- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.826
- Поени од реакции
- 10.697
Не бе Ванчо, не се буни!Не кажав дека МекКејн во ВСВ бил заробеник. Само ја посочив сличноста, ги стрелале ама преживеале и потоа на позиции.
Или ти за нешто друго зборуваш. Тогаш се плашам дека не те разбирам.
Омг ма незнам која одбрамбена линија било како да е утврдена ке го издржи налетов на бомбиве
Семејство фабови.
Третата е фаб-3000. До неа од десно е Фаб-5000. Последната е Фаб-9000.
Нема шанса ....ова е командниот центар и све е уништено. Околу самата турбина-стоти дел од милиметарот да е изместена осовината, мора све ремонт да се прави, а не па бомба да ја удри. Истото важи и за генераторот, цевководите, котелот(кој е термички заштитен, и ако е заштиотата напукната, треба да се менува)@gjoko-mkd Колку што знам ти се разбираш во вакви работи, дали можеш да процениш од око колкава е штетата, дале е сериозно или нешто што би се средило за релативно брзо време?
Komandniot centar, toa na slikata, ne e komplicirano da se zameni. Toa se prakticno monitori.Нема шанса ....ова е командниот центар и све е уништено. Околу самата турбина-стоти дел од милиметарот да е изместена осовината, мора све ремонт да се прави, а не па бомба да ја удри. Истото важи и за генераторот, цевководите, котелот(кој е термички заштитен, и ако е заштиотата напукната, треба да се менува)
Или генерално...све треба да се извади, и да се инсталира нова опрема. таква опрема нема на пазарот, треба да се нарача, ако е друг производител(орогиналниот вероватно е руски), треба да се проектира, изработи и инсталира. Тоа над 3 години работа и многу пари(над 300 мил.евра)
Да, но имаше и слики дека е погодена и машинската хала, и таа е пепел направена. Обично комаднниот центар е на еден кат повисоко НО со оптичка видливост до машинската хала. Тоа е нешто како командниот центар да е на балкон, а дворот да е машинската хала. ако е едното погодено...и другото е страдано со гаранцијаKomandniot centar, toa na slikata, ne e komplicirano da se zameni. Toa se prakticno monitori.
Да, практично монитори се. Цела контролна соба со километри инсталации. Настрана што и генераторите се пепел направени.Komandniot centar, toa na slikata, ne e komplicirano da se zameni. Toa se prakticno monitori.
Нема проблем. Koга ќе победиKomandniot centar, toa na slikata, ne e komplicirano da se zameni. Toa se prakticno monitori.
Ti kontrolna si videl samo na simsons, ne objasnuvaj.Да, практично монитори се. Цела контролна соба со километри инсталации. Настрана што и генераторите се пепел направени.
Ako ostetile turbina toa e drugo, ama slikata ne bese od tamu. Kako i da e ova nema da se poprava dur ne zavrsi vojnata, ama ima drugi nacini za da si obezbedat energija.Да, но имаше и слики дека е погодена и машинската хала, и таа е пепел направена. Обично комаднниот центар е на еден кат повисоко НО со оптичка видливост до машинската хала. Тоа е нешто како командниот центар да е на балкон, а дворот да е машинската хала. ако е едното погодено...и другото е страдано со гаранција
Пепел е направено све, Харков нема струја, народот се иселува масовно од тој дел.Ti kontrolna si videl samo na simsons, ne objasnuvaj.
Автоматски споено мислење:
Ako ostetile turbina toa e drugo, ama slikata ne bese od tamu. Kako i da e ova nema da se poprava dur ne zavrsi vojnata, ama ima drugi nacini za da si obezbedat energija.
Не можам да ја разберам целта на оваа кампања.@Ne_sum_ja е експерт за овие работи. Според него може да се изведе за 2 недели
Различно оружје за различни цели е ова.Па во споредба со ФАП-ојте, во право си, ова е играчка.