Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.395
- Поени од реакции
- 33.508
Пластика најлесно се гребе, ама најлесно и се полира. Бејзелот (прстенот) треба да има начин релативно лесно да се извади, сигурно има видеа на нет. И мора да се извади за да се исполира стаклото... За мајстори не знам, веројатно некој од предлозите погоре би требало да е добар. Само пази да е поштен човекот, мислам ако куќиштето е од злато, итн.Стаклото е всушност плексиглас ама изгледа не ми е опција менување на истото зошто околу стаклото има оквир како прстен од 18 каратно злато. Впрочем целото куќиште е 18 каратно злато и затоа ми е малку пипава работа кај да го однесам на сервис зашто треба да сњ отвори и механизмот да се поправи.
Механизмот може и да се замени, посебно ако е некој од руските може и поисплатливо да е да се замени (всушност скоро сигурно е така).
Автоматски споено мислење:
Затоа ќе си земеш основен алат и ќе си мењаш сам батерии.Значи да остаам да работи као шо праев .... проблем ми станува коа почнав да сфаќам дека имам појче аналогни и скупо те фаќа веќе,не ги носиш а лупаш по 300
(плус ќе си ставаш свежи батерии, а не некои бајати кои ги чувале од којзнае кога)
Релативно лесно се менуваат батерии... Или барем така мислев се до последниот Касио на сопругата, таму и стаклото мора да се вади и сега откога заменив батерија не можам да го вратам без стега за стакла. Но тоа е само добра причина да си нарачам и стега.
Последно уредено: