Русија - смена во надворешната политика?

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
dosta e zasto si glup bre... ubavo ti vikaat veke nekolku dusi...

sigurno ignagiev prenel u moskva... :pos:
Автоматски споено мислење:

:icon_mrgr: pobaraj na temata za ukraina staviv ednas slikicki od biznisot...

jas politikata razlicno ja gledam/dozivuvam od vas. nitu ni dolzat nitu im dolzime nesto. sve sto ne sme si napravile kako treba si e nasa krivica.

isto e i denes, uglavno ne sfakame kade ni e mestoto, koj ni se moznostite i sto e realno a sto ne e. zatoa i sme izgubeni u prostorot.
Сега барем ми е јасно, цепај да ги браниш, Македонец едуциран, свој на своето Русиве треба да ги мрази на ниво на балтичките земји.

Па такви се паметните луѓе.
5,000 км од тука, не ја ни знае историјата, меша и ќоро и сакато, не дава статии и факти да прочитаме, туку само простачки реченици пишува. Среќа на мкд форум кисне, за австралски незнае доволно добро англиски.
Rinse and Repeat

Секоја втора тема го брани ДПМНЕ, а лидерот негов Мицковски е за Америка, кисне кај Агелер секој месец.
Овде ја брани Русија. :vozbud: Крај нема ова лудило

Не се знае кој јаде кој пие.
Далеку од тоа, интелигентен е начитан е, а зошто на конкретнава тема тере контрадикторни ставови сам си знае.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Сега барем ми е јасно, цепај да ги браниш, Македонец едуциран, свој на своето Русиве треба да ги мрази на ниво на балтичките земји.

Далеку од тоа, интелигентен е начитан е, а зошто на конкретнава тема тере контрадикторни ставови сам си знае.
So konkretno ni imaat zgreseno Rusive za da gi mrazime na nivo na baltickite zemji?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.557
Па такви се паметните луѓе.
5,000 км од тука, не ја ни знае историјата, меша и ќоро и сакато, не дава статии и факти да прочитаме, туку само простачки реченици пишува.
Rinse and Repeat

Секоја втора тема го брани ДПМНЕ, а лидерот негов Мицковски е за Америка, кисне кај Агелер секој месец.
Овде ја брани Русија. :vozbud: Крај нема ова лудило
ti be glup eden stavas statii so koj sam se pobivas. sto da ti stavam koga otvoreno te prasav dali imalo ili nemalo razgovor so carot i dali on znael za nas. nema takva dokumentacija.

pred da se osnova bugarskata drzava oni imale kontkti so rusite. isto i romancite i srbite. toa e razlikata. nasite dur se svestile veke bilo docna ruskite pozicii bile jasni.

vmro vo mkd mora da igra pod americki noti. jas ne ocekuvam smena na toa pole. toa nema vrska so ovaa tema.

faktot deka ti si gi povrzuvas 3te raboti sto nemaat vrska edna so druga te pravi samo poglup...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Тип сд регистрирал вчера, турил ник од револуционер и херој на вмро, да биде звучен и ваљда си мисли дека му тежат зборовите повеќе, а уствари е сендвич/северџан кој се крсти на еу и нато и 4-5 страни ве врти ко млади мајмуни со глупости. Ако … барем дознавме нешто за пророкот.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Тип сд регистрирал вчера, турил ник од револуционер и херој на вмро, да биде звучен и ваљда си мисли дека му тежат зборовите повеќе, а уствари е сендвич/северџан кој се крсти на еу и нато и 4-5 страни ве врти ко млади мајмуни со глупости. Ако … барем дознавме нешто за пророкот.
Ве врти ко мајмуни со глупости, а праќам договори што Русија ги склучила за штета на Македонија.

Маме ви ебам простачко секташко. Една паметна работа не пишавте.
Од новата смена на надворешна политика збор нема.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
ti be glup eden stavas statii so koj sam se pobivas. sto da ti stavam koga otvoreno te prasav dali imalo ili nemalo razgovor so carot i dali on znael za nas. nema takva dokumentacija.

pred da se osnova bugarskata drzava oni imale kontkti so rusite. isto i romancite i srbite. toa e razlikata. nasite dur se svestile veke bilo docna ruskite pozicii bile jasni.

vmro vo mkd mora da igra pod americki noti. jas ne ocekuvam smena na toa pole. toa nema vrska so ovaa tema.

faktot deka ti si gi povrzuvas 3te raboti sto nemaat vrska edna so druga te pravi samo poglup...
ВМРО уште 1896 одбрало да игра по амерички ноти ;);), токму по средби во Русија кога во Санкт Петербург барале помош за делото а русиве им рекле седете мирни не смеете да помислите да праите бељи, кога ВМРО нуди воена сила од 500 доброволци во кубанската војна а од САД да добиваат оружје (кога овие не ни знаеле за Балкан), па потоа идат американци како доброволци во ВМРО, еден од нив ќе напише едно од најкапиталните дела и историски извори за борбата за ослободување на Македонија ;););), русиве тогаш уште со турците другаруваа.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837

не се побивам ропак, ми бараш да ти пратам кога Македонците официјално барале самостојност.
Ти праќам и верглаш во празно. Не ме цитирај веќе ептен си прост со дискусииве.
Гледам и со други членови многу добро дебатираш.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.557
ВМРО уште 1896 одбрало да игра по амерички ноти ;);), токму по средби во Русија кога во Санкт Петербург барале помош за делото а русиве им рекле седете мирни не смеете да помислите да праите бељи, кога ВМРО нуди воена сила од 500 доброволци во кубанската војна а од САД да добиваат оружје (кога овие не ни знаеле за Балкан), па потоа идат американци како доброволци во ВМРО, еден од нив ќе напише едно од најкапиталните дела и историски извори за борбата за ослободување на Македонија ;););), русиве тогаш уште со турците другаруваа.
znaci rusite si imale odbrano sojuznici i si terale so niv. nasite zakasnile, veke imalo dogovori, ruski generali komanduvale so bugarska armija, bugari prakale zlato i pari za slobodata sto im ja dale rusite i red drugi raboti. greska bilo da se ocekuva i da se nadevame na nivna pomos. neznam zosto samo e lutenjeto, vo politika sekoj si gi gleda svojte interesi.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
znaci rusite si imale odbrano sojuznici i si terale so niv. nasite zakasnile, veke imalo dogovori, ruski generali komanduvale so bugarska armija, bugari prakale zlato i pari za slobodata sto im ja dale rusite i red drugi raboti. greska bilo da se ocekuva i da se nadevame na nivna pomos. neznam zosto samo e lutenjeto, vo politika sekoj si gi gleda svojte interesi.
Епа затоа бе @kano ние секогаш треба да сме антирусија, дека нивните интереси се секогаш спортивни од нашите, и на Украина правеа притисок да не ни праќа оружје 2001, и Путин у фаца кажал што го губи времето со претседател на држава што не треба да постои, Русија е најголем непријател и душман на Македонија заедно со Британија, ај овие вториве пак се освестија колку толку кон нас.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.557
не се побивам ропак, ми бараш да ти пратам кога Македонците официјално барале самостојност.
Ти праќам и верглаш во празно. Не ме цитирај веќе ептен си прост со дискусииве.
Гледам и со други членови многу добро дебатираш.
znaci ne mi prakas nisto. robev zborel so ruski ambasadar u turska od koj ne dobil ni odgovor. so istiot sto ja napravil san stefanska bugarija. mnozi ja taa diskusija so 0. celo vreme ti objasnuvam deka nitu sme bile del od nekakvi razgovori/pregovori, nitu sme imale diplomatija a i koga sme probuvale sme kasnele i toa mnogu.

rusija ne ni e kriva za toa. nie sme. pomiri se so faktot deka kako sto mkd si brka svoj interesi taka i rus ima pravo da go pravi toa. nisto ne ni dolzat.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.557
Епа затоа бе @kano ние секогаш треба да сме антирусија, дека нивните интереси се секогаш спортивни од нашите, и на Украина правеа притисок да не ни праќа оружје 2001, и Путин у фаца кажал што го губи времето со претседател на држава што не треба да постои, Русија е најголем непријател и душман на Македонија заедно со Британија, ај овие вториве пак се освестија колку толку кон нас.
ne. toa e isto kako sto sega imas buljasi za levica... emocijalno razmisluvanje i politika nikogas ne e pravilno.

nie mora da si gi gledame nasite interesi kako i oni nivnite. koga se sovpagaat treba da sorabotuvame i gradime odnosi. ova vazi za so sekoj.

ps. vo 2001va oruzjeto od ukraina e obezbedeno od dijasporata potocno zoran zelenikovski koj togas zivese u dnepropetrovsk. ukraincite u toa vreme bea proruski nastroeni i lugeto koj go dadoa i so koj zoki sorabotuvse se rusi. ova ti e info od prva raka.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Ако веќе се повикуваш на времињата, не толку далечни, која руската власт била ем царска ем правоверна, тогаш Русија ни должи и тоа како-по верска основа.

Во православната наука, големите и јаките православни земји се должни да ги бранат малите земји.
Притиснаа СПЦ да додели Томос под име Македонска Православна Црква - Охридска Архиепоскопија, малку ли е?
До кај се стигна со чекањето томос од Цариград под име Северна Црква?

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
ne. toa e isto kako sto sega imas buljasi za levica... emocijalno razmisluvanje i politika nikogas ne e pravilno.

nie mora da si gi gledame nasite interesi kako i oni nivnite. koga se sovpagaat treba da sorabotuvame i gradime odnosi. ova vazi za so sekoj.

ps. vo 2001va oruzjeto od ukraina e obezbedeno od dijasporata potocno zoran zelenikovski koj togas zivese u dnepropetrovsk. ukraincite u toa vreme bea proruski nastroeni i lugeto koj go dadoa i so koj zoki sorabotuvse se rusi. ova ti e info od prva raka.
Украинциве и да имале проруси на власт во дадениот период, никој не се спротиставил, помогнале како нација во целина, доста силни конекции имаше меѓу Македонци и Украинци, нашиве врски секогаш се биле силни, а голем дел од тие што биле дел од тие власти и помогнале денес си ја бранат Украина.

Друго рускиот интерес во Македонија е да дојде на власт Левица со премиер Димитар Апасиев, дали интересот на Македонија е такви психопати да дојдат на власт, значи уште од точка 1 ние сме на две спротиставени страни кои немаат никакво заедничко нзс, немаме ниту што да бараме а уште повеќе да навиваме за Русите во било што, напротив.

Kajgana Shop

На врв Bottom