Се чека исолнување на целите за оваа година па да се седне со Инзаги за нов договор.
Ќе морам умрените тутоспорт да ги земам ко извор али условите кои овој пат тренерот ги поставува се следни:
- Нов договор до 2027
- Повеќе пари за неговите соработници што не е барање кое претходно го поставил кога продолжувал со тимот
- Да не се продава ниту еден од клучните играчи, исто, услов кој прв пат го поставува
- Да се донесат нови добри играчи, поради тоа што Интер ќе игра и на светското клубско првенство
Вака сеа. Очигледно е дена Инзаги е преинтелегентно чоече.
Има сеа овде 2 аспекти.
1. Човекот достави (доставува), и не само шо доставува, туку ги надминува сите очекувања. Сега е момент, кај шо прекршува. Или че биди тренер од светска класа тренер или че биди Спалети левел. За да биди тренер од светска класа, и ценет, треба да покажи заби, а то е:
- Да не се продава ниту еден од клучните играчи, исто, услов кој прв пат го поставува
- Да се донесат нови добри играчи, поради тоа што Интер ќе игра и на светското клубско првенство
или во превод, ете видовте јас што знам. Доставив. Ајде сега вие доставете! Ко можевте на конте, можите и мене, ако сакате тренер од светска класа.А јас СУМ!
2. Втор аспект е, не е глуп да се залета во Челзи и Манчестер УТД. Прво, знај дека треба уште барем 2 сезони да доминира, за да биди сериозно сватен и од потенцијалните идни играчи во идниот клуб. Второ, свесен е дека ризикот во 2 месеци да падни се' во вода што градеше до сега, ради раштиман оркестар ко овие два тима, не се исплати. Единствено, мислам дека Лимоне би требало да се нафати само за Ливерпул и Реал евентуално.(ок или Сити, ама то нема да се случи летово) А мислам дека и Лимоне е свесен за то.
Така да, бабани, ич куро да не ве боли. Ем че остани Лимоне, ем че бидиме и ние чар оти нема да се продава клучни играчи.