Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зошто тоа би било проблем? Тоа значи дека ти човече немаш никаква доверба во жената која ти родила две деца! Па таа ако сака да се опали со некој тоа ке го стори и овде, со комшијата, месарот, колегата... зошто да чека за ебавање да оди дури во Будва? Зошто тебе ти смета таа да оди со другарките и да ужива во песокот и морето и зошто за тоа време ти како татко да не ги причуваш децата? Еве стави се ти на нејзино место и размисли што може да се случи? Ништо! Ке си кулирате со другарите во Будва, ке си пиете пиво, ке се сончате и уживате во морската вода... ако случајно некои женски се задеваат уште во старт ке им ставеш до знаење дека си ти женет човек и дека тебе такви работи не те интересираат и дека таму си за да најдеш мир во песокот и морето а и да залечиш малку синусите, да се наспиеш ко човек... Види ваму, јас да сум женско и да сум ти жена, ке се навредам од таквиот твој став и искажана недоверба према мене ...
Абе нормален ли си, детето нема да иде на одмор и ќе седи со мене, она со другарките ќе иде у Будва.

Ај еве нека е без дете муабетов, нека е дечко и девојка, одмор е период од годината кој трае 2-3 недели и обично тогаш се иде нели на одмор и логички би било на одмор да идеш со најблискиот а тоа во случајов е девојката нели, и сеа она ти вика аа летово ја со другарките ќе идам. Епа добро иди, заедно веќе никогаш јас и ти нема да отидеме.
Ниту пак би било во ред од моја страна истото.

Секако дека има исклучоци каде се поклопуваат да речеме некои планови и едниот иде со другарите другата со другарките. Ама ете мене лично ми би мило тапа да идам така на одмор.

Овде не зборам за 2-3 дневни екскурзии негде низ Европа со другарка.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.771
Поени од реакции
19.081
Абе нормален ли си, детето нема да иде на одмор и ќе седи со мене, она со другарките ќе иде у Будва.

Ај еве нека е без дете муабетов, нека е дечко и девојка, одмор е период од годината кој трае 2-3 недели и обично тогаш се иде нели на одмор и логички би било на одмор да идеш со најблискиот а тоа во случајов е девојката нели, и сеа она ти вика аа летово ја со другарките ќе идам. Епа добро иди, заедно веќе никогаш јас и ти нема да отидеме.
Ниту пак би било во ред од моја страна истото.

Секако дека има исклучоци каде се поклопуваат да речеме некои планови и едниот иде со другарите другата со другарките. Ама ете мене лично ми би мило тапа да идам така на одмор.

Овде не зборам за 2-3 дневни екскурзии негде низ Европа со другарка.
Да ама и а такви шо не ги оставаат ни на два дена до Охрид да одат камоли низ Европа
Фала богу дека кога имам можност само за еден одмор ќе одам со партнерот, ама ако ми испадни да одам на неколку дена плус негде со другарки, ќе одам и со нив

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Зошто се објаснувате не ми сте јасни воопшто. За вакви пациенти има еден лек.
Прегледај го приврзокот 406035
Е оти са вака?
Него, Чоколисимо ми беше на блок едно добри 2-3 години. ЕДИНСТВЕНИОТ член на форумот кој сум го штекнал да не гледам шо пиши оти еднаш ја затупивме (не се сеќавам на темата, мислам за корона беше) и ко пијан за стап - не попушта бре.

Еве сношти морав да ја одблокирам за да ми стигаат нотификации кога ќе ми реплцира да си напрајме муабет хахахахаххахаа

Е са, нема да оди на блок ама нема ни да се цитираме оти сношти до 2 саатот ми реплицираше (и јас неа), а денес прва смена на работа, не оди бе брат, не оди :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
јас се сложувам со тебе во аспект дека доколку неколку е промискуитентен и сака да направи превара, истата ќе ја направи независно од ситуацијата и местото каде што се наоѓа, никаде тоа не го оспоривме на темава, но не треба такво однесување да поттикнуваме и да мотивираме како партнери дури и кога партнерката не е таква.

не се работи само во фреквенцијата на излегување со другари или другарки, туку и се работи и за местата на излегувања со тие другари и другарки, како и времето кога се излегува со тие другари и другарки.

никој не вели дека е проблем тоа што ради одржување на контакт и задоволување на потребата за социјализирање со истиот пол кој што сме дека треба да прекине при влегување во врска, но не значи дека тоа одржување на контакт или задоволување на таа потреба треба да се извршува на места и времиња неадекватни за личност во врска, како што се журки и ноќни клубови во касни саати, затоа што тука веќе се работи за задоволување на скроз други потреби од типот на задоволување на потребата за пажња од спротивен пол или можеби држење на опциите отворени.

нема никој тука мислам проблем неговата партнерка да излезе преку ден на кафе или сок со пријателка со која што другарува долга низа години и на тој начин да си ја задоволи потребата за социјализирање со луѓе од ист пол или пак чисто ради одржување на контакт со личноста, исто како што верувам дека мнозинството девојки во врска не би имале проблем со нивниот партнер да излезе со неговите другари или со неговиот другар на шетња низ маало или пак да одат да изиграат фудбал или пак на кафе, во време адекватно за истото.

не е споредливо воопшто излегување на кафе преку ден со другарка или колешка за која што партнерот знае со излегување со другарки од кои скоро секогаш мнозинскиот дел се сингл, на места наменети за сингл луѓе, каде што алкохолот е често инволвиран, исто како што не би било во ред на маж кој што е во врска или брак да излегува по бордели и стриптиз барови со неговите другари, затоа што шансата да направи нешто е значително поголема, далеку подостапна и далеку полесна.

затоа и се сложувам со изјавата на членот дека шансата и поштениот човек ќе го направи арамија, може неколку пати личноста да излезе и да не направи ништо, но голема е шансата дека доколку е често таквото излегување на такви места дека постои голема можност или пак скриена желба да направи нешто такво.

јас ја цитирав членката и нејзиниот пост каде што вели дека било сулудо после напорна работна недела да не излегла со нејзините другарки што само ми укажува на нејзините приоритети, па затоа и ја прашав, зашто доколку имала напорна работна недела, викендот не би го искористила поминувајќи квалитетно време со сопствениот партнер, макар и излегувања на такви места со сопствениот партнер, на што реално не добив одговор.

не може да уживаме во бенефитите на врската/бракот, а истовремено нашето однесување спрема партнерот да биде како да сме сингл, или општеството да те перцепира како сингл.

никој излезен на журка или во дискотека во касни саати кога ќе види личност од спротивен пол не му е првата мисла дека истата е во врска или во брак, и истото не е без причина.

не е секоја постапка на жената надвор од дома потенцијална можност за превара, но излегување на било кој од партнерите на места наменети за сингл луѓе, каде што истите се мнозинство и каде што е инволвиран алкохол, без сопствениот партнер и те како е перцепирано како потенцијална можност за изневерување, и мислам дека секој разумен човек истото го перцепира како такво, затоа што такви постапки не се природни, ниту логични за личност која што има партнер.

истото го сметам и одење на одмор со другарки, доколку веќе слободното време го приоритизираш за излегување на места каде што мнозинството се сингл, каде што е инволвиран алкохол, сметаш дека наместо одење на одмор со партнерот треба да одиш на одмор со другарки, тогаш местото и не ти е во врска и веројатно треба да изживееш одредени работи во животот пред да влезеш во врска, за истата таа врска да ти биде и здрава, и стабилна, како и долготрајна без константни сомнежи, кои што се природна реакција на такви постапки.

зарем исто е одење во маркет со излегување во касни саати со другарки (од кои пак можам да се кладам скоро секогаш мнозинството се сингл) во ноќни клубови и дискотеки каде што е инволвиран алкохолот или пак можеби и некои други супстанци? каде е поголема шанса личноста да направи (не)намерна грешка, при пазарување во маркет, при пиење на кафе со другарка или другарки преку ден, или пак при излегување во дискотека или ноќен клуб каде што е инволвиран алкохол, без присуство на сопствениот партнер?
А каде тоа ние промовираме промискуитет? Ако жената излезе без својот маж не значи дека е развратна и промискуитетна личност побогу. Значи има разлика меѓу имање сериозна врска и опивање и дружба со непознати луѓе и излегување на пијачка, вечера, муабет или whatever со твоето друштво, со твоите пријатели. Во првиот случај да, треба да си ставите прст на глава и да се запрашате со кој сте во врска, а во вториот случај да бидете благодарни што целиот нејзин свет не се врти околу вас (затоа што по извесно време и вас ќе почне да ве гуши тоа, верувај).

Се се сведува на тоа дали веруваш или не веруваш во партнерот. Ако не веруваш, џабе е. Затварањето дома нема да го превоспита.

fat

Член од
3 ноември 2014
Мислења
54
Поени од реакции
117
Nikoj tuka ne vika deka e problem devojka mi da ide so pribrani drugarki da pijat po edno pivo i da se vratat po doma so deckovcite/mazite, ne znam na kogo bi mu smetalo toa. Ovde zborime za izlaganje u diskoteka do 4 so 5 singl drugarki sto ja pravi situacijata 20x pati polosa i za dvajcata, ako voopsto ste u seriozna, a ne vo degenerirana otvorena moderna vrska i da ste okej so toa partnerot da prai muabet so randoms i da flertuva pa da dojde doma i da ti kazuva kolku te saka.

E

enzo8

Гостин
Друга тема на муабет: Одење на одмор со сингл другарките.
Сигурно и ова е у ред според 2 3 тука.
Летово ја пуштив девојка ми на одмор со другарки(две, сингл) и после два месеци ми раскина.
Сега ме ставаш на мисла вака.
:oops:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.771
Поени од реакции
19.081
Да да важи, ќе отидеш во дискотека после 01:00 часот и ќе пиеш флаширана вода и ќе стоиш како здрвена Марија. Верувам во ова. А ако случајно го правиш тоа тогаш фрли се од првиот мост.
Не јас, реков има и такви, не значи дека ако излезиш некаде мора да се здрвиш од пиење.

J

joli1

Гостин
А каде тоа ние промовираме промискуитет? Ако жената излезе без својот маж не значи дека е развратна и промискуитетна личност побогу. Значи има разлика меѓу имање сериозна врска и опивање и дружба со непознати луѓе и излегување на пијачка, вечера, муабет или whatever со твоето друштво, со твоите пријатели. Во првиот случај да, треба да си ставите прст на глава и да се запрашате со кој сте во врска, а во вториот случај да бидете благодарни што целиот нејзин свет не се врти околу вас (затоа што по извесно време и вас ќе почне да ве гуши тоа, верувај).

Се се сведува на тоа дали веруваш или не веруваш во партнерот. Ако не веруваш, џабе е. Затварањето дома нема да го превоспита.
никаде не реков дека вие промовирате промискуитет.

не реков дека жената е развратна или промискуитентна доколку излегува без партнерот (поготово не денски, чат-пат на кафе со долгогодишни пријателки), но излегување со другарки (кои повторно ќе кажам, у мнозинство случаеви поголемиот број од нив се сингл скоро секогаш) по ноќни клубови, дискотеки во касни саати без сопствениот партнер се ситуации кои што се карактерни за врска или брак во распаѓање, поготово кога тоа е ептен честа појава, каде што се приоритизира дружба со пријателки по такви места, наместо квалитетно проведено време со партнерот.

од друга страна, излегување со друштво, со мои пријатели не е никаква гаранција дека нема непријатни ситуации да се случат, речи нема ситуации каде што личности вараат, флертуваат со други луѓе пред сопствените пријатели или пријателки, дури и сингл пријатели и пријателки многу често се поттикнувачи на такви однесувања, што од љубомора, што од несогледување на перспективата на другарот и другарот и намерно минимализирање на важноста на врската во очите на тој што е во романтична врска или брак.

за да ти ја доловам мислата, мислиш дека нешто мењава тоа што нема да излезам со некои рандом луѓе и ќе излезам со мои долгогодишни пријатели во стриптиз бар или бордел? не игра клучна улога со кого си (иако е важно), колку што игра улога каде си и кога си таму.

точно, голема улога игра довербата во партнерот, но постапки од тој калибар се оние кои што ја рушат таа доверба спрема партнерот и ствараат сомнежи во една врска, не можеш ти со твоите постапки да ствараш сомнеж кај партнерот, а потоа кога истиот ќе ти го укаже тоа да тврдиш дека бил љубоморен, бил посесивен, бил контролирачки диктатор.

ако твојот партнер после работа отиде кај колешката од работа дома и истиот ти тврди дека ништо не се случувало, дека не флертувале или пак можеби имале сексуални односи, дали нема да имаш сомнеж во него и во самата ситуација? нема ли истото да го сметаш за неправилно, или пак ,,ако сака да вара ќе вара" и нема врска тоа што заузет тип отишол дома кај колешка од работа каде што многу работи би можело да се случат, од која скоро никоја не е апсолутно позитивна, исто како што е случајот со ноќни клубови, дискотеки, кажи ми една позитивна работа за таа постапка и за партнерот, и за врската?

не е во затворање дома, ако е работата дојдена да мораш да се понашаш микроменаџирачки и да ја држиш на ланци истата, тогаш значи дека одамна е време за раскинување, затоа што зрела личност и зрел партнер кој што те сака и почитува нема да се доведува во ситуации кои што би ти стварале било какви сомнежи за неговата лојалност, и на тој начин да ја наруши состојбата и довербата во врската.

едноставно однесувањето вон врска и во врска треба да се скроз различни, однесување без да си во врска исто како да си, или пак однесување во врска како да не си во врска е скроз погрешно и рецепт за немање на романтична врска, или пак за распад на врска/брак, нарушена доверба, екстремна љубомора, посесивност, и останати карактеристики кои што се резултат најчесто на такви однесувања, затоа што е ептен ретко некој да стане екстремно љубоморен или посесивен доколку личноста од другата страна не направила постапки кои што укажуваат на ,,потреба" од истото.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Летово ја пуштив девојка ми на одмор со другарки(две, сингл) и после два месеци ми раскина.
Според овие кои прогресивно размислуваат на темава (да не речам жените), сам си крив.

Не ја пуштај, не чиниш. Ја ограничуваш.
Пушти ја, зошто си ја пуштил не ти била битна / не си ја ебел како треба, дрн дрн дрн...

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
Според овие кои прогресивно размислуваат на темава (да не речам жените), сам си крив.

Не ја пуштај, не чиниш. Ја ограничуваш.
Пушти ја, зошто си ја пуштил не ти била битна / не си ја ебел како треба, дрн дрн дрн...
Богами ако не ја ебеш ко што треба има и те како легитимно право да ти раскине.

J

joli1

Гостин
ме интересира колкава е шансата дека тие другарки цело време се обидувале да ја минимизираат вашата врска во очите на твојата поранешна партнерка и да ја мотивираат и можеби принудуваат истата да прави постапки (и истите да и ги релативизираат се со цел твојата поранешна да не се чувствува криво за нешто што знае дека не е правилно) кои што би ви ја нарушиле врската.

можам и да се кладам дека доколку си поставил одредени граници во врската и поранешната партнерка ги споделила со тие другарки, тие сигурно и викале дека си бил контрол фрик, манипулатор, диктатор и останато, затоа што они гледаат на работите од перспектива на слободна жена.

едната е зафатена, двете се слободни, на место далеку од тебе, едноставен рецепт за да отиде врската/бракот у курац.

едно од најголемите и најштетните надворешни влијанија во една врска се сингл другари и сингл другарки.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
никаде не реков дека вие промовирате промискуитет.

не реков дека жената е развратна или промискуитентна доколку излегува без партнерот (поготово не денски, чат-пат на кафе со долгогодишни пријателки), но излегување со другарки (кои повторно ќе кажам, у мнозинство случаеви поголемиот број од нив се сингл скоро секогаш) по ноќни клубови, дискотеки во касни саати без сопствениот партнер се ситуации кои што се карактерни за врска или брак во распаѓање, поготово кога тоа е ептен честа појава, каде што се приоритизира дружба со пријателки по такви места, наместо квалитетно проведено време со партнерот.

од друга страна, излегување со друштво, со мои пријатели не е никаква гаранција дека нема непријатни ситуации да се случат, речи нема ситуации каде што личности вараат, флертуваат со други луѓе пред сопствените пријатели или пријателки, дури и сингл пријатели и пријателки многу често се поттикнувачи на такви однесувања, што од љубомора, што од несогледување на перспективата на другарот и другарот и намерно минимализирање на важноста на врската во очите на тој што е во романтична врска или брак.

за да ти ја доловам мислата, мислиш дека нешто мењава тоа што нема да излезам со некои рандом луѓе и ќе излезам со мои долгогодишни пријатели во стриптиз бар или бордел? не игра клучна улога со кого си (иако е важно), колку што игра улога каде си и кога си таму.

точно, голема улога игра довербата во партнерот, но постапки од тој калибар се оние кои што ја рушат таа доверба спрема партнерот и ствараат сомнежи во една врска, не можеш ти со твоите постапки да ствараш сомнеж кај партнерот, а потоа кога истиот ќе ти го укаже тоа да тврдиш дека бил љубоморен, бил посесивен, бил контролирачки диктатор.

ако твојот партнер после работа отиде кај колешката од работа дома и истиот ти тврди дека ништо не се случувало, дека не флертувале или пак можеби имале сексуални односи, дали нема да имаш сомнеж во него и во самата ситуација? нема ли истото да го сметаш за неправилно, или пак ,,ако сака да вара ќе вара" и нема врска тоа што заузет тип отишол дома кај колешка од работа каде што многу работи би можело да се случат, од која скоро никоја не е апсолутно позитивна, исто како што е случајот со ноќни клубови, дискотеки, кажи ми една позитивна работа за таа постапка и за партнерот, и за врската?

не е во затворање дома, ако е работата дојдена да мораш да се понашаш микроменаџирачки и да ја држиш на ланци истата, тогаш значи дека одамна е време за раскинување, затоа што зрела личност и зрел партнер кој што те сака и почитува нема да се доведува во ситуации кои што би ти стварале било какви сомнежи за неговата лојалност, и на тој начин да ја наруши состојбата и довербата во врската.

едноставно однесувањето вон врска и во врска треба да се скроз различни, однесување без да си во врска исто како да си, или пак однесување во врска како да не си во врска е скроз погрешно и рецепт за немање на романтична врска, или пак за распад на врска/брак, нарушена доверба, екстремна љубомора, посесивност, и останати карактеристики кои што се резултат најчесто на такви однесувања, затоа што е ептен ретко некој да стане екстремно љубоморен или посесивен доколку личноста од другата страна не направила постапки кои што укажуваат на ,,потреба" од истото.
Па мислам дека сите се согласуваме за журкањето до 5-6 саат сабајле, идењето кај колеги сама или кај колешки сам, па и за одморите се согласувам. Секој поединец треба да има граници кога е во прашање сопственото однесување, а и да ги почитува границите на партнерот.

Инаку во рани 20ти, па и до кај средина на 20ти океј, ама како идат годиниве мене се потешко ми е излегувањето. Да не зборам па за журкање до 5 сабајле. Последно, цела недела ми требаше да се опоравам од излегвање иако не пиев ни капка алкохол. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom