Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Некако како точно да знаеле што се случува.
Премногу си воздржан и политички коректен... Фала богу дека знаеле што се случува, па нивни луѓе го направија терористичкиот напад.
Автоматски споено мислење:

Ми нема логика овие да се ИСИС а да бегаат да преживеат, обично се нели алах акбар и се убиваат, кој знае што ќе излезе на крај.
Не ставаат маски, и десна рака со дигаат за гест со показалец (не лева како билмезите од фотографиите)... Не дека тоа е потребно за да знаеш дека ИСИС не е вмешан во ова, а ИСИС ионака е американска творевина.

Oтварач за очи (за некои слепци овде):

Новинарот и Дугин беа отворени пропагатори на Кремљ.
Мостот беше и е клучна инфраструктура во снабдувањето на фронтот. Легитимни мети во војна.
Од каква вредност е убиство на еден куп цивили во рандом трговски центар?

Ајде Ванлоче, можеш ти подобро.
Вклучи когнитивна дисонанца и cui bono. Одамна не ги верглаш по темиве.
смени Русија со САД.
- Новинар и ќерка на филозоф се легитимни воени цели? Затоа што се наклонети кон руската (нивната) страна? По таа логика сега Русите треба да пратат Хути/итн да убиваат новинари на CNN и остала меинстрим преститутска багра? „Легитимни воени цели“?
- Мостот ниту тогаш ниту сега се кориси за воен транспорт. Но ајде да речеме дека гаѓање инфраструктура стана пракса (сега стана руска пракса после години украинска пракса). Нејсе. Коментарот не е за мостот, ТУКУ ЗА НЕДОЛЖНИ ЦИВИЛИ ПАТНИЦИ ПО МОСТОТ И НЕДОЛЖЕН ЦИВИЛ НАМЕСТЕН ДА ВОЗИ КАМИОН КАКО БОМБАШ САМОУБИЕЦ.

Тероризам во Москва има за цел ширење терор. Ебaтe. Што друго треба да има за цел. Ширење страв и незадоволство, евентуално немири и западните да организираат државен удар како во Украина... И сум ти кажал да одјебеш со падежи/деминтуви? Сум ти кажал повеќе пати. И знаеш во последно време што е најбедното со тебе? Тоа што толку немаш аргументи да почнуваш ги копираш недокваканите дилбери и кловнови на форумов. Со нивното повторување на латински изреки и термини како когнитивна дисонанца (што патем е добар опис на твојата перпетуална состојба). Демек така ќе поентираш нешто... Пробај уште. Види дали ме боли кypот... :LOL:

Ако нешто веќе ме нервира, тоа е колку треба да си одлепен од реалноста за да останеш „атлантист“ во ситуација кога и за глуп е јасно дека атланстистите сега се најголемите душмани на Македонците. Ете со тоа успешно ме нервираш, не со кypопецање со некои термини на кои недоквакани се смеат како деца на збор што не го разбираат.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.293
Поени од реакции
13.868
Зеленио од што е усран од страв, од бункер објавува видеа.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Тој па тој, животот му го должи на Путин, једина гаранција за живот му е дадениот збор на Путин и што не прекршува даден збор, да сакаше и да беше барем малце демократски расположен ко нато, досеа 7ми наследник претседател ќе им броевме, а не нацистот јавно напраен на бело да го тероризира цел свет.

*Абе го постираше некој видеото од фаќањето на тој едниот на дрво што се качил да се скрие на фсб? Малце коа го потчукнуваат коа се симна?

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541
Тој па тој, животот му го должи на Путин, једина гаранција за живот му е дадениот збор на Путин и што не прекршува даден збор, да сакаше и да беше барем малце демократски расположен ко нато, досеа 7ми наследник претседател ќе им броевме, а не нацистот јавно напраен на бело да го тероризира цел свет.

*Абе го постираше некој видеото од фаќањето на тој едниот на дрво што се качил да се скрие на фсб? Малце коа го потчукнуваат коа се симна?
seriozno begal na drvo ili zaebancija?

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
seriozno begal na drvo ili zaebancija?
Сериозно. Мене тоа не ми е чудното, туку како братот ги преживеа тие потчукнувања во главата? Како тој од ФСБ не се плашеше дека ќе го убие, а имаа стриктна наредба исклучиво живи да ги фатат? И у судница денес баш тој истиот некако као најзашеметен дезориентиран утепан. И оној на стол со тркала што го довозеа не беше поарен ...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183
Во Украина мислам има задремано дедото со чифтето, кај Русите не гледам дека погодиле нешто битно, плус Недела, ловџиите се имаат запиено и нема кој да ги турне.
Не читаат изгледа тука, па за да докажат дека поминуваат повеќето напади преку ПВО истрелале по некоја ракета и едните и другите на небитни ствари. :)

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541
Сериозно. Мене тоа не ми е чудното, туку како братот ги преживеа тие потчукнувања во главата? Како тој од ФСБ не се плашеше дека ќе го убие, а имаа стриктна наредба исклучиво живи да ги фатат? И у судница денес баш тој истиот некако као најзашеметен дезориентиран утепан. И оној на стол со тркала што го довозеа не беше поарен ...
Свака им част како се воздржаа да не го задават мирно мирно им вели еден

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903

Руска страна: Нападот беше одбиен на Севастопољ

Нападот:....:ROFLMAO:

Ова со терористичкиве напади од далеку најавува дека нема да има никакви преговори у оваа војна. Штом тргнале по цивили да напаѓаат. И мислам дека одговорот на русите од сега натака ќе биде многу поригорозен.
Па не е само Украина што ја мрази скапаницава од т.н. држава Русија..Скоро сите ја мразат во окружување,освен сателитот Белоруска.. И никакви индиции нема дека е организирано од Украина..Така да шат д маутх

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183
Премногу си воздржан и политички коректен... Фала богу дека знаеле што се случува, па нивни луѓе го направија терористичкиот напад.

Не ставаат маски, и десна рака со дигаат за гест со показалец (не лева како билмезите од фотографиите)... Не дека тоа е потребно за да знаеш дека ИСИС не е вмешан во ова, а ИСИС ионака е американска творевина.

Oтварач за очи (за некои слепци овде):

- Новинар и ќерка на филозоф се легитимни воени цели? Затоа што се наклонети кон руската (нивната) страна? По таа логика сега Русите треба да пратат Хути/итн да убиваат новинари на CNN и остала меинстрим преститутска багра? „Легитимни воени цели“?
- Мостот ниту тогаш ниту сега се кориси за воен транспорт. Но ајде да речеме дека гаѓање инфраструктура стана пракса (сега стана руска пракса после години украинска пракса). Нејсе. Коментарот не е за мостот, ТУКУ ЗА НЕДОЛЖНИ ЦИВИЛИ ПАТНИЦИ ПО МОСТОТ И НЕДОЛЖЕН ЦИВИЛ НАМЕСТЕН ДА ВОЗИ КАМИОН КАКО БОМБАШ САМОУБИЕЦ.

Тероризам во Москва има за цел ширење терор. Ебaтe. Што друго треба да има за цел. Ширење страв и незадоволство, евентуално немири и западните да организираат државен удар како во Украина... И сум ти кажал да одјебеш со падежи/деминтуви? Сум ти кажал повеќе пати. И знаеш во последно време што е најбедното со тебе? Тоа што толку немаш аргументи да почнуваш ги копираш недокваканите дилбери и кловнови на форумов. Со нивното повторување на латински изреки и термини како когнитивна дисонанца (што патем е добар опис на твојата перпетуална состојба). Демек така ќе поентираш нешто... Пробај уште. Види дали ме боли кypот... :LOL:

Ако нешто веќе ме нервира, тоа е колку треба да си одлепен од реалноста за да останеш „атлантист“ во ситуација кога и за глуп е јасно дека атланстистите сега се најголемите душмани на Македонците. Ете со тоа успешно ме нервираш, не со кypопецање со некои термини на кои недоквакани се смеат како деца на збор што не го разбираат.
Ако не го користат мостот зошто тогаш толку многу сакаат Украинците да го срушат? Со камион-бомба, со крстосувачки ракети, со водни дронови.
Ако новинарот не ширел пропаганда, тогаш имаат еден куп други новинари за убивање.

Терористичките акти се докажани дека го зацврстуваат јавното мислење против оној кој ги извршил, што во суштина даваат поширока поддршка за акција против извршителите.
Оттука најмал интерес на Украина или САД да извршат или поддржат ваков чин, знаејќи го исходот.
Ова е и твој став кога се работи за Западот, последно нападите во Израел.
Ама тука удира когнитивната дисонанца. Како САД да бидат криви за ова, кога (според тебе) тие истото го прават за остварување на своите цели.

Ајде, обиди се повторно. :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Зеленио од што е усран од страв, од бункер објавува видеа.
Сине,Зеленски секој ден скоро е на прва линија на фронт. Запрашај се кај ви е фараонот..Да не чека мумификација.. :ROFLMAO:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Не читаат изгледа тука, па за да докажат дека поминуваат повеќето напади преку ПВО истрелале по некоја ракета и едните и другите на небитни ствари. :)
Ти пишав и претходно, да врти парата, во многу ситуации е зијан да испукаш ракета, штетата што ќе ја направи ракетата често е поефтина од цената на ракетите што ќе ги испукаш за да ја турнат истата, да не правиме муабет што треба да има работа и за градежните фирми ;)

Ловџиите се доста ефтини за ПВО, ама не работат за викенд.

П.С до каде си ти со знаменцето на фб, ќе го туриш руското знаме во чест на овие што загинаа во молот или боли само кога гинат луѓе во западните земји?

Ukraincite se pacifisti, toa e opsto poznat fakt :toe:
Мислиш нацисти :D

Kajgana Shop

На врв Bottom