Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.721
Ја се виде сс Ска Барабу у живо.Ич не е манијак.Бш е симпатичан,интелигентан и зборлест тип.Зрачи сс харизму и позитиву.
Значи до туј гуску е.Или е сакала да види кључеви од беемве на масичку у кафиќ или па кој ти гу знае што кур е сакала.Трето нема хаха.

Прашање до Спасителот Зурла.
Зшто мислиш дека мушко треба да га даде предлог за место и време? Нели е тој стфар на договор? Зшто да се има доминантан приступ? Или некоја финта од љубавни романи е?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
De gustibus non est disputandum

Мада обично вакви се собираат од биртија во 3 сабајле…
Тоа што некоја има “факултет” преку ден, не значи дека е вредна за повеќе труд ;)
Kaj mene toj Level e na podrugo Nivau!
Ako sum izlegol i flertuval so nejze znaci vo dadeniot moment mi bila dobra, fizicki pred se! I koga ce uvidam deka se rabotelo za Taxi potreba si go vadam "Digitronceto" .
I vo Takoj slucaj ne mi treba tvojot latinski tuku meki jajca.
Si vikam se razbirame.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.202
Поени од реакции
27.910
Еее ако се откажуваш така лесно. Тие јас највеќе ги сакам. На почеток ќе ти изиграва пичкаипол а после ќе те бара по сто пати. Тие таквите сакаат внимание затоа тоа ти го прави. Игнорирај ја неколку дена и ќе видиш што ќе се случи. Ако сака повторно да се видите следниот пат ќе мора да се докаже за да те задржи а тоа значи можеш одма да ја лапнеш. Следниот пат чекај она да те побара да се сретнете ти ништо не договарај. Така ќе сфатиш дали е заинтересирана или не.
Не човеку. Изгледа нема надеж за оваа. Затоа и пишав на крајот " која психичка пореметеност е ова ? " . И јас сум бил на дејтови каде што не ми се свиѓал првиот впечаток или пак воопшто не ми се свиѓала девојката ама барем културен сум бил и искрено сум и кажал дека не ме привлекува. Искрено да ме корпосаше ќе бев пресреќен а најбитно ќе бев и на чисто. Вака не дека не сум на чисто ама на сите што им ја кажав случкава ми рекоа каде и како успеа да најдеш ваков психопат.
Автоматски споено мислење:

Нема ништо лошо ако постојат моменти на тишина затоа што ако на некоја и се допаѓаш секој момент со тебе ќе и биде убав па дури и моментите на тишина... Ќе запамтам не запишувај ;)
Моментот на тишина ако е проткаен со емоции и со исчекување за бакнеж е многу топ момент. Но моментот кога гледаш да збориш нешто колку да не испадне дека после 20 мин веќе стануваш и ја напушташ е многу кринџ.

@PticaSelica @Генерал @Хоуп секако дека нема да излезам на втор дејт макар и ме молела на колена.
@The Savior на вакво понашање ни за fuck buddies ми нема оставено впечаток а камоли за нешто друго. Искрено не верувам дека ќе ме побара а секако дека нема јас прв да ја барам.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Nesto ne I se dopadnalo, kojznae so moze da e toa, valjda ona si znae. Nebitno, se ponasala glupo celo vreme pa da se zamaras so I zasmetalo. Vtor dejt ne, normalno.

Jas vaka da mi se isponasa nekoj, ke stanam ke zaminam, I smetka I se ke I ostavam da plakja. Mnogu me nervira zjapanje vo mob, iam prekinuvano kontakti do stepen da ne se druzam vise so takvi osobi, sea si pies sok, kafe, so I da e, ne se zamara so tebe I so imas da kazes, si cacka vo tel. Mislis biznisite gi vodat, pa saat vreme ne moze da ti posveti.
A I ovaa mn nekulturna baska bila. Abe so sekoj moze da svrzis nekoj red muabet, pa I da glumis zainteresiranost za toj saat vreme, bukvalno I za vremeto da zboris, ke vrne ili ne denes. Aj bar se pokazala vo start so namkor e.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.002
Поени од реакции
2.325
Не човеку. Изгледа нема надеж за оваа. Затоа и пишав на крајот " која психичка пореметеност е ова ? " . И јас сум бил на дејтови каде што не ми се свиѓал првиот впечаток или пак воопшто не ми се свиѓала девојката ама барем културен сум бил и искрено сум и кажал дека не ме привлекува. Искрено да ме корпосаше ќе бев пресреќен а најбитно ќе бев и на чисто. Вака не дека не сум на чисто ама на сите што им ја кажав случкава ми рекоа каде и како успеа да најдеш ваков психопат.
Јас мислам дека те користеше за да му врати на некој. Таа инсистираше на точно време и точна локација? Од искуство ќе ти кажам ако нема некои задни намери жена не може да избере локација 2 недели да и дадеш.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.167
Поени од реакции
9.858
Зшто мислиш дека мушко треба да га даде предлог за место и време?
Затоа што треба да си самоуверен и таа да го осети тоа во тебе. И нема ништо лошо во тоа. Не се работи за доминантност туку за детерминираност.

Член од
20 мај 2023
Мислења
597
Поени од реакции
2.678
Затоа што треба да си самоуверен и таа да го осети тоа во тебе. И нема ништо лошо во тоа. Не се работи за доминантност туку за детерминираност.
Многу погрешно.
Женско на прв состанок со некој што го знае само површно од социјални мрежи претпочита да оди на места кои ѝ се на неа познати, safe space ќе избере увек отколку место за кое никад чула и била само затоа што ти сакаш да покажеш детерминираност. Можеш да дадеш предлог, што не значи дека по дифолт ќе ѝ одговара, па затоа на крај остави она да го избере тоа за прв состанок.

Schmetterling ʚїɞ

Ein Leben ohne dich ist wie eine Reise ohne Ziel.
Член од
14 февруари 2024
Мислења
83
Поени од реакции
182
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Нормално дека е ред флег.
Јасно како ден дека немало никаква хемија помеѓу вас двајца а тоа ако го нема на прв дејт, толку.
Би се сложила со едно мислење погоре, чим инсистирала на дејт, дури и проверила дали со сигурност ќе дојдеш, сакала да биде видена со некој, за жал во ситуацијава тоа си ти. Кој бил мотивот, не знам, ама како женско би рекла освета кон поранешен партнер или другарка која те свиѓала/дејтала.
На твое место воопшто не би размислувала за втор дејт, ама тоа јас. Кај мене првиот впечаток секогаш бил пресуден, што не значи дека така треба :)

Многу погрешно.
Женско на прв состанок со некој што го знае само површно од социјални мрежи претпочита да оди на места кои ѝ се на неа познати, safe space ќе избере увек отколку место за кое никад чула и била само затоа што ти сакаш да покажеш детерминираност. Можеш да дадеш предлог, што не значи дека по дифолт ќе ѝ одговара, па затоа на крај остави она да го избере тоа за прв состанок.
Се согласувам во целост, браво! (y)

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.177
Поени од реакции
9.676

Оваа ти е некоја бифша од прошли живот што си ја варал....гарант.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.167
Поени од реакции
9.858
Можеш да дадеш предлог, што не значи дека по дифолт ќе ѝ одговара,
Па јас тоа и го пишав погоре... Јас се чувствувам како ЛИДЕР со либидо и како вистинско машко ДА ЈАС ЌЕ ГО КАЖАМ ПРВ ПРЕДЛОГОТ што не значи дека мора по мое да биде.

Следен пат за некоја друга девојка ТИ ДОГОВАРАШ МЕСТО И ВРЕМЕ ТИ МОРАШ ДА КАЖЕШ а не таа. Ако не и одговара тогаш кога ќе кажеш ќе те праша: А може ли тогаш и во толку часот? Тогаш ќе и кажеш МОЖЕ.
@Patience.

Затоа што ЖЕНАТА САКА ЛИДЕР... Некој сигурен МАЖ што ќе ја води низ животот...

Прашање до Спасителот Зурла.
Зшто мислиш дека мушко треба да га даде предлог за место и време? Нели е тој стфар на договор? Зшто да се има доминантан приступ?
Истото го напишав како тебе во поинаква форма. Затоа што на крај краеви жената сака ОДЛУЧЕН МАЖ. Маж кој знае што сака. Ако знаел како да ја заведе тогаш биди сигурен дека ќе знае и како да ја води низ животот...

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.167
Поени од реакции
9.858
никад у живот таков нарцис не сум била, си се утепав гледајќи у огледало
Тоа е несигурност. Не само што нарцисите го прават тоа туку и оние што не се сигурни во својот изглед.
Сите имаме повеќе или помалку нарцизам во својот карактер или однесување и тоа е сосема нормално.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.415
Тоа е несигурност. Не само што нарцисите го прават тоа туку и оние што не се сигурни во својот изглед.
Сите имаме повеќе или помалку нарцизам во својот карактер или однесување и тоа е сосема нормално.
Ах сеа несигурност, 18 години имав, што знае дете што се 300 кила.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.167
Поени од реакции
9.858
Ах сеа несигурност, 18 години имав, што знае дете што се 300 кила.
Па тоа се тие години... Не си ти крива тоа е генетика. Сите ја носиме таа несигурност повеќе или помалку...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Ќе ми објасни некој накратко за што се збори во темава ?

Kajgana Shop

На врв Bottom