- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.467
- Поени од реакции
- 12.016
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam zaso mislite deka Slavjansk i Kramatorsk kje padnat polesno od ova. Ja mislam deka kje bide dosta potesko.
Ne znam zaso mislite deka Slavjansk i Kramatorsk kje padnat polesno od ova. Ja mislam deka kje bide dosta potesko.
Кога направи инвазија, очекуваше дека ќе се бори против режимот на Украина, не против САД и нејзините кучки НАТО и ЕУ.На времето кога Русија имаше капацитети за посериозни офанзиви од поголем размер, може не се сеќавате на темава оти повеќето тука сте изветреани со меморија на риба, класичен пример за тоа како се користи пробив во стратешко место беше падот на Попасна. Одма после тоа веќе наредниот ден русите имаа пенетрирано во три правци и некаде напредуваа дури до 20 километри. Тоа доведе до распад на украинските одбранбени линии, Русите го искористија тоа да дојдат позади грб на Лисичанск и Северодонетск и со тоа да ги заземат и тие градови.
Такво нешто после Бахмут не се случи, иако таа битка на форумов и на анонимни руски профили од луѓе што не ни живеат во Русија беше опевана како вториот Сталинград, како клучот на падот на Украина, па дека четири украински армии биле уништени таму па дека гробот на Александар бил во некој подрум во центарот на градот, итн.
Тоа се должи на две работи. Прво, лимитирани капацитети на Руската војска да искористи еден таков пробив и второ, подобро спремена украинска армија.
Дали руската армија ќе го искористи падот на Авдиивка да направи стратешко пробивање, ќе видиме. Ја мислам, highly unlikely.
На времето кога Русија имаше капацитети за посериозни офанзиви од поголем размер, може не се сеќавате на темава оти повеќето тука сте изветреани со меморија на риба, класичен пример за тоа како се користи пробив во стратешко место беше падот на Попасна. Одма после тоа веќе наредниот ден русите имаа пенетрирано во три правци и некаде напредуваа дури до 20 километри. Тоа доведе до распад на украинските одбранбени линии, Русите го искористија тоа да дојдат позади грб на Лисичанск и Северодонетск и со тоа да ги заземат и тие градови.
Такво нешто после Бахмут не се случи, иако таа битка на форумов и на анонимни руски профили од луѓе што не ни живеат во Русија беше опевана како вториот Сталинград, како клучот на падот на Украина, па дека четири украински армии биле уништени таму па дека гробот на Александар бил во некој подрум во центарот на градот, итн.
Тоа се должи на две работи. Прво, лимитирани капацитети на Руската војска да искористи еден таков пробив и второ, подобро спремена украинска армија.
Дали руската армија ќе го искористи падот на Авдиивка да направи стратешко пробивање, ќе видиме. Ја мислам, highly unlikely.
Кога направи инвазија, очекуваше дека ќе се бори против режимот на Украина, не против САД и нејзините кучки НАТО и ЕУ.
Имаат воени капацитети да ја окупираат цела Украина, но сеуште чекаат да видат до кај ќе идат работите, откако САД ќе ги истрошат украинците, можеби НАТО војници во украински униформи ќе пратат. Можеби и ќе и објават војна на Русија.
У секој случај у добра положба се, војната сеуште се води надвор од нивната држава и сеуште не е директна со САД.
Epa radi toa da ne bide Moskva lesno gagjana od Otan se desi toa sto se desiнеколку пати и Москва беше погодена