- Член од
- 30 септември 2016
- Мислења
- 44
- Поени од реакции
- 1
Некој да ми каже ако знае каде е поточно новата локација на Вет. Налетоски во Ѓорче? На мапс ја дава старата локација
За жал не постои повеќе. Замислете ни еден портал не го објави ова ко информација дека згасна единственото македонско народно радио на кое се емитуваше строго македонска музика. Дно од држава и дно од медиуми ! Се утепаа од пишување како Лазаров плаче што не добил златна бубамара или дека цицките на Теа излегле на сред настап....На која фрефенција сега емитува Радио Роса претходно беше 98,1 сега е друго радио ?
Неможам да најдам една песна ја имаше некој објавено , рап песна од битолчанка знам спотот беше со коли нешто
Ако некој знае фала ви
Не се замарај за лопови толку многу.што можам друго да направам?
Toa sto ti go gledas kako "ukral, nisto strasno", vo praksa znaci deka kasierkata koja raboti za minimalec ke go plati od nejzinata plataШто можам да направам со оваа случка освен да ја пријавам на меил на Веро?
Кога ги собирав работите од каса во кеса, слушнав еден крик, позади мене, обезбедувањето тепаше по лице без осет еден ром кој наводно украл чоколадо. Пред нив, зад нив деца, муштерии, стари луѓе, болни луѓе. Овој го маваше со цела сила, почна крв да му тече од носот и молеше те молам немој да ме тепаш. Само пола чекор бевме ние муштериите додека овој го тепаше како крвник човекот, а тој молеше. Нели политиката на маркетите е украденото да се наплати х10, а не онака јавно и бедно да бидеш тепан и омаловажен.
На страна тоа, некој ќе каже крадел, ама имаше бебиња на сите страни, и деца. Што ако на тој од толку тепање не му пукнеше филмот и да земеше да фрла со производи и да се тепа и да настрада некој муштерија?
Нема да го оставам ова само на меил, само што можам друго да направам?
Оваа сцена брутална била, типично за овие простори.Ќе го начекаат некој циган што знаат дека не може да им врати и ќе го тепаат како некое куче без врска.Можеби и овој заслужил, ама...Што можам да направам со оваа случка освен да ја пријавам на меил на Веро?
Кога ги собирав работите од каса во кеса, слушнав еден крик, позади мене, обезбедувањето тепаше по лице без осет еден ром кој наводно украл чоколадо. Пред нив, зад нив деца, муштерии, стари луѓе, болни луѓе. Овој го маваше со цела сила, почна крв да му тече од носот и молеше те молам немој да ме тепаш. Само пола чекор бевме ние муштериите додека овој го тепаше како крвник човекот, а тој молеше. Нели политиката на маркетите е украденото да се наплати х10, а не онака јавно и бедно да бидеш тепан и омаловажен.
На страна тоа, некој ќе каже крадел, ама имаше бебиња на сите страни, и деца. Што ако на тој од толку тепање не му пукнеше филмот и да земеше да фрла со производи и да се тепа и да настрада некој муштерија?
Нема да го оставам ова само на меил, само што можам друго да направам?
Не не, не ништо страшно што украл, него страшно што таму обезбедувањето го толчеше пред бебиња и деца. На каса. Јас до него, бебе до мене, стари луѓе се имаше. За нашата безбедност, не зошто украл тој. Ајде овој молеше и го избрка, ама оној дебилот од обезбедување утре ќе шамари друг на каса, ама може тој нема да биде фин како што беше овој. Пола чекор само ги делеше од луѓе, да се бранеше и да враќаше дефинитивно ќе настрадаше некој. Не може надвор да го извади, да го пикне во некоја соба таму што знам каде и нека се разберат, нека викне полиција, ама тука бе сила ќе покажуваш? За тоа ми е.Toa sto ti go gledas kako "ukral, nisto strasno", vo praksa znaci deka kasierkata koja raboti za minimalec ke go plati od nejzinata plata
И да го пријавиш, ваљда надворешна агенција е, и Веро нема ништо до тоа…Не не, не ништо страшно што украл, него страшно што таму обезбедувањето го толчеше пред бебиња и деца. На каса. Јас до него, бебе до мене, стари луѓе се имаше. За нашата безбедност, не зошто украл тој. Ајде овој молеше и го избрка, ама оној дебилот од обезбедување утре ќе шамари друг на каса, ама може тој нема да биде фин како што беше овој. Пола чекор само ги делеше од луѓе, да се бранеше и да враќаше дефинитивно ќе настрадаше некој. Не може надвор да го извади, да го пикне во некоја соба таму што знам каде и нека се разберат, нека викне полиција, ама тука бе сила ќе покажуваш? За тоа ми е.
Ма ајде ти се молам, го местат ромот. Не украл тој ништо.кој наводно украл чоколадо.