Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.969
Поени од реакции
8.629
1. Непочитување
2. Железа на лице
3. Пластични обетки како прстен на уши
4. Под 2 и 3 се како yellow flag дека ќе дојде скоро точка 1, ако сеуште не била присутна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Предвидливи ти се жените и нивните реакции, предвидливи се и твоите постови за жените драг Сусаро.

Ах, колку е предвидлив животов :D
Се до моментот додека не те снајде нешто непредвидливо.
Vo postovite na Sussaro nema nisto novo ili necueno, bezmalku sekoj maz gi znae, gi pisal Sussaro ili ne, ne e toa nekoja tajna ili neznam sto. Toa vie ne ste naviknati nekoj taka da ve sogoli do gola koza, da si gi citate vasite mentalni gimnastiki za koi ste smetale deka se najgolema tajna vo univerzumot taka lesno objasneti, ko za na malo dete so se veli, pa vi e malce cudno i se najdvate vo nebrano. Nikoj ili skoro nikoj nema da go pisi ona sto Sussaro go pisi, ne deka i sam ne go znae tuku nejkat da vi go krsat filmot pa glumat ludilo oti generalno nisto dobro nema da izlezi od toa, pa kao ja igraat igrata.
I volkot sit i ovcite na broj rabotata :toe:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.097
Vo postovite na Sussaro nema nisto novo ili necueno, bezmalku sekoj maz gi znae, gi pisal Sussaro ili ne, ne e toa nekoja tajna ili neznam sto. Toa vie ne ste naviknati nekoj taka da ve sogoli do gola koza, da si gi citate vasite mentalni gimnastiki za koi ste smetale deka se najgolema tajna vo univerzumot taka lesno objasneti, ko za na malo dete so se veli, pa vi e malce cudno i se najdvate vo nebrano. Nikoj ili skoro nikoj nema da go pisi ona sto Sussaro go pisi, ne deka i sam ne go znae tuku nejkat da vi go krsat filmot pa glumat ludilo oti generalno nisto dobro nema da izlezi od toa, pa kao ja igraat igrata.
I volkot sit i ovcite na broj rabotata :toe:
Што знам Владе…
Не би се кладел у ова: “секој маж безмалку го знае..”!
Не сме баш толку паметни ни ние..

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Дај ве молам некој нека отвори тема за на Сусаро жените и колку се предвидливи и сите исти, се изначитавме, пуштивме две три солзи за тешката судбина што не може да се најде различна, ама секаде каде што ќе го видам, посебно ако реплицира на жена, точно од збор до збор знам што е пишано.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
Предвидливи ти се жените и нивните реакции, предвидливи се и твоите постови за жените драг Сусаро.

Ах, колку е предвидлив животов :D
Се до моментот додека не те снајде нешто непредвидливо.
Па да, се. Јас не ги пишувам за да бидат непредвивливи, баш напротив јас ги пишувам баш затоа што се предвидливи. Затоа што репетиција ест матер студиорум. Затоа што мажи лошо реагираат под дејство на пичка па макар и била равенка 2+2=?

Има и други машки кои не прошле некои лекции. Лошо воспитување од мајките кои ги учеле на женско да се попушта и дека се емотивни и не треба грубо со нив, секогаш треба со почит или мала/никаква социјална школа чувани под стаклено ѕвоно или комбинација од овие и многу други работи.

За нив овие работи може и да се нови и нешто што не го знаеле до сега. За вас знам дека не се. На краставичарот што ќе му објаснуваш за краставици.
Затоа реков постовите мои се обично наменети за машката публика. Женската пубилка совршено добро е упатена во тие тематики.
Затоа и за тебе како женско постовите мои се предвидливи. Знам дека знаеш каква е ситуацијата и без јас да објаснувам.

Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
Ако ти се верува прва работа што ми текна кога го допишав постот беше дека првото нешто што ќе им текне на сите жени (и некои мажи како Igec) кога ќе го прочитаат постот е дека сум претерал па затоа го ставив и последниот пасус. Така што на шала на смеа ваквиот коментар го очекував само прашање беше кој прв ќе го пише. У случајот ти. Не можам да ти опишам колку ми се предвивливи жените и нивните реакции и колку ретко ме изненадуваат.
Ufff dobro e shto ni pojasni detalno eve jas cel den grizam nokti i se tufkam koj li mu se red flags na Sussaro, dali kje najde nekoja soodvetna kandidatka ili kje go lishi svetot od potomstvo i shto li kje se pravi togash, kako kje se prebrodi takva tragedija, ima li poenta vo postoenjeto na coveshtvoto ponatamu itn itn.
Relax druzhe, ti kazhav vekje ne e nisto tragichno ako ne oformish semejstvo, shto pobrzo se pomirish so toa kje bidesh mnogu pospokoen, a vaka mora celo vreme da si barash validacija od boys' clubot na kajgana i da reciklirash edni isti postovi po sto pati vo ischekuvanje na virtuelni aplauzi i tapsanja po ramo.

Toa sho go pravat zheni so dekoltinja i helanki po insta, ti go pravish na forumov.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
Е сега во конкретниве теми жени реагираат на два начина кога ќе пишеш работи што не им се свиѓаат:

1. Хехехе, ти имаш мало куре и инсел си немаш пичка видено во живот.

2. Ако првото не им успеаа и малце ги спастриш следи пасив-агресивот: Јас не знам зошто ти губиш време со мене чим сум таква глупа и не сум на твое ниво, ти секако си најпаметен бла бла.

Заедничко и за двете овие е што се емотивни реакции без никакви издржани и логички контрааргументи.
Е сега многу ретко на времето на пример имаше една членка мислам Мнемозина се викаше каде што ми реплицираше поконкретни работи што захтеваа дискусија и беше малку од малку поконкретно нешто. Јас не викам дека треба сите да се согласат со мене, ама дај бе нешто пишано каде што гледам дека си употребил мозок. Нека е најспротивно на моето, дај да видам кохерентна конструирана мисла и став. Не. Хехехехехе мал ти е курот, инсел си, се надевам еден ден ќе си најдеш некоја ко за тебе хехехе. И после се вреѓаат кога им викаш дека емоции им се во 6-та а мозок во лер.
Дај ве молам некој нека отвори тема за на Сусаро жените и колку се предвидливи и сите исти, се изначитавме, пуштивме две три солзи за тешката судбина што не може да се најде различна, ама секаде каде што ќе го видам, посебно ако реплицира на жена, точно од збор до збор знам што е пишано. Не сум некој верник ама ајде ќе го замолам господ нешто.
Господе те молам испрати ни ја различната!
Мислам, јасно ти е дека само треба да седам со скрстени раце, ти сама ќе ми ја довршиш работата нели? Или уште не сфаќаш дека сама ми ја завршуваш работата?

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Не си единствена. Имав колешка на пример со две ќерки. И ми викаше дека ги охрабрува ќерките да се дружат со машки. И јас демек глуп сум ја прашав Зошто? Затоа што вика јас бев растена со машки, машките се "почисти". Тоа почисти и значеше демек директни се, се држат меѓу себе не си прават педерски работи позади грб и лојални се. И кога си во средина кога се вреднува логика, транспаретност, неправење педерски работи зад грб и слично, човек може да се прилагоди на тоа.

Ова можам да ти кажам само мое мислење пошто не сум стручен антрополог или сличен евеолутивен научник, можам само емпириски да ти одговорам така што земи го ова ненаучно.

Верувам дека полот има инклинација да го одредува карактерот. Мислам дека имаше истражување дека женски бебиња имаат поголема дарба за препознавање на фацијални емоции, во стил мало намрштување ќе го забележат, а машко бебе нема и дека еволуцијата ги има однесно во таа насока емоциите да им се основен темел и улога во општеството, со мажот и со другите жени од племето.

Е ама исто верувам дека интеракцијата со средината, напорот, трудот, влијанието од останатите како и желбата на самата индивидуа да користи повеќе мозок може да влијаат на тоа.

Или упростено гледано еве вака. За мене е исто како зависнот од хероин. Хорсајлата има инклинација (иако не вродена нели) да се води по тој нагон на следна доза и во 94 од 100 случаеви знаеш дека ќе земе пак. Тие 6 од сто се тие што се излечиле.
Истото сакав да ти го напишам, дека кај нетипичните жени донекаде успеала дресурата од страна на мажите, но тоа не значи дека во одреден момент целата женскост нема пак да излезе од нив. Во основа се работи за една многу стара дискусија, nurture or nature. Денес живееме во свет на комплетна свртеност кон nature аспектот кај женската популација, и резултатите сите можеме да ги видиме. Не се баш најсјани. Женскиот принцип како доминантен значи крај на редот и моралот во општествата.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
1. Извадила цицки и газови на социјални мрежи. Ретко што е поодвратно од потребата за општонародна валидација изразена преку сексуализацијата. Тука иде песната:

2. Тесно поврзано со првото. Ги брише сликите од точка број 1 во моментот кога ќе влезе во врска. Чим така прави, со голема веројатност ќе крие работи од тебе.

3. Нетранспарентност. Заобиколува да збори некои поосетливи теми посебно врски и претходни партнери. Со голема веројатност знае дека нема да ти се допадне тоа што ќе го слушнеш и затоа ќе те лаже и ќе крие од тебе работи.

4. Многу битно. Ако има мотивациони постови од типот на She needed a hero so she became one или особено If you can't handle me at my worst you don't deserve me at my best бегај на спротивна страна како да те брка крокодил. Најчесто неприметлива е разликата меѓу нејзиното best и worst, ќе си речеш ако ова ти е best што ли ти е worst. Принцеза синдром, бегајте од овие. Не сериозно, го видите ли ова worst и best бегајте како од колера.

5. Реагирање на прва, носење исклучиво емоционални одлуки, јазик пред мозок, непромислување на работи и импулсивност. Ќе те чекаат нервни испади секој ден и караници без логичка позадина. Секојдневни микроагресии. А тоа не ти треба во животот. Ти треба раат.

6. Разведена со дете. За ова подолго ќе треба да се објаснувам не е за сега.

7. Има над 23 и уште верува во комунизам, анархизам, лгбтќуфхцчџшизам. Со голема веројатност ќе си остане глупа, а младоста не била оправдување во нејзиниот случај.

8. Феминистка. Што ќе ти е партнерка покрај која ќе се осеќаш како да си во хомосексуална врска? А ти стрејт.

9. Промискуитетност, посебно придружена со точка 3.

10. Материјалистка. Нема што да се објаснува тука, ќе те гледа како парчиња евра.

11. Провинцијалка. Само по себе ова не е црвено знаме, ама за да бидеш сигурен уште од старт кажи и дека не ти е решено станбено прашање и види како ќе се понаша понатаму. Ама кажи и како демек надоврзување на некој друг муабет онака ноншалатно да не биде приметно дека тоа и го потенцираш, да не и текне зошто ја отвораш таа тема.

12. Веднаш ги убрзува работите после стапување во врска. Сака што побрзо брак, деца. Посебно ако е над 30. Во превод тоа значи дека не те сака тебе поради тебе туку како инструмент да си го среди животот, а не и останале многу опции. Посебно ако иде ова со преголема финоќа. Значи комбинацијата на тие две работи брзањето за брак и бидувањето префина со тебе одма треба да ти светне алармот. Тоа ќе биде и посебна точка 13.

13. Предобро се однесува кон тебе. Да се разбереме жена е во прашање не будистички монах. Ако си кажеш-Вака жена се нема добро однесувано со мене никогаш оваа е најдобрата за мене-закочи малку и прво провери некои работи посебно точки 3, 6 и од 9 до 12. Многу често вонстандардното добро (ко за женско) однесување кон еден маж најчесто крие тешки срања кои подоцна ќе испливаат на површина кога ќе биде касно, во брак и со родено дете или две. Скоро секогаш жените работите што сакаат да ги скријат ги компензираат со вонстандардна финоќа и удоволување кон машкото затоа што знаат дека тоа пали кај мажите.

14. Преголема флертоидност. И годи машко внимание во квантитет на што повеќе мажи. Твоето никогаш нема да и биде доволно. Прашање на време е кога една вечер таа флертоидност со момент на слабост и чашка плус ќе отиде у курац и тоа во буквалната смисла на зборот. Жена која е материјал за врска или брак знае дека треба поладно и порезервирано да комуницира со други мажи.

15. Непреземање на никаква одговорност за ништо. Тоа ќе го приметиш уште од старт. Ако за сите пропаднати врски ги криви бившите, ако за сите фамилијарни проблеми дома сите се криви само она не е тогаш истото ќе те чека и тебе. Ти ќе бидеш крив за се и ништо нема да биде нејзина одговорност за ниту една работа. Извини или она да згреши нема да постои во нејзиниот речник.

16. Типот на бивши со кои била, долгите врски. Не постои подобар индикатор за оценување на жена од ова. Ај дур била тинејџерка до некаде се јаде, ама после ако била со идиоти, клошари, куртони, а сама ги бирала не ти треба таква. Жена со свое јас не би била со такви. Да, секој на старт може да згреши во проценка на карактер ама ако останала со таков 5 години не може да се пере на таа карта дека згрешила во проценка. Ај месец, два, три, шест добро, ама се над тоа не е грешка во проценка, туку свесно останување во срањата.

17. Била со муслиман. Одма клоца. Одма, под итно. Ова уствари треба да е меѓу првите прашања уште на дејт. Ако била со муслиман или благонаклонето гледа кон нив нема што таква утре да ти одгледува деца. Муслиманите се дното на човековото постоење. Ако се спуштила толку ниско не е за тебе, вреднувај се. Ама апсолутно не смее да пројде аргументот-Ама он не е е од таквите, многу е модерен и слично. Ако тој аргумент и функционирал во глава значи е глупача тешка. А ако знаела што стварно ја чека и пристанала тогаш била свесна дека е куртон за една употреба. И во двата случаеви не ти треба.

18. Ако каже-Ама јас сум различна од другите жени-веруј дека иста е како другите жени.

Тоа за сега. Некој може да каже дека е ова огромна прибирливост пошто се многу точки ама ако ги разгледаш сите една по една ништо не излегува од она што треба да биде дифолт. Ништо од наброеното не е нешто екстра специјално или посебно захтевно, нема никакви стој на глава или акробатика моменти. Вака треба една сосем нормална женка да се однесува.
искрено, дел од наведениве сакав и јас да ги додадам при дискусија со членовите, и ќе кажам дека се сложувам со тебе.

во врска со првото, јас лично сум роден, израснат и живеам во град кој што не е Скопје, но сум бил сведок на многу жени од моја околина кои што одеа на факултети и работеа во Скопје се со цел за да упецаат таков маж или пак дечко и да се преселат таму да живеат, некои дури и го одложуваа факултетот се со цел да пронајдат некој таму.

истотака, истото сум го приметил и со девојчиња од околни села каде што живеам кои што приоритет им е да се омажат во град, или доколку се омажат со некој од сопственото село или од соседното, истиот да го форсираат да продаде што има во селото (нива, куќа) и да одат да живеат во најблискиот град или во главниот град.

долго време сум сметал дека зависи од човек до човек, но сепак многу често кај мнозинството девојчиња од села биле евидентни некои малограѓански карактеристики кои можеби мене ми биле одбивни.

(пред да почнете да напаѓате, сево ова е мое мислење базирано на мое искуство)

добро е што го напомена моабетот за типки кои што предобро се однесуваат спрема тебе или глумат некоја невиност и наивност, за на крај таа наивност да ја користи кога ќе ја соочиш со некои нејзини постапки, како и самиот моабет дека не е она како другите и нема причина зашто да сумљаш и слично, сметам дека секој маж во животот се има испечено на една ваква и можеби истите се причина за да не веруваш повеќе во зборови туку само во постапки, дури и утре да се сомневаш во двата збора ,,те сакам" кажани од личност од женскиот пол.

за константното флертување, дури и пред сопствениот партнер со други мажи, како и јавно (по пат на социјални мрежи) и пред него барање пажња и валидација преку специфични начини на однесување или пак облекување нема што да говорам, мислам дека на сите ни е јасно.

одличен пост и се сложувам со тебе. (y)
Ај и до двајцата, па ако имало некоја што барала со стан, не значи дека сите се такви. Едно чудо Скопјани и Скопјанки газец ќе дадат за имотите што се по провиција, има дури и нормални фамилии низ провинција кои ако решат да продаваат таму може да купат цели спратови од зградите во Скопје. Патем и тоа се случува, пола од тие недвижностите што се продадоа во последни 10 години низ Скопје се купени од тие од провинција ;)

Јас познавам повеќе клошари од Скопјаните и Скопјанките кои газето ќе го дадеа за да ги извади некој од станот што го делат со баба им Трајанка, отколку од провинција. Од цел град кај мене, прашање дали 3% живеат во зграда и станови, 90% имаат нивни куќи од кои ретко која е помала од 80-90м2 (најчесто 150+м2). Таква не ви седи ни 2 минути по тоа голубарниците скопски кои ги делите по 3 генерации, и единствено чаре за да се ожените е да скини конци бабата/дедото во другата соба.

Без разлика дали се од провинција, или од Скопје, тие таквите ви се покриени во материјалистки, и еден од најлесните видови за препознавање.

тоа е и целиот моабет lester, затоа треба да знаеш што сакаш и што бараш во една врска и во еден брак и да го најдеш истото или колку што е можно приближно.

за мене лично и таа ,,популарност" на потенцијалната партнерка во општество или во друштво е можеби red flag.
Ако знаат, нема да кукаат тука по темитe и да плачат како ги заебале :)
Тука лежи маката кај нас мажите, најголем дел од времето мислиме со долната глава, и затоа ќе имаш плачки и лелекања.

Неколку едноставни совети од мене: не трчај по тие популарните, стави си реални очекувања и направи си математика преку што можеш да прогледаш, не слушај ги многу тие пребирливите што и самите не успеале да најдат/или тие што вечно ги заебува некоја (проблемот е до нив и нивните вештини за процена, не до жените), не чекај премногу.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.891
Поени од реакции
6.166
Многу работи сте спомнале и за многу се сложувам. Една работа која никој ја нема спомнато е глумење жртва.

Значи било што да преговориш, било што да речиш и да се отвориш за некој проблем или нешто поврзано со неа, ќе изглуми таква жртва и на крај ти ќе излезеш крив.

Подалеку од вакви.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.811
Поени од реакции
3.010
Знам дека ова нема врска со темата, и дека многумина ќе мислат дека е глупост, но јас верувам дека има судбина, има нешто, предодредено е некој да се сретне со некој и да се спојат две души, доста сум спиритуална и религиозна, знам имам почувствувано и други работи кои не биле случајности не се поврзани со љубов и партнер но тајмингот си го прави своето, некогаш.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.829
Поени од реакции
6.435
Знам дека ова нема врска со темата, и дека многумина ќе мислат дека е глупост, но јас верувам дека има судбина, има нешто, предодредено е некој да се сретне со некој и да се спојат две души, доста сум спиритуална и религиозна, знам имам почувствувано и други работи кои не биле случајности не се поврзани со љубов и партнер но тајмингот си го прави своето, некогаш.
бејбе каква спиритуалност и религиозност. Универзумот е матрикс, збир од единици и нули, формули. Тој е комплетно релативен и индиферентен, не разликува добро од лошо, дури и да го разликува стои незаинтересиран пред сето тоа.
Е сега ние што сме измислувале прикаски и глупости дека тој бил дедото праведен тоа си е на наш товар, за тоа не е тој/таа/тоа/или нешто измеѓу крив.

За жените и јас кон браќата да се надоврзам сето пачаври разбираш

J

joli1

Гостин
Ај и до двајцата, па ако имало некоја што барала со стан, не значи дека сите се такви. Едно чудо Скопјани и Скопјанки газец ќе дадат за имотите што се по провиција, има дури и нормални фамилии низ провинција кои ако решат да продаваат таму може да купат цели спратови од зградите во Скопје. Патем и тоа се случува, пола од тие недвижностите што се продадоа во последни 10 години низ Скопје се купени од тие од провинција ;)

Јас познавам повеќе клошари од Скопјаните и Скопјанките кои газето ќе го дадеа за да ги извади некој од станот што го делат со баба им Трајанка, отколку од провинција. Од цел град кај мене, прашање дали 3% живеат во зграда и станови, 90% имаат нивни куќи од кои ретко која е помала од 80-90м2 (најчесто 150+м2). Таква не ви седи ни 2 минути по тоа голубарниците скопски кои ги делите по 3 генерации, и единствено чаре за да се ожените е да скини конци бабата/дедото во другата соба.

Без разлика дали се од провинција, или од Скопје, тие таквите ви се покриени во материјалистки, и еден од најлесните видови за препознавање.

Ако знаат, нема да кукаат тука по темитe и да плачат како ги заебале :)
Тука лежи маката кај нас мажите, најголем дел од времето мислиме со долната глава, и затоа ќе имаш плачки и лелекања.

Неколку едноставни совети од мене: не трчај по тие популарните, стави си реални очекувања и направи си математика преку што можеш да прогледаш, не слушај ги многу тие пребирливите што и самите не успеале да најдат/или тие што вечно ги заебува некоја (проблемот е до нив и нивните вештини за процена, не до жените), не чекај премногу.
никој никаде не рече дека СИТЕ СЕ ТАКВИ, дури и sussaro даде начин кој што можеш да го искористиш за МОЖЕБИ да увидиш дали приоритет и е станот и локацијата каде што во иднина би живеела или пак ти.

точно, има и фамилии кои имаат голем број на недвижнини во градови ван Скопје кои што доколку ги продадат можат буквално да купат цели спратови, точно дека мнозинството станови и недвижнини во Скопје се купуваат од страна на луѓе кои се родени и израснати во други градови и во тоа нема ништо погрешно, дури и јас истото го нагласив и дадов неколку примери од мојот живот каде тоа се случува, најчесто по барање на жената.

никој тука не кука и плаче во темава дека ги заебале, што не викам дека никој од тие што дискутираат не бил заебан во животот од страна на личност од спротивниот пол, без разлика дали се работи за машки или женски член на форумов, затоа и тука споделуваме и дискутираме red flags кои пред се субјективни и зависни од искуството, годините и некои други фактори.

баш препознавање и увидување на red flags кај потенцијални партнер/ки е резултат на немислење со пенисот, туку рационално.

останатото се сложуваме.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.829
Поени од реакции
6.435
Замисли Скопје да сакаш да живејш, се кликоти. То не да е црвено знаме, пурпурно е, ко она смајлино шо го прајчаме ко че пуштаме дик пикс. Ако стварно Скопје и е некое достигнувајне, тури и кур на мифката, не е доволно амбициозна а со тоа ни добра за тебе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Што знам Владе…
Не би се кладел у ова: “секој маж безмалку го знае..”!
Не сме баш толку паметни ни ние..
Ubavo napisav, bezmalku, znaci ne site bez isklucok. Ali porano ili pokasno ,vaka ili taka, na poteskiot ili polesniot nacin ke gi nauci. Sto ke pravi so toa steknato iskustvo i znaenje e do nego i samo do nego.
Site ili bezmalku site znaat deka drogata e losa, kockata e losa itn itn itn, pa pak vrie i od kockari i od narkomani. Taka i za ova. Nekoj i pokraj se pak ke padni na takozvanata pickina magija, na nekoj nema efekt, nekoj ke prodolzi da bara detelina so 4 lista or die trying, nekoj ke se pomiri deka tie detelini se mnogu retki i ke se zadovoli so obicna random detelina od tri lista , nekoj i so lucerka bitno da ne mu trie sol nad glata sekoj bozji cas i taka.

Kajgana Shop

На врв Bottom