Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Нема преј фор Москва а? Или овие не се луѓе?
А за Украина ?
Автоматски споено мислење:

Ако се потврди дека било како Украина е вмешана, горе доле набрзо ќе заврши конфликтот, не од Русија туку од западот. Многу земји ќе ја повлечат или намалат/ограничат поддршката.

А со оглед на состојбата на терен, не е чудно да токму западните служби го дозволиле ова, со цел да се створи негативен наратив према украинците и да бидат оставени сами демек самите си се криви, со што западот сака да си го зачува образот дека не загубиле од Русија. Во насока на ова иде и скорешното барање на америте да престанат укронацистите со напаѓање рафинерии во Русија, на што овие се противеле и не послушале.
Поглупо нешто се нема одамнина чуено

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
А за Украина ?
Автоматски споено мислење:

Поглупо нешто се нема одамнина чуено
Бирај што сакаш за Украина: Ланцет, Шахид, Кинжал, Искандер, Л мур и слично.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Од видеата што излегоа ептен лабаво се шетаат, и во холот и во концертната хала еден пука другите лабаво гледаат.
Добро, и? Што сакаш да кажеш со ова? Треба панично да шетаат и панично да гледаат?
Сите психопати поминуваат долги „тренинзи“ за вакви напади.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.920
Поени од реакции
37.000
Ааа топганбој.

За Индија не знам. За Париз знам дека ниту еден од алахуакбар не бил со план да бега после нападот.

И немора да ми информираш за тероризам во Русија. Можеш за во Мк да ме информираш.

Мене барем ми е јасно ги подготвуваше сектите во Чеченија и околината.

Патем доколу испадне дека се европскиот Исис вмешани, тероризам ќе е или како го викаше ти она убивањето цивили во претходните дискусии?
Како ниту еден терорист од тоа во Париз не бил со план да бега, кога избегаа и се сокрија во Брисел?

Ако не ги фатат набрзо истото и тука ќе се случи, ќе распалат на друго место.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.466
Поени од реакции
43.339
Како ниту еден терорист од тоа во Париз не бил со план да бега, кога избегаа и се сокрија во Брисел?

Ако не ги фатат набрзо истото и тука ќе се случи, ќе распалат на друго место.
Не глуми лудило, сите знаеме кој е зад нападот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.466
Поени од реакции
43.339
Сорос? Зеленски? Масоните?
Ќе брчи кинжалот деновиве. Иначе ги фатиле сите, некои Таџикистанци биле.

2 terrorists detained
2 terrorists ran into the forest.

All young natives of Central Asia.

The car was moving at high speed through the Bryansk region towards the border with Ukraine. Law enforcement officers immediately opened fire on the wheels, immobilizing the car and detaining 2 terrorists

2 terrorists managed to escape into the forest But they will soon be taken down and sent to prison

2 terrorists detained 2 terrorists ran into the forest. All young natives of Central Asia. The car was moving at high speed through the Bryansk region towards the border with Ukraine. Law enforcement officers immediately opened fire on the wheels, immobilizing…

1) Nasridinov Makhmadrasul 37 years old
2) Ismonov Rivozhidin 51 years old
3) Safolzoda Shokhinjonn 21 years old
4) Nazarov Rustam 29 years old.

citizens of Tajikistan.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.466
Поени од реакции
43.339
И ФАБ-3000 не го заборавај. Гејмчејнџерот.
ова вие што правите дека ако таџикистанци го направиле тоа мора да е исис е еден очаен спин. У ова време кога Белгород се бомбардира секој ден и се тепаат цивили на дневна база, ова не можело да е под директива на украинците, лошите исис сами го направиле тоа.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.510
Платиле ЦИА и Зеленски по пола таџикистанци да тепаат цивили у Москва пошто тоа е она што им треба за да победат у војната у Украина.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
Платиле ЦИА и Зеленски по пола таџикистанци да тепаат цивили у Москва пошто тоа е она што им треба за да победат у војната у Украина.

Ти си тотално отиден.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.510
Ти си тотално отиден.
Ти си реално многу глуп, али не ме чуди пошто си отруен од теории на заговор и у старт имаш створено став за све без да дадеш малце ефорт да сфатиш контекст и поента. Бесполезно е да ти дообјаснува човек нешто тебе пошто си реално самобендисано дебилче.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
Ти си реално многу глуп, али не ме чуди пошто си отруен од теории на заговор и у старт имаш створено став за све без да дадеш малце ефорт да сфатиш контекст и поента. Бесполезно е да ти дообјаснува човек нешто тебе пошто си реално самобендисано дебилче.
Абе мутав, па Захарова пред некој ден кажа...ако има терористички напад у Русија знаат дека Британија и САД се инволвирани у тоа. Што ќе објаснуваш ти, што кур разбираш?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.510
Абе мутав, па Захарова пред некој ден кажа...ако има терористички напад у Русија знаат дека Британија и САД се инволвирани у тоа. Што ќе објаснуваш ти, што кур разбираш?
Моронче глупо, тебе Захарова да ти каже у гз да се цепаш ќе се натртиш одма пошто си отруен од хејт према све западно без да размислиш логично за било што. Захарова кажала…у држава кај што за држење бланко лист те апсат уште пред да искочиш од дома, да ти се деси ова е у најмала рака симптоматично. Али што знаеш ти, ко циган мрсул ќе ја сркнеш секоја руска верзија на настанот прифајќи у старт дека тоа е апсолутната вистина. Ајде шетла сега.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Моронче глупо, тебе Захарова да ти каже у гз да се цепаш ќе се натртиш одма пошто си отруен од хејт према све западно без да размислиш логично за било што. Захарова кажала…у држава кај што за држење бланко лист те апсат уште пред да искочиш од дома, да ти се деси ова е у најмала рака симптоматично. Али што знаеш ти, ко циган мрсул ќе ја сркнеш секоја руска верзија на настанот прифајќи у старт дека тоа е апсолутната вистина. Ајде шетла сега.
2001, смилсковско, диво насеље самите шиптaри се организираа?
Козоебачите се само алатката, ги праќаш и убиваат без грижа на совест.
Битно е кој ја користи алатката.

Kajgana Shop

На врв Bottom