Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Само ти недостигаше во темата со своето познавање на геополитиката.
а ти као знаеш геополитика, дај бе престани да ги дисквалифицираш членовите на форумот!
Ако некој член изнесе свое видување никој не те тера да се сложош со истото, ако имаш забелешки изнеси и не оди ад-хоминем, тутурутко една!

Праправнуката на Распутин лично и персонално? Се прашувам твоите предци како би реагирале да знаат дека нивната наследничка плаќала продонеси во фашистичка Германија наместо да си се умири во некоја дача недалеку од, рецимо, Перм?

Овој гревот па....

Пооо...

Праправнуката на Распутин лично и персонално? Се прашувам твоите предци како би реагирале да знаат дека нивната наследничка плаќала продонеси во фашистичка Германија наместо да си се умири во некоја дача недалеку од, рецимо, Перм?
Не сум толку сигурен дека се работи за праправнука на...
Ама гледам многу кандидати кои би сакале да се внуци на Адолф.

Е ова се вика анализа. Читајте малку.
@Ne_sum_ja треба тефтерче да земе и да запишува со оглед на тоа дека не е платен бот туку искрено верува во америчко - ЕУ - украинските глупости.

Мене ме интересира зошто воената индустрија во УСА е голем индустриски капацитет? Ама срам ми е да прашам, зошто има пишано дека сите знаеме и се осеќам глупо малце.
Не ти е јасно дека 1/3 од вкупната индустрија во САД е тнр. воено-индустријски комплекс?
Дека таа 1/3 сочинува скоро па 100милиони популација која се “храни“ од тој комплекс, се нешто не ти јасно, интересно.

Времето ќе покаже...

Не ти е јасно дека 1/3 од вкупната индустрија во САД е тнр. воено-индустријски комплекс?
Дека таа 1/3 сочинува скоро па 100милиони популација која се “храни“ од тој комплекс, се нешто не ти јасно, интересно.

И мене не ми беше јасно ова, ако сакаш уште малку да елаборираш ќе ти бидам многу благодарен.

Џабе им објаснуваш, очигледно се слепи при евидентни факти. Неписмени даваат геополитички анализи. Не знаат која е најголемата индустрија за оружје и кај се наоѓа.

Не сум толку сигурен дека се работи за праправнука на...
Ама гледам многу кандидати кои би сакале да се внуци на Адолф.

Да не се лажеме, да ти понудат аустриско државјанство денес нема лошо да ти дојде. Ко за у Бугарија што вадите де.

Претходно пишуваше дека имала бугарски корени и така се чуствувала и ептен чуствителна тема и тоа, сега руски предци и требале русите да ги решаваат фашистите. :icon_lol:

УСА е тука да профитира, продавајќи го своето оружје на Германија. Која ќе ја
"помага" да се одбрани од Руската агресија.
Автоматски споено мислење:

Претходно пишуваше дека имала бугарски корени и така се чуствувала и ептен чуствителна тема и тоа, сега руски предци и требале русите да ги решаваат фашистите. :icon_lol:
Па сега види, да и тоа е точно до некаде. Не сум јас битна во целава приказна.

И мене не ми беше јасно ова, ако сакаш уште малку да елаборираш ќе ти бидам многу благодарен.
дополнителна настава со години не држам бесплатно!

А што па ти толку се загрижи за нацифашистите.
Ако ти сметат руските методи за справување со такви, чизмите во торба и трк во Украина.

На крај ќе иде у темана Кано кај што постира суши да му каже дека е директен потомок на Хирохито и да не и ја чепка јапанската жичка. Жичка, да, добро прочита.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom