MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?

Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?
122 контактирај ги.

Пред некој ден се префрлив на Магента Тв со новиот софтвер кој го инсталираа на рутерот добив поголема брзина 50 /10 VDSL -бакар деновиве се очекува и Нетфликс да се добие како пакет според кажувањето на техничарот кој дојде да ја инсталира опремата,има предности а секако и недостатоци добро е што се групирани каналите доколку сакаш спортски канали сите се на едно место и веднаш можеш да ги одбереш од менито ,мал недостаток е доколку сакаш да си ги наместиш по твој избор потребно е многу време еден по еден канал да го преместуваш со постојано кликнување на далечинското а претходно можеше да го одбереш каналот и на која позизија да го преместиш,недостаток доколку ти е наместен уредот да се исклучува или да се управува со едно далечинско му треба време да се вклучи уредот и да ги преземе сите податоци и во тоа трае некоја минута и неможеш да гледаш Тв,менито за ХБО каналите е слично како и кај Нетфликс фондот на титловите на ХБО е променет не се повеќе големи болдирани букви,можноста гласовно да побараш нешто на Youtube на одредени канали може да се вратиш претходно што е емитувано ,никако неможам да го конектирам уредот преку wifi
Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...
За WIFI-то се жалат и други по форумиве, ваљда ќе го средат потака, зш без него е голем хендикеп

Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...
За WIFI-то се жалат и други по форумиве, ваљда ќе го средат потака, зш без него е голем хендикеп
Со 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.

Кој пакет го имаш?
Автоматски споено мислење:

Со 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.
Малце ми се гледа, гарант повеќе е

Дали постои на MagentaTV HBO OD или само апликацијата HBO Max?

Дали на новата Магента ТВ, интернетот за телевизија е резервиран како на МаксТв, односно дали доколку симнувам нешто, телевизијата ќе сецка, пошто нели е сега преку иста мрежна порта и Вифи приклучена телевизијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom