Ако не верваме дека можат бод да земат на домашен терен, тогаш треба да не верваме дека можиме и титулата да ја одбраниме.Дали навистина веруваш дека вака како што се поставени работите со овај тренер и овие играчи имаме 1% шанса да земиме бод од Алборг?
Арно е да се анализира, ама како прво треба да имаш некој кој ќе анализира. Реално гледано стручњаците во Пелистер се на рамниште со Бутинот, единствено што има 5 пати појак ростер па со тоа се вадат резултати на мускули до сега.Имаме време до 5то коло (10ти Март) каде гостуваме во Кавадарци да се анализира добро проотивникот и да се спреми тактика.
Во овај момент каков и да е Загреб е институција за нас. РК ПЕЛИСТЕР со играчи како Павле Петрович, Тајник кои се далеку подпросечни и за македонска лига, со тренер профитер кој има искуство од неколку утакмици со мултиесен и поставеност како што е моменталната реално е далеку од екипите во ЛШ, а Алборг е второпласирана екипа во групата пред ПСЖ и ред други. Нашите амбиции ги покажа управата со оставувањето на тренерскиот двоец Јович и Шундо во летото како и пополнување на играчкиот ростер не велам дека требаше повеќе можи ни се толкави финансиските можности но овај тим е залутан во ЛШ и не му е таму местото. Да игравме ЛЕ (вероватно наредна година) ќе имавме тимови со кој можевме да се мериме. Ние на Охрид два разлика не можиме да му направиме на Алборг ќе му откинеме бодови.Загреб то го докажа неколку пати во ЛШ.
Мислам дека ги преценвате со прогнозите Алкалоид.Арно е да се анализира, ама како прво треба да имаш некој кој ќе анализира. Реално гледано стручњаците во Пелистер се на рамниште со Бутинот, единствено што има 5 пати појак ростер па со тоа се вадат резултати на мускули до сега.
Лазаров има да го бриши паркетот и во Автокоманда и во Битола со играта од денес и од претходните 2 со Бутел и Вардар.
Не носи заклучоци врз основа на еден натпревар Алкалоид играше со Тиквеш беше подобар во играта но среќата беше на нивна страна исто како Охрид беше подобар а среќата беше на ваша страна.Во спортот воопшто потребна е и спортска среќа.Играте со тим кој игра во ЛШ ,имате голем ростер кој ви овозможува свежина во текот на целиот натпревар , повредите сега за сега ве одминаа, но мотивацијата и желбата за победа е кај противникот, вие сите натпревари бидејќи имате по два натпревари неделно приморани сте да ги играте како роботи.Затоа не ги потценувајте дури и оние кои веќе ги избришавте од трката за титула мислам на Алкалоид Вардар Тиквеш Охрид.Сега прв е Алкалоид но земете дека играа со Пролет Струга и домашен натпревар со Тиквеш кој едвај го добија.,Вардар поради повреди и лошиот распоред а и клупата и знаењето на Бутинот е таму каде што е. Тиквеш и Охрид се со квалитетни тимови мотивирани и со спортската среќа или несреќа се во врвот.Затоа не летајте бидете поумерени во изјавите титулата нема сама да си дојде.Многу фактори се во игра сега е почеток има уште многу да се игра.Мислам дека ги преценвате со прогнозите Алкалоид.
Дали го гледаше мечот со Тиквеш ?
Тој стручњакот од Св.Николе беше тактички прочитан и надигран на секоја оеда од паркетот. Првото полувреме беа во негатива -4 а на крај од мечот губеа 1 разлика во 58мин. Трајковски со две одбрани ги спаси од пораз во последна минута.
Јас сум убеден дека ќе ги добиеме во Автокоманда нив а за во Битола се кладам со кпј сака тука дека убедлив пораз ќе претпрат.
Мене поќњ ме плашат гостувањата во Кавадарци и Охрид него лимво Автокоманда.
Да се напрај дпбра анализа, ќе ги добиеме 3те финалиња за нас ова сезона.
Па истото и јас го зборам цело време... Алкалоид немаше посериозен натпревар цела сезона. Во плејоф е поинаква ситуацијата и ќе имаат 10 тешки натпревари.Не носи заклучоци врз основа на еден натпревар Алкалоид играше со Тиквеш беше подобар во играта но среќата беше на нивна страна исто како Охрид беше подобар а среќата беше на ваша страна.Во спортот воопшто потребна е и спортска среќа.Играте со тим кој игра во ЛШ ,имате голем ростер кој ви овозможува свежина во текот на целиот натпревар , повредите сега за сега ве одминаа, но мотивацијата и желбата за победа е кај противникот, вие сите натпревари бидејќи имате по два натпревари неделно приморани сте да ги играте како роботи.Затоа не ги потценувајте дури и оние кои веќе ги избришавте од трката за титула мислам на Алкалоид Вардар Тиквеш Охрид.Сега прв е Алкалоид но земете дека играа со Пролет Струга и домашен натпревар со Тиквеш кој едвај го добија.,Вардар поради повреди и лошиот распоред а и клупата и знаењето на Бутинот е таму каде што е. Тиквеш и Охрид се со квалитетни тимови мотивирани и со спортската среќа или несреќа се во врвот.Затоа не летајте бидете поумерени во изјавите титулата нема сама да си дојде.Многу фактори се во игра сега е почеток има уште многу да се игра.
Барем јас не реков дека ама баш никој дека ќе брише под со вас,таман работа со тим кој игра во ЛШ туку многу ќе биде замрсена табелата, а тоа дека 14/14 не зависи само од вас.Не бидете сигурни дека баш нема да кикснете или дека секогаш среќата ќе биде на ваша страна.Премногу сте самоуверени .Па дури и во Битола не ви е сигурна секоја победа,се зависи и од другите а не само од вас.Па истото и јас го зборам цело време... Алкалоид немаше посериозен натпревар цела сезона. Во плејоф е поинаква ситуацијата и ќе имаат 10 тешки натпревари.
Истото важи и за нас и затоа никој не лета со изјави дека титулата е наша, напротив дека треба 14/14 да имам скор за да не зависиме од другите резултати.
Дали ќе успејме ќе кажи времето.
Ама изјавите дека Алкалоид и Тиквеш ќе го бришеле подот со нас, мало морген.
Стојам на фактот дека во Битола нема екипа шо можи да не добие ова сезона, титулата ќе се решава во гости.
Прво сериозен меч или прво финале за нас е во 5то коло во Кавадарци, второ во 6то коло со Алкалоид во Скопје и трето против Вардар во Скопје.
На сите можиме да изгубиме ама дека некој паркет ќе бриши со нас то мало морген.
За две кола од сега сликата за врвот на табелата ќе биди многу појасна.
Истото го збораме, читај ме убо...Барем јас не реков дека ама баш никој дека ќе брише под со вас,таман работа со тим кој игра во ЛШ туку многу ќе биде замрсена табелата, а тоа дека 14/14 не зависи само од вас.Не бидете сигурни дека баш нема да кикснете или дека секогаш среќата ќе биде на ваша страна.Премногу сте самоуверени .Па дури и во Битола не ви е сигурна секоја победа,се зависи и од другите а не само од вас.