Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Да ама треба и другата страна да има желба. Во Македонија за жал сите чекаат некој друг да ја заврши работата, или мислат дека процесот треба да оди во насока народот да ги фати за раче и да ги донесе на власт. Додека нескруполозните и ниско интелигентните веќе 30 години грабаат на сите страни.

Затоа и претходно не коментирав за кој ќе биде кандидат. Сите мислат дека партиите не им даваат на квалитетните да бидат кандидати али не е баш така секогаш, доста често самите партии не можат да најдат никој пристоен да се нафати да биде кандидат. Па се завршува со луѓе како Перо Камиказа.
Од каде ти е тоа дека Цуцуловски не сакал?
И уште нешто, тој не е ист калибар како Ванковска и дузина други и ако некој сака таков кандидат да привлече тогаш и треба да го моли.
Дека во Македонија последниве децении на власт се медикритети и ...... не е вина само на системот и внатрешните фактори туку пред се е по барање на стратешките партњори.

...пред малку го погледнав видеото и за сега изгледа дека Ванковска добро се подготвила, но за понатаму важно е кој ќе биде наративот на/и кандидатите на Калето а познато е дека тој секогаш настапува со барем тројца, сепак рано е за прогнози особено што не знаеме кое и какво сценарио ни подготвиле овие од СС!
Автоматски споено мислење:

Александар Спасеновски е нов претседател на Македонија!
Кој е па тој сега?
Овие како печурки по дожд, никој не слушнал за нив ама сите сакаат да станат претседатели, иако ако гледаме реално сега на тоа мессто е Стево Стока, тогаш се е можно.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.826
Поени од реакции
10.707
Од каде ти е тоа дека Цуцуловски не сакал?
И уште нешто, тој не е ист калибар како Ванковска и дузина други и ако некој сака таков кандидат да привлече тогаш и треба да го моли.
Друже, со должна почит.. ама јас првпат го слушам овој Цуцуливски!
Озбилно ова!
А не сум некој што не прати ништо. Така да замисли просечен пензос или некој резигниран/незаинтересиран..

Со такви анонимус кандидати ништо не бива!
Океј, не знам, може човекот е измислен крој за таа работа.. ама џабе е тоа!
Кој ли ја смисли таа глупост дека претседателот требало да биде над-партиски човек?!
Па во америка тоа не бива, не па кај нас!

Точно, секој политичар (освен нашиве сссдс-дпСмне издајници) треба да работи за доброто на државата без разлика од која партија доаѓа! Ама далеку од тоа дека анонимуси или вана-би колумнисти треба да се бираат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
А ништо за тоа, тој е еден предавач во средните училишта за готвачи и е многу затворен тип, сигурно затоа не си слушнал.

П.С.
Во слободно време држеше предавања за таксисти, па од таму го знам

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Озбилно ова!
А не сум некој што не прати ништо. Така да замисли просечен пензос или некој резигниран/незаинтересиран..

Со такви анонимус кандидати ништо не бива!
Океј, не знам, може човекот е измислен крој за таа работа.. ама џабе е тоа!
Кој ли ја смисли таа глупост дека претседателот требало да биде над-партиски човек?!
Па во америка тоа не бива, не па кај нас!

Точно, секој политичар (освен нашиве сссдс-дпСмне издајници) треба да работи за доброто на државата без разлика од која партија доаѓа! Ама далеку од тоа дека анонимуси или вана-би колумнисти треба да се бираат.
Дај ми пример по тебе кој би требало да е кандидат? навистина ме интересира дали јас толку веќе се имам дистанцирано да воопшто не ги ни знам луѓето кои ете покажале капацитет.

Дека реално нема скоро никој. Сите институции каде што тие капацитети би требале да се промовираат не постојат или се комплетно деградирани.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.826
Поени од реакции
10.707
Дај ми пример по тебе кој би требало да е кандидат? навистина ме интересира дали јас толку веќе се имам дистанцирано да воопшто не ги ни знам луѓето кои ете покажале капацитет.

Дека реално нема скоро никој. Сите институции каде што тие капацитети би требале да се промовираат не постојат или се комплетно деградирани.
Држи вода муабетов, ама па ваљда по некој се наоѓа..

Јас ако би играл, нели хипотетички ова.. Би играл прљаво, јер нели “политика е к….”
Би им ја закачил Солза Грчева за кандидат!
Има р’шум да им направи низ нивното гласачко тело.. (а веруј имаат премногу незадоволни!)
А ипак типката може да помине и како левичар, и како објективно добар кандидат!

Против Гога и Стока, лаганица втор круг ;)

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.407
Поени од реакции
6.644
Најчевска на апарати :ROFLMAO:
Најче со твитерџиите на Торте ни за апарати не е. Меч со две острици му е ова на Апасиев, да не изгуби моментум пред парламентарни до горење на шарлатанкава. Не треба да иде ни со прејак кандидат пошто реално нема шанси, али боље некој да изгореше од партија што никој не го знае. Не за друго кој ќе ги гледа бабиве по билборди три месеци.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Ако не можат да најдат соодветен кандидат надвор од партијата што не го "жртвуваат" Крмов? Познат е на јавноста, зборлест, енергичен, не е пасивен, знае да ги пецне СДС/ДПНЕ/ДУИ, итн. Со бабава џам ќе свиткаат, нула енергија, не е популарна, остаток од шарените и што уште не.

Наместо да удрат на национализам и како претседателски кандидат Крмов да добие што поголемо медиумско внимание да и дигне рејтинг на партијата вака со бабава не само што ќе стагнираат него би рекол дека и ќе изгубат на гласови.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.585
Поени од реакции
66.296
Потегов на Левица е како да си направил феноменална торта, и кога треба да ја послужиш на гостите, место јаготка на врвот, да ставиш огромно гомно. Сите потези што го влечеа до сега им беа во некоја рака добри, привлекоа многу внимание на себе, ама од кај оваа бре, 0 харизма. Па не собра самата ни 10.000 потписи 2014-та, испаднаа со Стојанче Ангелов.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.549
Поени од реакции
3.740
Таман си е изборот, рачунајте дека и на контото само дека е жена ќе има добар % на гласови од неопределените гласачи.

Кога ќе видат таму имиња на ливчето како Таравари, Пендаровски и сл ќе си речат „ај барем жена е оваа“ сме немале до сега и оп 100к плус гласови за да има пазарења пред втор круг. Плус жената си е таман критички настроена кон сите до сега, без влакна на јазик

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Потегов на Левица е како да си направил феноменална торта, и кога треба да ја послужиш на гостите, место јаготка на врвот, да ставиш огромно гомно. Сите потези што го влечеа до сега им беа во некоја рака добри, привлекоа многу внимание на себе, ама од кај оваа бре, 0 харизма. Па не собра самата ни 10.000 потписи 2014-та, испаднаа со Стојанче Ангелов.
Секако Левица цели да згази на парламентарните најмногу, а за претседателските не им е битно да победат, но битно им е победникот да не биде од СДС.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.585
Поени од реакции
66.296
Секако Левица цели да згази на парламентарните најмногу, а за претседателските не им е битно да победат, но битно им е победникот да не биде од СДС.
@Spiegel убав аспект фатил.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Decki ima Makedonija mnogu podobri ludje za pretsedatel da ponudi ama pred se bi kazhal deka ovaa Babava ili kako ja narekuvate ima pogolemi Madina od Pendarko i e sigurno po harizmaticna i po principielna od nego.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.226
Ако не можат да најдат соодветен кандидат надвор од партијата што не го "жртвуваат" Крмов? Познат е на јавноста, зборлест, енергичен, не е пасивен, знае да ги пецне СДС/ДПНЕ/ДУИ, итн. Со бабава џам ќе свиткаат, нула енергија, не е популарна, остаток од шарените и што уште не.

Наместо да удрат на национализам и како претседателски кандидат Крмов да добие што поголемо медиумско внимание да и дигне рејтинг на партијата вака со бабава не само што ќе стагнираат него би рекол дека и ќе изгубат на гласови.
Verojarno i Krmov si ima ambicii i ne saka da se zrtvuva.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500

Крмов не е за претседателски кандидат, дајте не зафркавајте. Не може да се прави циркус и пародија од се.

И мене не ми е по ќејф Ванковска али ако ја тера насоката на дебатата така како што вети нема да заврши лоша работа посебно ако има барем една две дебати. Во конкуренција со Пендаровски, кој и да извадат УЧК и УЧК-Втора Лига и не-Коцарев ДПНЕ кандидат, ако има јавни дебати немам сомнеж дека ќе изгледа како најстабилниот кандидат и најдобро ќе помине во дебатите.

Ако се покаже пристојно и елоквентно на дебатите и ја задржи реториката анти-Преспански, анти-Рамковен, анти-НАТО и анти-ЕУ ќе заврши огромна работа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom