Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Најголемиот процент од возачите ќе викнат шлеп служба ако заглави и класична рачна, и јас би, затоа што си плаќам со регистрацијата екстра за шлеп, и немам намера да се влечам под кола на сред пат.
prijatele ovde ne se raboti za tebe. tuku za evtino covece od Makedonija

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
prijatele ovde ne se raboti za tebe. tuku za evtino covece od Makedonija
Па не дека е којзнае колку скапо во мкд, прво во АМСМ, а после тоа и во Авто Контрол, имав членска картица со која те следуваше гратис шлеп уште пред 10тина години, и овие картици беа 500-1000 денари дополнително на техничкиот преглед :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Da se vratime na temata.
Mehanicka e 100 pati podobra od elektricna i! A toa shlep sluzhba vo Prilep go plajcaat mozhebi 5%. Zoshto kako tie si znaat.
A i koga odam na pat i sakam da stasam a ne da me shlepa AMSM i da mi propadni patuvanjeto.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Da se vratime na temata.
Mehanicka e 100 pati podobra od elektricna i! A toa shlep sluzhba vo Prilep go plajcaat mozhebi 5%. Zoshto kako tie si znaat.
A i koga odam na pat i sakam da stasam a ne da me shlepa AMSM i da mi propadni patuvanjeto.
Пријателе, и јас сум заминат од таму, ама ти ќе да си изгубил конекција со реалноста (или пак се дружиш со ртки на кои и чајот им е мрсен).
Најголемиот дел од тие што ги познавам си земаат ваква услуга, одамна помина времето да те шлепа некој друг (не ни смееш), особено па ако излегуваш надвор, треба да си тотално луд да немаш опција за шлеп.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Електрична за изглед и практичност, но сметај дека ќе биде уште еден дел на колата што има поголема шанса за расипување и поскап сервис.
9 godini vozam koli so elektricna i nikogas sum nemal problem. U 9 godini kolku pati ke platis za steluvanje na obicnata racna?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.170
Поени од реакции
12.973
Во 2024та година е срамота да се дебатира околу рачна кочница.
Коа ќе ги видам како стапови како штрчат ми се повраќа,поготово во бмв некое солено платено старо 10тина години.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
9 godini vozam koli so elektricna i nikogas sum nemal problem. U 9 godini kolku pati ke platis za steluvanje na obicnata racna?
Vo 25 godini ne sum shteloval nitu ednash rachna ( Se shteluva avtomatski) nitu sum menuval delovi.
A ja koristam bukvalno na sekoe parkiranje. A za elektricna inam barem 5 videno kaj shto gi popravaat na koli ne postari od 3 God.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Nitu ednas :toe:.
Во 2024та година е срамота да се дебатира околу рачна кочница.
Коа ќе ги видам како стапови како штрчат ми се повраќа,поготово во бмв некое солено платено старо 10тина години.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da ama cuvstvoto ko ke napraj krrrk e nezamenlivo ;)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Теоретски, кога се расипува е поскапа за поправка од рачната, а со штелување не сум правел математика. Инаку и јас сум за електрична, далеку поелегантно изгледа и е попрактична.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Теоретски, кога се расипува е поскапа за поправка од рачната, а со штелување не сум правел математика. Инаку и јас сум за електрична, далеку поелегантно изгледа и е попрактична.
Ama go nemas ona krrrrk.
So vi e be ljuge, i menjacot da ne vi preci :cautious:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Ama go nemas ona krrrrk.
So vi e be ljuge, i menjacot da ne vi preci :cautious:
Vo Australia sekako ne znaat da da vozat ako ne e Avtomatski menjac. Barem taka sami kazhuvaat.

A poshto sum aktiven na germanski Forumi citam shto sranja im se slucuvaat na ludjeto. Ejj Software update trebalo da napravat za da ja odkocat. Otishol po leb i ostanal zaglaven na parking

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Deka na leva ti pagja, zato. So leva nemozis da si go manis ko coek, ne pak brzini da menvas. Uste pomalce racna da krevas :D
Чешит си чичко Владе да не лусниш :D.

Него не се овие електронскиве со посебна батерија за нив? Со тоа поскапи за поправање/одржување + почесто расипување.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Чешит си чичко Владе да не лусниш :D.

Него не се овие електронскиве со посебна батерија за нив? Со тоа поскапи за поправање/одржување + почесто расипување.
Чички na glata da ti rastat :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom