Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
8.552
A zoshto da se seckaat glasovite?
Glasaj te za 2 partii i ne troshete glasovi na neznachajni partii.
Barem ne na ovie izboro koga drzhavata e vo prashanje.
Ili pak ima nekoi shto ce kuravat ovde Levica, desnica,vmro,grom...

Ako ne znaete kako se gradi drzhava pogledne te gi ljockite shto pravat, demek dve bandi a ustvari site se edno isto i ce go koristat travari so bandata za trojanski konj.

Edinstven spas se 61 pratenik a ushte podobro 70 .
А што кај нас да не е поразлично нешто? Еве кажете ми една работа која во последните 30 години била вратена назад. Цело време прозорецот на делување се поместува на полошо па на полошо. Сега еве моментално главната борба е кој не ја средил бирократијата на Северна.
Автоматски споено мислење:

i 100 da ima VMRO, bez badenter ne mozhe da formira vllada :)
Ова кај ти се јави на сон?

Бадентер важи само за одреден број на закони, и е една од најлесните бирократски пречки за заобиколување. Јас сум пратеник, јас се чуствувам како Хрват, Србин, Босанец, Црногорец од утре. Јас исполнувам бадентер зошто сум етничко малцинство. Се што ти требаат се 10 такви максимум.

Бадентер ако стигнал да биде главната пречка за нешто, таа работа е завршена.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.114
Најмерак ми се прави за овие хоштаплери. Јадеа гомна режимот, режимот, ги донесоа на власт Заев и компанија, гласаа на референдумот за промена на име, го поддржуваа Заев во распродавањето на државава на шиптaрите, и на крај си заминаа од тука се иселија со се фамилии, не оставија ние да живееме со последиците, за сега токму тие што ги гласаа и поддржуваа да им го сместат ова со пасошите. :love:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.528
Поени од реакции
9.406
Вмро нема да формира влада по веќе извесната победа . Таравари и Меџити ќе ги извисат и со дуи ќе прават влада ( СДС не го спомнувам бидејќи им е помал коалиционен партнер на Дуи ) . Истото ќе им го направат како 2016/17.. незнам дали од ВМРО се свесни за тоа нека не се надеваат на Таравари .
Све зависи колку ќе добијат Левица, ЗНАМ, НЕ ЗНАМ и тн, битно е народот да излезе на гласање и да гласа за било кој само не за сдсш, така сдсш не би биле во можност да прават влада со сите т.н албански партии.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Ова ми падна најмногу во очи. Свесно предизвикување хаос на сметка на граѓаните, само за да си го мерат со ДПМНЕ...

Иначе еве ги овие двајцава пак...се додека не расчистеме со ваквите прво, нема да ни бидат криви ни албанци, бугари, грци итн. Рак рана на општеството.
Што да коментираш. Изговорите се, Комисијата го направила тоа, ке видиме во Партијата. Никаде не слушнав ЈАС. Води една од најбитните институции во држава, и од одговорите кои ги дава за да избегне одговорност, делува дека поима нема што се случува внатре кај нив.

Можеше едноставно да каже, требаше подобро да антиципираме дека многу граѓани нема на време да ги сменат документите, и да бидеме спремни подобро. Ке покажеше понизност, чесност. Вака, "јас сум безгрешен" е одлика на мини диктаторчиња. Види го, во фацата му се гледа дека е навреден од прашањето. 10 секунди го процесира гневот.

Не затоа што Боби е нешто посебно вешт, туку кандидатот за прецедник не го краси некоја особена длабокоумност...ради која и беше поставен за в.д. министер, т.е. издавач на пасоши на белосветски олош, што не би си дозволил лик-министер со грам совест.
Нула харизма. Спасовски им станува сериозен проблем на комуњариве со глупоштините што го прави. Во Куманово се запна со негов личен кандидат да му иде на Максо, и најде таков лик кој што беше предмен на општ потсмев низ градот со лапсусите, и Максо подот го избриша со него во сите соочувања. Нормално, по прв пат, Куманово доби градоначалник кој не е од СДСМ.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
Све зависи колку ќе добијат Левица, ЗНАМ, НЕ ЗНАМ и тн, битно е народот да излезе на гласање и да гласа за било кој само не за сдсш, така сдсш не би биле во можност да прават влада со сите т.н албански партии.
сдсСС го прогласувам за умрено! :oleee:

Секој резултат со кој по изборите сдсСС ќе има над 13 пратеници ќе биде голем проблем за Македонија.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
A stvarno li mislite deka ke napraete vllada bes Albancive ?
Да имаат Вмро и Левица 62 пратеници заедно, па после не е проблем ако сакате сите во влада ќе ве земеме, знам дека не можете без нас. Ама тогаш ќе се крстиме сите заедно, ако вие од Левица се комунисти :D

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.204
Поени од реакции
5.426
A stvarno li mislite deka ke napraete vllada bes Albancive ?
Дај просветли не‘ и посочи ни како внесувањето на Албанците во владата, во министерствата, во општините и во јавните претпријатија, ги подобри: македонската економија, услуги, стандард, плати и приходи, квалитетот од живеењето, меѓународната позиција од државава...благодарам.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.070
Да имаат Вмро и Левица 62 пратеници заедно, па после не е проблем ако сакате сите во влада ќе ве земеме, знам дека не можете без нас. Ама тогаш ќе се крстиме сите заедно, ако вие од Левица се комунисти :D
Ilko baba, ne mozhete da napraete vllada bez albanci. Cellata invensticija na megunarodnata zaednica, USA, zaedono so Albancive ne mozhe da padne u voda zash mu tekoll neshto na mickovski ili nekoj drug.

Дај просветли не‘ и посочи ни како внесувањето на Албанците во владата, во министерствата, во општините и во јавните претпријатија, ги подобри: македонската економија, услуги, стандард, плати и приходи, квалитетот од живеењето, меѓународната позиција од државава...благодарам.
i jas se zu toa ti shto go kazhuesh. No ocigledno ima tendecija da se napravi neshto samo makedonsko vo ova drzava, shto e veke nevomozhno.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.114
Онаа срамота и понижување што ја доживеа Обиџуко му ја спремија неговите од партија, а извршител беше Боби Христов, долго годишен лижач на комуњарски чмарови. Она на крај кога го оставија сам во темно студио, без поздрав од Боби, и брзо излагање од студиото од негова страна, беше порака наменета за Теовел еменге дека е сам и непожелен повеќе. Веројатно си ја сфати пораката, бидејќи неговите му ставија крај на неговата политичка кариера.

Член од
21 септември 2011
Мислења
713
Поени од реакции
2.189
Се гледа дека имате јако познавање од политика, особено овие од Острелија.
Законот кажува дека мандатот се дава прво на партијата што освоила најмногу гласови на изборите. Доколку таа партија не успее да договори мнозинство од 61+ тогаш мандатот се дава на втората партија што освоила најмногу гласови на изборите. Што значи тоа? Ако не е СДСМ втора како што многумина посакуваат тогаш може да биде или ДУИ или здружената ал. Опозиција. И што може да се случи? Може да се случи ДУИ да го добие мандатот и да ги земе СДСМ со нив плус ал. Опозиција колку и да ви звучи неверојатно, што е погубно за Македонија.
Најважно во моментов за Македонецот е да излезе што помасовно и да гласа без разлика за кого. Повеќе македонски гласачи, шанса за помалку ал. пратеници.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.499
Поени од реакции
8.235
Па не е баш така, не во поглед за “курвањето“, до сега повеќето субјекти се немаат јавно изнесено за нивната програма и ОДНОСОТ КОН ПРАШАЊТА КАКО ИМЕТО И ПОЧИТУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ!

Пред неколку дена јавен настап имаше и Проповедникот (по наше Поп) од Интегра и онаа што може да се заклучи е дека имаше ЈАСНИ и НЕДВОСМИСЛЕНИ ставови токму по овие прашања - рече дека за само 6 месеци би ги поништил сите наметнати обврски од страна на квислиншките инсталации, согворникот млатеше мантра дека БИЛО МНОГУ ТЕШКО.
Е па ако е тешко ајде да ја оставиме северџганија да ни биде иднината.

По се изгледа сите овие помали субјекти се нечии сателити и не можат да создадат еден фронт против квислинзиве, зошто па за секој од нив има различна причина, а најчесто едека се под капата на Калето.

Во Уставот пишува 61 глас, ама ако ти велиш така сигурно имаш и аргументи зошто ќе да е твоето?!?
Каде во уставот пишува дека има некаков бадинтер за составување на влада?
Kako shto pishav se raboti za sotruvanje na pirejot. Drugata treva pokasno ce se cisti.

Kajgana Shop

На врв Bottom