Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Уште 7-8 А-50ки останати. Прашање е колку од нив се целосно оперативни.
Новиот тенеќе :D
Со сиот памет верувате на бројките од интернет?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Izvori Cheka-OGPU rekli su da je sljedeći danas oboreni zrakoplov AWACS A 50 U najvjerojatnije pogodio raketni sustav Patriot, a do cilja ga je vodio mobilni izviđački radar male veličine širokopojasne veze, koji je raspoređen na maloj UAV i može letjeti duboko u stražnji dio. Detektirati njegov signal je vrlo, vrlo teško, dok su takvi novi proizvodi sposobni ne samo detektirati, pratiti i označiti cilj, već i razlikovati siluetu cilja i vizualno odrediti njegovu vrstu. Za rakete Patriot 300 km nije najteža udaljenost, zrakoplov AWACS nije imao šanse preživjeti. Trenutačno je mjesto pada zrakoplova ograđeno, svi promatrači i novinari su protjerani, a središnja federalna televizija izdala je naredbu da se govori samo o požaru i ni o čemu drugom. U ruskoj vojsci u vrijeme invazije na Ukrajinu nije bilo više od 10 takvih vozila. Vrlo ga je teško nadopuniti, potreban vam je avion i više od 15 tona elektroničkih komponenti koje se uglavnom ne proizvode u Ruskoj Federaciji
Нема шанси!! Јас од темава разбрав дека се што увезувале преку ноќ го замениле со домашно производство и тоа неколку класи поквалитетно.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.830
Поени од реакции
10.715
Ја имам една машина за разходовање… Горење од старите! Со механички програматор, баш како што им треба на русите!
Да им ги пратам деловите, тамам тој третиот А-50 на ремонт што им е од 93’та да го завршат.
@Ne_sum_ja шо викаш?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Новиот тенеќе :D
Со сиот памет верувате на бројките од интернет?
Ова е одамна позната бројка дека од тие 10-12 што ги имаа, 8 или 9 од нив се модернизирани. Тоа се руски извори на информации.
Автоматски споено мислење:

Ја имам една машина за разходовање… Горење од старите! Со механички програматор, баш како што им треба на русите!
Да им ги пратам деловите, тамам тој третиот А-50 на ремонт што им е од 93’та да го завршат.
@Ne_sum_ja шо викаш?
Имаат они се што им треба, и поубави и поквалитетно и побрзи компоненти направија од ко почна војната. Не сте свесни што се спрема позади Урал, има да се пуштат како Гандалф со коњаницата ко дојде да ги спаси кај Хелмс Дип.

Можат ама не сакаат. Нејќат крв да се пролева, сакаат човечки да се разберат,

Член од
31 мај 2019
Мислења
318
Поени од реакции
1.002
Американците се out, кој ќе им даде оружје? Демократите се во огрома криза од нивниот штаб за парите што ги пушта Америка во Украина, не ни прајме муабет за Републиканците. Питачот од Украина само иди ама нема пари.
Тоа е сценариото кое ќе се развие доколку американците им дадат оружје, што сепак мислам на крајот ќе се случи.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Ова е одамна позната бројка дека од тие 10-12 што ги имаа, 8 или 9 од нив се модернизирани. Тоа се руски извори на информации.
Автоматски споено мислење:

Имаат они се што им треба, и поубави и поквалитетно и побрзи компоненти направија од ко почна војната. Не сте свесни што се спрема позади Урал, има да се пуштат како Гандалф со коњаницата ко дојде да ги спаси кај Хелмс Дип.

Можат ама не сакаат. Нејќат крв да се пролева, сакаат човечки да се разберат,
Абе и за ракетите беше позната бројката, и за чиповите, ама на крај другар ти тенеќијата се откажа од броење. Таман ги доброи дека се потрошиле, удрија со напад од + 80 комада во 2022 и не прекинаа. Русија ти е земја со повеќе непријатели од пријатели, којзнае под која ставка се поминати административно и колку комплекси имаат низ тоа пустелијата. Верувам дека и бројката за нуклеарки е тотално различна, исто и за тенкови, артилерија...
Истото го мислам и за САД, само тие си знаат колку оружје е поминато под други ставки и се наоѓа по тајни бункери.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.276
Едно прашање, Русија користи дел од својата армија во војнава, или сеуште се потпира на оние платени паравоени организации налик Вагнер?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.516
Поени од реакции
27.333
Едно прашање, Русија користи дел од својата армија во војнава, или сеуште се потпира на оние платени паравоени организации налик Вагнер?
Платена војска само. Вагнер станаа дел од таа платена војска. И тоа претежно платениците им се со согласност да учествуваат во војнава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.916
Поени од реакции
23.325
@Ne_sum_ja шо викаш?
Ne mi se mesaj vo biznisot :mad:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.916
Поени од реакции
23.325
Суров е капитализмот.
Abe i toa ali ima tuka i drug moment. Si imam stvoreno reputacija, kvalitet, imigj so bi rekle. Garantiram za kvalitet. Republikata ja pretstavuvam, zemja na poteklo. I sega @PticaSelica ke im tupni tamu nekoj neprovereni masini, programatori, cipoj , ke im padni nekoj avion, i djabe se posle, ke padni vo voda tolku godini trud i makotrpna rabota.

Kajgana Shop

На врв Bottom