijata.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.351
Поени од реакции
6.452
Ти Локване за која партија ќе гласаш? За таа што ќе ти одданочи и ти ќе бидеш ошурен, а големите фирми тоа нема ни да го почувствуваат?
Никаков проблем немам со големите фирми. За мене рамен данок 10% е доволно прифатливо решение.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.455
Поени од реакции
24.680
Vidi, i ti si malku konfuzen, cas ti smetaat uckarite, cas ok si so niv, kraj ne ti se naoga. Kako i da zavrtis, SDS i VMRO se tie sto koaliciraat so balisti, aj SDS se abortusi i nisto ne se ocekuva od niv, ama ovie? Micko uste nesednat im zaigra na popisot, sto ke bide koga ke e vlast? Eden Gruevski mu se javuvase na Ahmeti da go prasuva za dozvola za rusenje,i za toa li se od Kale krivite? Ko ke vidis paradoksalno ironicno edino Branko gi tretirase kako sto treba da se tretiraat.

Na Makedonija i treba politika koja nema da bide sluga na Albancite, ekonomija i slicno veke nas ne ne interesira zasto odamna e vozot na dnoto na provalijata.
sto sum ti konfuzen? mi smeta uck normalno. zatoa nekam da se frlaat mak glasovi na partija sto sekako ke e opozicija.

micko napravi sto morase za da ja spasi partijata a so toa i utre da imas opcija da gi trgnes segasnite od vlast.

grujo igrase pametno za nebitni raboti se konsultirase so ali za da ovoj se oseti biten. toa sto se vadat rabotite od kontekst za da se prikaze nekakva nemok u udnos na sipcite e smesno. vidi sega kako e, vidi kako bese pred toa.

branko bese drugo vreme koga kaleto seuste ne bese vlezeno sekade preku soros. toa e damnesno minato.

za da ne sluguvas na ljocovite treba da se trgne kaleto od takva pozicija. toa ke kosta 8 do 10 miljardi dolari plus miljarda ekstra godisno. mislis levica ke gi najde?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Никаков проблем немам со големите фирми. За мене рамен данок 10% е доволно прифатливо решение.
Може да е и понизок, со оглед на тоа како се трошат парите. Јас би направил решение, во кое ако 3 години по ред капиталните инвестиции како расходна ставка од буџет растат, и се реализираат со над 90% од проекција, данокот расте по 2 процентни поени. Доколку не, пак паѓа на некоја почетна стапка од 8%.

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541
Така и у шарената крекавте, народот, правдата, милијардите и се виде кој имаше народ позади него, кога пак ВМРО-ДПМНЕ победи.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Така и у шарената крекавте, народот, правдата, милијардите и се виде кој имаше народ позади него, кога пак ВМРО-ДПМНЕ победи.
Тоа вмро и ова се две различни работи.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
разликата помеѓу Мицковски и Груевски е што имаме разлика во личностите и водењето на својата партија .

Мицковски е тежок нарцис .
Груевски не .

Мицковски ја води централизирано партијата .
Груевски не ,туку гледаше власта да ја даде кај своите поединци во партијата .

Мицковски сака сам да владее и се расправа со сите ,макар и со свој кандидат како Данела и како кукавица после да се откаже . Давкова не е свесна дека е на пат и со нејзе .
Груевски не , остануваше на своите избори .

Мицковски нека објасни зошто локалнава власт му е слаба , а Груевски одлично се држеше .

Мицковски буквално ги утна сите шанси да поведе народ . Од промена на име до бугарски предлог до штрајковите за плати на сите сектори .

Мицковски на крајот , пак е перфектен .

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Грујо иако е најголемиот предавник после Заев, сепак е 500 класи над Мицкоски кој буквално нејќе да ја бутне ни СДС.

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541
Грујо иако е најголемиот предавник после Заев, сепак е 500 класи над Мицкоски кој буквално нејќе да ја бутне ни СДС.
Мицкоски го прати во политичка пензија Заев. Сега истото ќе му се случи и на Таче и Стево ака топли брача.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
сега кога Талат е премиер ,лесно можат албанците да исценират конфликт нешто као меѓу себе ќе се искараат и ,да немози да се зсостави влада и воња и поделба на македониа ,kjes sinaprat albanska liga kosovo machedonia i skipria
Би Ве замолил да споделите повеќе од Вашите обсервации на оваа тема.
Види вака Мицкоски е 195 значи од повисоко гледа луѓето ,Груевски е 168 и глеа од пониско пореалано ,едниот ејак кошаркар другиот добар фудбалер и двајцата сакат да победуваат

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
408
Поени од реакции
776
https://lider.mk/apasiev-najavi-deka-bi-koaliciral-so-sdsm-no-ne-i-so-vmro-dpmne/

Бреј од кај сеа ова. Тумачење на дебелиот цвикераш или стварно е ова?
Другар дај подобро информирај се кога читаш, провери кој медиум од која партија се финансира.Овие од Лидер ти се финансираат од Мицковски, оној Златев мисли дека неговото мислење е доста битно, единствено што ја држи емисијата е Боцевски.

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541
Другар дај подобро информирај се кога читаш, провери кој медиум од која партија се финансира.Овие од Лидер ти се финансираат од Мицковски, оној Златев мисли дека неговото мислење е доста битно, единствено што ја држи емисијата е Боцевски.
Zlatev u kanalizacija da go stais ke bide nebiten a ne na medium mu ebam karikatura faca.

Kajgana Shop

На врв Bottom