- С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Не е удостоверено изп'лнението на § 2, т. 1 от ДР на ЗБГ.
- С'обштението е публикувано на 25.03.2024 г.
ви посредува некој? најубаво да си прашате посредникот ..Без никаква опција за дополнителни документи , пред пола месец на финална и сега ова
- С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Не е удостоверено изп'лнението на § 2, т. 1 от ДР на ЗБГ.
Посредници кој од кој поголем п......ви посредува некој? најубаво да си прашате посредникот ..
Verojatno najdocna za mesec ke stignat do tebeJas sum 17xxx septemvri 2021 Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Nema nikakva promena od dekemvri 2022
Po objasnuvanjeto te odbile zaradi poteklo. Dokolku imas dokument rasprasaj se vo ministerstvo zosto ne si staven posle finalna na dopolnitelna za dostavuvanje na dokument za poteklo i dali ima opcija da si ja poprat greskata zosto realno trebalo da ti dat moznost da dostavis dokument a ne da te odbijat direktno.Без никаква опција за дополнителни документи , пред пола месец на финална и сега ова
Не се работи за мене јас сум во процедура сеуште сум задолжителна со стар документ потврда од архив каде што е нагласено дека предокот бил бугар и служел војска од до , ова е за пријател кој што беше пред мене на интервју 8 месеци брзо му се смени сега финална и одма одговор без опција за доставување на стар документ а почната процедура кога не бараа стар документ . колку за инфоVerojatno najdocna za mesec ke stignat do tebe
Автоматски споено мислење:
Po objasnuvanjeto te odbile zaradi poteklo. Dokolku imas dokument rasprasaj se vo ministerstvo zosto ne si staven posle finalna na dopolnitelna za dostavuvanje na dokument za poteklo i dali ima opcija da si ja poprat greskata zosto realno trebalo da ti dat moznost da dostavis dokument a ne da te odbijat direktno.
со секоја промена на пасош треба доставување со копија од нов,ама мислам само доколку си стигнат до указ или ти се смени дека си за достава со нов документУште едно прашање бидејќи понесувањето на документи пред две год ми е со стар пасош со Р Македонија , а сега веќе имам нов РСМ дали треба да се достави копија од новиот како дополнителен документ доклку знае некој нека ми пише дали може тоа во амбасада во Скопје и како е молбата за дополнителен документ Фала
Благодарам на информациите,IMKR za oba deteta sa zvaničnim prevodom na bugarski jezik + IMKV za vas roditelje sa zvaničnim prevodom na bugarski jezik. Popunjavate potrebne formulare (za adresnu registraciju i za matični broj) na bugarski jezik, plaćate takse i sačekaćete jedno 10-tak dana da deca dobiju EGN (Jedinstveni građanski broj) i adresnu registraciju. Nakon dobijanja EGN za decu možete podneti zahteve za izdavanje bug. pasoša za decu. Moraćete tada da vodite i decu sa vama.
100%о отказZdravo decki, jas bev staven na dopolnitelna vo noemvri za da dokazam poteklo so izdaden dokument od Bugarija, inicijalno jas aplicirav preku mojata sestra i kako dopolnitelen go odnesov samo dokumentot za rodstveni vrski, statusot ne mi se smeni vo dadeniot period i ete pred nekoj den pak sum na finalna ali mislam deka posle ova sleduva otkaz bidejki ne pustaat vekje preku brat sestra?
10xxx/2021
Dopolnitelna noemvri, rok za dostava 12.02.2024
Sto mislite sleduva otkaz taka?
mvr.bg/електронни-услуги/електронизирани-услуги/справка-за-издадени-и-неполучени-б'лгарски-лични-документиZdravo. Da li negde moze da se prati kad bude gotov pasoš, tj da li je izrađen? Hvala